30. 12. 2013

Sherlock a pár střípků ze třetí série

Sherlock a pár střípků ze třetí série

1. leden se nezadržitelně blíží a s ním i nová dávka epizod Sherlocka. Zbývají poslední chvilky do startu nové série. Pokud si přijdete tak, že už nevydržíte, tak pro vás máme ze třetí série pár střípků. Pokud si však nechcete zkazit překvapení, tak pozor, mohou být totiž spoileroidní.

Nová série vrátí hlavního hrdinu znovu do aktivní služby a nabídne mu nového protivníka. Chcete vědět, proč je podle Benedicta Cumberbatche Sherlock tak trochu „zrezivělý“? Nebo znát příběh o tom, jak Martin Freeman málem přišel o roli Johna Watsona? Také vás může zajímat, jaký bude Charles Augustus Magnussen, nový Sherlockův protivník!

Proč Martin Freeman téměř přišel o roli Johna Watsona? V den prvního konkurzu na roli měl totiž opravdu špatný den. Důvodem byl zlodějíček, který ho připravil o peněženku. „Připouštím, že jsem byl trochu ve stresu,“ řekl Freeman v rozhovoru pro Radio Times a pokračoval, „týden po konkurzu mi zavolal agent s tím, že ohledně Sherlocka si nejsou jisti mým přístupem. Musel jsem ho ujistit, že mám opravdu velký zájem a aby jim hned zavolal a vyřídil to. Nebyl jsem znuděný nebo tak, prostě to jen nebyl zrovna můj nejlepší den.“ Naštěstí ho však producenti pozvali na druhé kolo konkurzu a při něm byl spárován s Cumberbatchem. „Věděl jsem, že je to fantastickej herec. Skvěle nám pasoval rytmus, podobnosti i rozdíly a tak se to prostě stalo,“ uzavírá Freeman.

Zdá se vám, že Sherlockova pauza mezi druhou a třetí sérií byla opravdu dlouhá? Vypadá to, že samotný Sherlock to cítí stejně. Benedict Cumberbatch v rozhovoru odhalil, že Sherlock rozhodně nebude při návratu do Londýna na vrcholu svých detektivních sil: „Sherlock byl pryč dva roky a tak bude trochu "zrezivělý“. Jeho hra se částečně posunula jinam. V této sérii se můžeme dozvědět víc o tom, proč je takový, jaký je."

Lámal si někdo hlavu nad tím, kdo nahradí Moriartyho? Zatímco Sherlock závěr druhé série přežil, Moriarty tolik štěstí neměl. Znamená to, že se nám představí Sherlockův nový úhlavní nepřítel. Bude jím Charles Augustus Magnussen, kterého Steven Moffat představil jako nejhoršího člověka v Londýně nebo také Napoleona ve vydírání. Setkáme se s ním ve třetí epizodě s názvem His Last Vow, Sherlock na něj narazí při vyšetřování případu ukradených dopisů. Magnussen bude jen velmi těžko k poražení, protože zná nějaké tajemství o každém z významných vůdců světa.


Už se nám to blíží, takže co říkáte na novinky? Dokáže Charles Augustus Magnussen nahradit Moriartyho?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
LucieKM

LucieKM

just finally put me out of my misery and give me the new episode!!!!
před 10 roky
WhiteSparkle

WhiteSparkle

Nemůžu se dočkat, zní to skvěle! Jsem opravdu zvědavá, jak bude vysvětlen ten jaw-dropping konec druhé...
před 10 roky
Klik

Klik

Teším sa. Som strašne zvedavá ako vysvetlia ten pád na konci. Je to dnes večer ale ja sa aj tak neviem...
před 10 roky
Další články k tématu