12. 8. 2015

Zápisník jedné lásky jako televizní seriál?

Zápisník jedné lásky jako televizní seriál?

Romantický film Zápisník jedné lásky (The Notebook) v hlavní roli s Rachel McAdams a Ryanem Goslingem patří mezi světové klasiky. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších příběhů, který se nechal inspirovat stejnojmennou knihou od Nicholase Sparkse, která vyšla v roce 1996 a ihned se stala bestsellerem. Stanice CW nyní pracuje na projektu, který by byl adaptací tohoto filmu a knihy. Autor Nicholas Sparks má v plánu plnit funkci výkonného producenta.

Pokud by tento projekt dostal zelenou, jednalo by se po Reign (Království) o druhé dobové drama, které by stanice vysílala. Zároveň by to také znamenalo, že půjde o odbočku od akčního a fantasy žánru, které jsou v současnosti pro stanici typické.

„Seriál bude vyprávět romantický příběh dvou hlavních hrdinů Noaha a Allie na počátku jejich rozkvétajícího vztahu. Společně se snaží vybudovat vlastní život a budoucnost, přičemž však musí čelit rasistické politice, finanční nerovnosti a společenským zvykům v období po druhé světové válce v Severní Karolíně.“

Pokud jste s knihou či filmem obeznámeni, pak víte, že příběh je vyprávěn retrospektivně samotným Noahem. Jeho žena Allie totiž trpí Alzheimerovou chorobou a on ji tak znovu a znovu seznamuje s jejich minulostí, kterou Allie následkem nemoci zapomněla. Tahle část však bude v seriálu pravděpodobně vypuštěna.

„Já si myslím, že je jako starší pár neuvidíme – co se s nimi stalo,“ uvedl prezident stanice CW, Mark Medowitz. „Ale během vývojové fáze se spousta věcí mění. Těší mě, že Nick Sparks do toho jde se CW.“


Patří film Zápisník jedné lásky mezi vaše oblíbené? Potěšilo by vás, kdyby seriálová adaptace vyšla a běžela na televizních obrazovkách?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
ragelly

ragelly

Řekla bych, že kombinace toho tématu a CW je jasná stoprocentní romance :)
před 8 roky
Luci Frid

Luci Frid

To asi ano :) Ale nadeje umira posledni :)
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Nevím, jestli bych tomu říkala světová klasika. Viděla jsem film a nepřišlo mi to o nic hlubší než ta...
před 5 roky
Další články k tématu