1. 9. 2016

Scéna měsíce: Srpen 2016

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Killjoys (Vesmírní lovci)
epizoda
herci
Mayko Nguyen (Delle Seyah Kendry), Sarah Power (Pawter Simms), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke MacFarlane (D'avin)
scéna
Smrt Pawter
allyska

Posledních pár dílů bylo hodně emocionálně vypínajících. V minulé epce to ještě víc gradovalo, když se John a Pawter nedokázali kvůli nadrogování bránit Jelcovi. Devátá epizoda však přinesla vyvrcholení. Scéna, kdy se zoufalá Pawter rozhodla poslat lidi na smrt, aby zničili zeď, naháněla husí kůži. Muselo to být pro ni o to těžší, když je doktorka a lidské životy zachraňuje. Za scénu měsíce ale považuju její smrt, protože to mi vyrazilo dech. Konečně se zdálo, že je po všem, že Pawter vyhrála, i když se musí vzdát titulu. Pak si ale napochoduje Delle Seyah a bodne ji při podpisu mírové smlouvy do břicha. A já v tu chvíli nevěřím vlastním očím, že mi zabili nejoblíbenější postavu, tedy po Johnnym. Ten je vlastním bráchou poté odtažen pryč a musí tam nechat její nebohé tělo, neboť jsou obklopeni Šetskami. Z Delle Seyah se tak stal hlavní záporák, který se neštítí ničeho.

Furiant

Ray Donovan
epizoda
4×08 – The Texan (14. 8. 2016)
herci
Liev Schreiber (Ray Donovan), Devon Bagby (Conor Donovan), Paula Malcomson (Abby Donovan)
scéna
Ray s Conorem tancují
Furiant

V srpnu jsem moc seriálů nesledoval, takže jsem pořádně ani neměl z čeho scénu měsíce vybírat. V paměti mi však utkvěla jedna humorná scéna ze seriálu Ray Donovan, kdy Ray přijde domů ze snídaně s Mickeym. Conor, který je u televize a hraje taneční hru, přemluví svého otce, aby si zahrál taky, za chvíli se k nim přidá i Abby. Dlouho mě nic tak nerozesmálo, navíc jsem to v tak vážném seriálu, jakým Ray Donovan je, vůbec nečekal a myslím, že i samotní herci si to užívali. Bylo to skvělé odlehčení, za což dávám tvůrcům velké plus.

Gabik.029

The Last Ship (Poslední loď)
epizoda
3×11 – Legacy (28. 8. 2016)
herci
Hiroyuki Sanada (Kaito Takehaya), Fernando Chien (prezident Peng Wu)
scéna
Takehayova pomsta
gabik.029

Předně musím říct, že tato série se opravdu vydařila a kandidátů na scénu měsíce by se dalo každý měsíc najít rovnou několik. Srpnové epizody se vytasily zosnovanými vraždami, odhalením spolupráce Bílého domu s čínským prezidentem, útoky na americké námořnictvo, Kařinou iniciativou, věrností Chandlerovy posádky, návratem Texe a řadou dalších událostí. Já jsem se však rozhodla vybrat jako scénu měsíce pokoření prezidenta Penga. Kromě posádky Nathana Jamese se jednalo o velmi osobní misi také pro Takehayu, kterého pomsta poháněla a stala se pro něj prioritou. Když se mu tudíž konečně podařilo stát prezidentovi tváří v tvář, nezaváhal a udělil mu smrtelnou ránu. Takehayova cesta po pomstě tímto skončila a nyní může v poklidu zemřít po boku své ženy. Kdyby ale nebylo Penga, čekal by je mnohem delší společný život, během kterého by mohli vychovat svého syna. Takhle jim mnoho času bohužel nezbývá…

lukascoolarik

Mr. Robot
epizoda
herci
Rami Malek (Elliot Alderson), Gloria Reuben (Krista Gordon)
scéna
Kontrola je jenom iluze
lukascoolarik

I tento měsíc musím vybrat scénu ze seriálu Mr. Robot, který přichází s jednou skvělou scénou za druhou. Elliot se setkává s Kristou a mluví s ní o dopise, který dostal. Potom jí poví, že si s panem Robotem opět důvěřují, byť se ho od chvíle, kdy začal bydlet s mámou, snažil zbavit. Krista se ho zaraženě zeptá, zda ví, že nebydlí se svou mámou. Elliot poví, že ano a v tu chvíli se nám před očima začne měnit kancelář u Kristy v návštěvní místnost ve věznici. Epizodu zakončuje montáž, kde se nám známé prostředí mění ve vězeňské prostředí a Elliot k divákovi, svému příteli, pronáší: „Kontrola je někdy iluze, ale někdy je třeba iluze, abys získal kontrolu. Díky představě se dá světu snadno dát smysl, maskujeme svou krutou realitu únikem jinam. Proto se obklopujeme tolika obrazovkami, ne? Abychom nemuseli vidět, abychom se sobě vyhýbali, abychom se vyhnuli pravdě. Mrzí mě, že jsem ti neřekl všechno, ale bylo to nutné, aby mi bylo lépe. Prosím, nezlob se moc dlouho. Tohle bylo naposled, co jsem ti něco tajil. Slibuju. Vím, co si myslíš, a ne, nelhal jsem ti. Všechno se stalo, jen jsem se s tím takto vypořádal. Teď bych byl ale rád, kdybychom si mohli věřit. Podejme si na to ruce.“

Pajky

Scream
epizoda
herci
Amadeus Serafini (Kieran)
scéna
Telefon
pajky

Seriálové léto pro mě nepřináší dostatek seriálů, které sleduji, a tím se mi razantně snižuje šance vybrat skvělou scénu. Tak nějak jsem si ale říkal, že finále některého z nich by ji ale přinést mohlo. Přesně to se stalo u finále Scream. Nebudu se rozepisovat o tom, že odhalení letošního vraha nebylo tak překvapivé, jak by být mohlo. Vcelku se však finále podařilo, ještě víc mě však potěšil/překvapil zvrat, který přinesly závěrečné vteřiny. Usvědčený vrah Kieran je ve vězení a dozorce mu řekne, že má na lince svého právníka. Když však Kieran zvedne telefon, tak slyší: „Ahoj Kierane, kdo ti dovolil nosit mojí masku?“ No není to zvrat hodný těch hororů, které se tento seriál snaží napodobovat?


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Caroline115

Caroline115

Díky za zmínku Screamu, naprosto souhlasím s vybranou scénou. Jinak vrah nebyl sice překvapivý, ale...
před 7 roky
Seraphine313

Seraphine313

Pro mě osobně scéna měsíce je The Get Down s01e05 - kdy Zeke a Get Down Brothers nacvičují battle proti...
před 7 roky
007.dany

007.dany

Scream...naprostý souhlas :)
před 7 roky
Další články k tématu