30. 4. 2014

Starz a BBC připravují na podzim thriller The Missing

Starz a BBC připravují na podzim thriller The Missing

Tři měsíce poté, co Starz ustoupila od spolupráce se Sky Atlantic na koprodukování Furtitude, se stanice rozhodla zahájit spolupráci s BBC na rodinném dramatu The Missing. Osmidílné drama je plánované jako minisérie a pochází od scenáristů Harryho a Jacka Williamsových (Honest) a režírovat ho bude Tom Shankland (Ripper Street).

Děj dramatu se zaměřuje na Tonyho (James Nesbitt, hrál např. v seriálu Monroe), člověka zničeného únosem svého malého syna Olivera, ke kterému došlo na rodinné dovolené ve Francii. Tony není schopný přijmout možnost, že by jeho syn mohl být už po smrti, takže stráví celé roky pátráním, i když se tak děje na úkor jeho manželství s Emily (Frances O'Connor, Cashmere Mafia).

Ve vedlejší roli francouzského detektiva se objeví Tcheky Karyo (The Patriot). V dalších rolích si zahrají Jason Flemyng, Ken Stott, Arsher Ali, Said Taghmaoui, Emilie Dequenne, Anamaria Marinca, Eric Godon, Anastasia Hille a Johan Leysen.

The Missing bude souběžně vyprávět děj odehrávající se v několika časových rovinách ve Francii a v Londýně. Americká stanice Starz i britská BBC One mají v plánu tuto minisérii zařadit do podzimního programu. Producent z kabelovky Starz, Carmi Zlotnik, k tomu řekl: „The Mising je velice silné, palčivě naléhavé drama vyprávějící příběh odhodlání otce, který hledá svého pohřešovaného syna. A to je něco, čemu každý divák porozumí. Scénář Williamsových nás uchvacoval na každičké stránce a jsme rádi i za další spolupráci s BBC, Charlie Pattisonem a Colinem Callenderem na tomto výjimečném projektu.“

Projekt je nejnovější koprodukcí mezi stanicemi Starz a BBC, které spolu v roce 2011 podepsaly několikaletou smlouvu na společnou výrobu a financování seriálů. V minulosti v rámci této spolupráce vznikly například seriály The White Queen, čtvrtá série seriálu Torchwood s podnázvem Miracle Day nebo Da Vinci's Demons.


Zaujal vás námět této minisérie?

Zdroj: Hollywoodreporter poslední odstavec: wiki1 wiki2 wiki3

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Exredaktorka

Exredaktorka

Trochu jako ten případ holčičky unesené ve Španělsku. Uvidíme.
před 9 roky
Další články k tématu