29. 12. 2013

PETA chce sejmout Duck Dynasty

PETA chce sejmout Duck Dynasty

Dokumentární seriál televizní stanice A&E s názvem Duck Dynasty si je třeba trochu představit. Přeci jen se nejedná o show, kterou by znal každý. O čem tedy je? Jedná se o reality showzabývající se louisianskou rodinkou Robertsonových, která se věnuje lovení kachen a obchodování se zbožím k tomu určeným. Oproti tomu organizaci vystupující pod zkratkou PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) pravděpodobně není třeba představovat. Přesto alespoň ve zkratce, je to nezisková organizace bojující za práva zvířat. Ke svým kampaním často využívá celebrity, jako např. Pamela Anderson nebo Paul McCartney.

Nicméně nás zajímá jen jedna konkrétní aféra. Postaral se o ní Phil Roberston, když v rozhovoru pro magazín GQ vypustil do světa několik kontroverzních poznámek na adresu gayů. Také byste čekali, že PETA půjde spíš po tom lovení kachen a jeho propagaci v televizi? Neziskovka ale sepsala a vydala prohlášení, ve kterém vyzvala stanici A&E, aby zrušila seriál těchto „vrahounů kachen“.

Stanice A&E již 18. prosince oznámila, že pozastavila účast Phila Robertsona na natáčení na dobu neurčitou, právě kvůli jeho výrokům s prohlášením „Jsme velmi zklamáni komentáři Phila Robertsona v magazínu GQ. Ty jsou však založeny na jeho vlastním osobním přesvědčení a v žádném případě se neodráží v seriálu Duck Dynasty. Jeho osobní názory rozhodně neodpovídají myšlenkám stanice A&E, která naopak vždy byla velkým zastáncem LGBT komunity.“

S touto reakcí nicméně nejsou spokojeni fanoušci a zahájili petici, která má docílit toho, aby se Phil Robertson vrátil zpět, protože se jim toto opatření zdá netolerantní, diskriminační a represivní. Organizátor petice dodává: „Komentáře pana Robertsona jsou jednoduše odrazem biblického pohledu sexuality. Pohled na manželství a rodinu, který čelil zkoušce časem po tisíce let a stále reprezentuje stav většiny Američanů. Mnoho členů LGBT komunity nemusí souhlasit s tímto názorem, ale představa, že volně smýšlející Američan by měl být diskriminován jen pro vyjádření svého názoru je nepřijatelná a v rozporu s tváří tolerantní a slušné Ameriky.“ Petici podepsalo už téměř 80 000 lidí.


Sledujete Duck Dynasty? Podporujete organizaci PETA? Jaký je váš názor na tuhle aférku?

Kdo nesdílí není Čech! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
jukab

jukab

PETA tlačí na AE, aby kvůli výrokům člena té ubohé rodiny zrušila ten pseudopořad. Záminka je to slabá, ale...
před 10 roky
Pajky

Pajky

Šlo o to, že jeden z nich se nelichotivě vyjádřil o gay komunitě, toho se chytla PETA a chce...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

To je trochu přehnané, ne? Lovce bych považovala za humánnější než zbytek. Zatímco oni dají těm zvířatům...
před 9 roky
Další články k tématu