29. 1. 2014

Krmení pro watchlist: Fleming

Krmení pro watchlist: Fleming

Špionážní retro drama z období druhé světové války jménem Fleming s podtitulem Muž, který chtěl být Bondem se inspiruje životním příběhem mladého Iana Fleminga (Dominic Cooper), který dal později ve svých románech život nejznámějšímu tajnému agentovi světa, Jamesi Bondovi.

Děj začíná těsně před vypuknutím druhé světové války. Fleming v té době žije bezstarostným životem financovaným z rodinného jmění a v centru jeho zájmu je především získávání krásných žen a sbírání vzácných knih. Hrozba blížící se světové války ho proto nijak neznepokojuje. V očích jeho matky Evy (Lesley Manville) je Ianův život nesmírným zklamáním, zvlášť ve srovnání s jeho bratrem Peterem (Rupert Evans). Mladý Fleming sní o dobrodružném životě hrdiny, který vždy zvítězí a ještě při tom získá tu nejhezčí dívku. Když ho pak naverbuje ředitel Námořní rozvědky, admirál John Godfrey (Samuel West), aby pomohl snahám v boji a nacisty, uvidí v tom příležitost dokázat světu svoji cenu.

Fleming ke své práci nejdřív přistupuje jako k velikému dobrodružství, ale postupem času si uvědomí, v čem je jeho skutečné nadání. Se skeptickou pomocí poručice Monday (Anna Chancellor) se díky své schopnosti pohotově přijít s vhodnou historkou brzy vypracuje od zařazování dokumentů k práci agenta v utajení.

V rámci jeho dobrodružství budou mít diváci možnost nahlédnout jak do rozmařilého života londýnské smetánky, tak i do utajovaných intrik za nepřátelskou hranicí. Při svých dobrodružstvích doma i v zahraničí Fleming riskuje život. Nemenší výzvou je však pro něj i seznámení se s podmanivou baronkou Ann O’Neill (Lara Pulver), která si získá jeho srdce, a jejich poměr zásadně ovlivní životy obou.

Fanoušci Bonda se dočkají i odkazů na slavného agenta 007. Fleming je však především příběhem o mladém špiónovi a dívce, která si dokázala získat jeho srdce. Režie minisérie, kterou bude od 29. ledna vysílat BBC America, se ujal Mat Whitecross.


Znáte literární předlohu filmů o Bondovi? Jak se vám zamlouvá nápad natočit životopisnou minisérii o životě tvůrce agenta 007? Dáte šanci špiónské retro minisérii z druhé světové války?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Wendy89

Wendy89

Wow, moc se těším!
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

viděla jsem první díl a moc se mi to líbí. ten herec má v sobě přirozený talent pro drzost, který moc...
před 10 roky
corine

corine

No tak on totiž ani ten literární Bond není kdovíjaká elita. :) Chvílema se projevuje jako naprostej...
před 10 roky
Další články k tématu