4. 12. 2007

Nový seriál Tudorovci na HBO

V pátek 4. ledna startuje na HBO nový historický seriál Tudorovci. Jak napovídá název, vypráví o jedné z nejzajímavějších ér anglické historie - vládě Jindřicha VIII.

Nový seriál Tudorovci na HBO

Rozvedená, popravená, zemřela, rozvedená, popravená, přežila. Takový je osud šesti žen Jindřicha VIII., neblaze proslulého anglického krále (1491–1547), který vládl své zemi čtyřicet let a je považován za nejhanebnějšího z jejich panovníků. Počátečních deset bouřlivých let jeho vlády sleduje nový desetidílný seriál TUDOROVCI, který od 4. ledna každý pátek uvede HBO.

Jindřich (Jonathan Rhys-Meyers) usedá na trůn v devatenácti letech. Státní záležitosti ho moc nezajímají, a proto je raději přenechává v rukou mocného kardinála Thomase Wolseye (Sam Neill) a věnuje se svým „důležitějším“ zájmům. Je to velmi zvláštní situace pro ty, kdo patří ke královu nejbližšímu okruhu a chtějí si udržet panovníkovu přízeň – tedy pro samotného kardinála, Jindřichovu druhou ženu Anne Boleynovou (Natalie Dormer), budoucího mučedníka katolíka Sira Thomase Morea (Jeremy Northam) a vévodu z Norfolku (Henry Czerny)

Jindřich VIII. byl král, který hltal jídlo i ženy se stejnou nenasytností s jakou likvidoval ty, kdo mu zkřížili cestu. V historii bývá zobrazován jako tlustý muž s bezohlednými choutkami, jako monstrózní sobec, který vymýtil jakoukoliv tradici, pokud stála v cestě jeho ambicím. Ale to je jen polovina Jindřichova příběhu – a vypasený král zatemňuje pohled na přitažlivého mladého muže, který byl až doposud přehlížený. **V seriálu Tudorovci jej tedy diváci uvidí jinak. Jako mladého, sexy, zajímavého, romantického a mnohem komplikovanějšího mladíka, než jak bývá obvykle zobrazován. **

Irsko-kanadsko-americký seriál se letos natáčel v Irsku v produkci televize Showtime a získal dvě ceny Emmy – za nejlepší kostýmy a nejlepší hudební motiv úvodních titulků. Natočená je už druhá série, která bude v USA uvedena na jaře.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Veronika

Veronika

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Frikeas

Frikeas

To jsem zvědavá. O tomto seriálu jsem nikdy neslyšela tak uvidíme. Každopádně si to nenáchám ujít.
před 16 roky
Zaplman

Zaplman

Škoda že nemám HBO :((
před 16 roky
weri

weri

První dva díly jsem viděl na Oscarové noci a musím říct, že to není zas tak špatný...ovšem budu citovat...
před 16 roky
Další články k tématu