15. 5. 2014

Pár střípků k finále The Following

Pár střípků k finále The Following

Následující článek prozrazuje a popisuje události ze závěru série, pokud jste ho tedy ještě neviděli, nenechte si zkazit překvapení.

Není to tak dlouho, co proběhlo finále druhé série seriálu The Following (Stoupenci zla). Dozvěděli jsme se v něm, že Ryan Hardy (Kevin Bacon) se rozhodl nezabít jeho nemesis Joea Carolla (James Purefoy), ale že Joe nyní poputuje do vězení.

Cesta charismatického vraha za mříže však není to jediné, co se ve finále odehrálo. Nyní máme na útěku Marka (Sam Underwood), ale na obzoru i nový pár – Mikea (Shawn Ashmore) a Max (Jessica Stroup). Výkonný producent Marcos Siega se trochu rozpovídal o tom, jaké plány má do další série, ale i o dalších zajímavostech.

O tom, kdo řídil dodávku: V závěru vyzvedla dodávka s tajemným řidičem Marka i Lukeovu mrtvolu a tým má údajně jasno o tom, kdo byl oním tajemným řidičem. Pořád je však hodně času do finálního uzavření scénáře. Seiga k tomu dodává: „Rozhodně to ukazuje směr, kterým se chceme vydat a právě teď můžu říct akorát, že je to velmi flexibilní. Četl jsem teorie fanoušků na netu. A musím říct, že je trochu absurdní, když si myslí, že oživíme postavu jen kvůli řízení dodávky.“ Čímž naráží na teorie, které tvrdí, že řidičem by mohla například nedávno zesnulá Mandy či dokonce Emma.

O falešných zubech: Podle Siegy bude teď, když diváci přišli o psychodvojče Lukea, natáčení o něco jednodušší. Přeci jen zmizí komplikované záběry s dvojrolí Sama Underwooda. Navíc prozradil další zajímavosti, jak mělo jít dvojčata odlišit. „Nebylo to jen o účesu. Měli i různě barevné kontaktní čočky a dokonce byla vyrobena i protéza, která jim měnila zuby. Sam byl však tak dobrý v rozlišování obou bratrů, že jsme nepotřebovali tyto detaily používat,“ prozradil Siega a dodal: „Luke měl v dřívější fázi koupit farmu, ale plány se změnily. Protože jsme si dvojčata zamilovali a myslím, že i diváci si jejich přítomnost užívali, tak jsme se jich prostě nechtěli zbavit.“

O tom, co by udělal jinak: Produkce seriálu běží opravdu rychle a tak se občas stane, že by si tvůrci po odvysílání přáli, aby se mohli vrátit v čase a něco přetočili či udělali jinak. K tomu řekl Siega: „Tenhle problém jsme měli hlavně u toho kultu. Mohli jsme připravit spoustu věcí s Micahem a jeho kultem a vážně představit, jakým vůdcem byl. Myslím, že jsme to s ním trochu přehnali a kdybych mohl vrátit jednu věc, tak by to byla tahle. Chtěl bych Micaha trochu víc uzemnit. Udělat z něho mnohem víc hrozbu a mnohem méně karikaturu.“

O posledních okamžicích Emmy: Prozradil, že ani poslední okamžiky Emmy (Valorie Curry) nebyly přesně tak, jak by si představoval. Údajně se stala obětí okolností. „Vzhledem k tomu, že s námi byla Emma od začátku, tak si zasloužila epickou smrt," s lítostí však dodává, že povětrnostní podmínky zkrátily toto loučení, „Bohužel, když jsme to natáčeli, tak byly tři stupně, navíc 2:30 ráno. Ona musela bojovat s Claire (Natalie Zea), k tomu ještě ležet na zemi. Protože začalo pršet, tak začnete pospíchat a najednou nemůžete udělat všechny ty epické věci, které máte v plánu, protože byste tím akorát mučil svůj štáb.“

O tom, co nás čeká dál: Siega vidí uplynulé dvě série jako takovou první kapitolu a tvrdí, že další budou velmi odlišné. Pořád má být v centru Ryan Hardy, ale půjde o něco jiného a příběh bude jiný. „Čeho si pravděpodobně všimnete nejdřív, tak ubude náhodné vraždění a útočení. Myslím, že jsme se příliš zasekli v násilí. Nicméně, charakteristické znaky, které show má, měnit nechceme. Je to prostě thriller se spoustou zvratů,“ prozradil nakonec s tím, že hlavní tvůrce Kevin Williamson to cítí stejně.


Co na zajímavosti říkáte? Co vás zaujalo nejvíce? Co si vlastně myslíte o finále? Budete pokračovat se sledováním i v příštím roce?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lizzy

lizzy

Slyšela jsem dost negativních ohlasů, ale mě v celku konec nezklamal. Emma mi bude krapet chybět, ale...
před 10 roky
Olca

Olca

Já jsem naopak zase ráda, že jí konečně odpravili, na to jsem se těšila už od začátku první série, byla mi...
před 10 roky
Další články k tématu