1. 8. 2014

Stanice FX a FXX ruší dvě své komedie

Stanice FX a FXX ruší dvě své komedie

Americká kabelová stanice FX a její mladší sesterský kanál FXX zařízly obě po jednom dva své půlhodinové seriály. Které to byly?

Prvním z dvojice zrušených seriálů je novinka minulé televizní sezóny, Legit. Ten už od samotného začátku neměl nijak extra velkou sledovanost a ratingy. Svoji druhou řadu začal s o polovinu méně diváků než v roce 2013, kdy měla premiéru jeho první řada, navíc se čísla v průběhu druhé řady ještě snížila na 300 000 diváků. Seriál vytvořený Peterem O'Fallonen a Jimem Jefferiesem a v němž hráli hlavní roli již zmíněný Jim Jefferies (Jim), DJ Qualls (Billy) a Kate Luyben (Wendy) vyprávěl příběh o třicátníkovi se svalovou dystrofií a jeho kamarádovi komikovi. Na propadu sledovanosti se mohla podepsat i změna prostředí, kde byl seriál vysílán. První řadu totiž vysílala stanice FX, druhou pak vysílala sesterská FXX, která seriálu následně neobjednala třetí řadu. Finále celého seriálu bylo odvysíláno 14. května letošního roku.

Druhým zrušeným seriálem je letošní novinka stanice FXX, animovaná komedie Chozen, u jehož premiéry si v lednu přisedl k obrazovkám skoro jeden milión diváků, ovšem sledovanost se v průběhu celé řady snižovala a snižovala a finále odvysílané 31. března letošního roku sledovalo něco málo pod 500 000 diváků. Komedie vyprávějící příběh o homosexuálním rapperovi a jeho rodině produkoval Danny McBride. Seriál byl prvním skriptovým počinem FXX, než se nakonec přesunul na FX.

Rozhodnutí o zrušení obou seriálu přichází poté, co FX objednala nové půlhodinovky You're the Worst a Married, které se začaly vysílat teprve před dvěma týdny. Kromě nich má FX ještě v záloze The Comedians, který se na obrazovky dostane v roce 2015. Z nových projektů pak FX objednala piloty k Bigfoot, Death Pact, How and Why a The Last Girlfriend on Earth. Pilot Sex&Drugs&Roc­k&Roll byl nedávno povýšen na plnohodnotný seriál a na obrazovky se dostane v roce 2015.


Sledovali jste Chozen a Legit? Mrzí vás jejich zrušení? Zasloužily by si oba podle vás další řady?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Ragnarok8

Ragnarok8

Wau :D Ten moment překvapení, když zruší seriály o kterých jsem poprvé slyšel teď, když je ruší :D :D
před 9 roky
ragelly

ragelly

Já se na Fruikovo doporučení chystám na Legit :) Animáky nejsou pro mě, takže Chozen vynechávám.
před 9 roky
Další články k tématu