28. 10. 2016

Svět pilotů: Stanice doplňují palivo

Svět pilotů: Stanice doplňují palivo

Televizní stanice se naplno ponořily do pilotové sezóny. Vyvíjené seriály se oznamují v řádu desítek a spousta z nich už je o krok dál před konkurencí – má totiž již objednaný pilot. Přece jen všichni víme, že na papíře může něco vypadat nudně (nebo naopak dost dobře), ale výsledné zpracování prvního dílu teprve jasněji napoví o tom, zda má chystaná novinka nějaký potenciál, nebo proti konkurenci nemá šanci uspět.

V dnešním článku se podíváme celkem na osm projektů, kterým již stanice objednaly pilotní epizodu. Přečtěte si první nástřely obsahů a pak nám řekněte, které z nich (pokud vůbec nějaké) vás zaujaly. Ale nezapomeňte se snažit nebýt předem přehnaně kritičtí, protože jistě pamatujete na tento náš hodně vtipný článek :-)

nepojmenovaná komedie od Rev Runa a Justine Simmons (ABC)
Projekt, o který byla mezi stanicemi přetahovačka. Multi-kamerová komedie se točí okolo legendárního rapera. Hrdinovy plány ústupu do ústraní a zvolnění životního tempa jsou v ohrožení, když se jeho manželka rozhodne jít za svými vlastními sny a hvězdnou slávou.

Enemy of the State (ABC)
A je tu další reboot. Stanice ABC pracuje na nové verzi slavného filmu Nepřítel státu z roku 1998. Příběh se odehrává dvě dekády po skončení filmových událostí. Výbušný agent FBI spojí síly s lehce idylickou právničkou. Společně se pokusí odhalit konspiraci, která je propojí s NCA špionem, jenž má za úkol odhalit přísně tajnou vládní organizaci.

Hacktivist (The CW)
Projekt podle stejnojmenného komiksu od Alyssy Milano. Hacktivist vypráví příběh Natea Grafta a Eda Hiccoxe, dvou dvacátníků a nejlepších kamarádů. Hrdinové jsou zároveň spoluzakladateli jedné z nejvýznamnějších sociálních sítí na světě. Jejich služby si vyžádá CIA, která jim nabídne práci, aby pánové pomohli nastolit globální společenské změny. Hrdinové využívají svou slávu a přístup jako krytí a technické schopnosti jako nástroje. Vydávají se na riskantní mise ve své rodné zemi i v zahraničí. Dohoda s CIA však není bezproblémová. Nateova a Edova neutuchající žízeň po svobodě informací v CIA vyvolává otázku, zda jim organizace může věřit. Co je ale ještě důležitější: Můžou hrdinové věřit CIA?

nepojmenovaná komedie od Iana Brennana, Diablo Cody a Simona Cowella (Fox)
Single-kamerová komedie se točí okolo Marion Lolo, která má 26 medailí ze synchronizovaného plavání, jeden soudní zákaz přiblížení a nula přátel.

Last Hope (NBC)
Projekt podle románu Leea Childa. Hope Wesson je pečlivě trénovaný, ale nestabilní bývalý vojenský policejní vyšetřovatel, který vede tým padlých hrdinů. Tým zajišťuje spravedlnost pro lidi, kteří se již nemají na koho jiného obrátit.

C.R.I.S.P.R. (NBC)
Futuristický dramatický thriller od producentky Jennifer Lopez. C.R.I.S.P.R. neboli clustered regularly interspaced short palindromic repeats (segmenty nahromaděných pravidelně rozmístěných krátkých palindromických repetic). Projekt se zabývá novou generací teroru – DNA hackováním. Každá epizoda se bude točit okolo bioútoku a zločinu – od pokusů o genetický atentát na prezidenta až po svedení vraždy na nenarozené dítě. Hlavní hrdinkou je vědkyně, která začne spolupracovat s FBI agentem. Mezi nimi vykvete láska podobně jako u Castla. Společně se pokusí odhalit a dodat spravedlnosti jejího bývalého šéfa, diabolického génia s pokrouceným božským komplexem.

Brown Girls (Freeform)
Pilot sleduje vztah mezi Rimmi, americkou Indiánkou a nadějnou módní vloggerkou, a Devi, mladou ženou, která nedávno emigrovala z Indie. Obě dívky se setkají skrze rodinu. Od začátku se mezi nimi budou objevovat konflikty, jelikož obě mají zcela odlišný pohled na moderní život a lásku. Postupně si ale začnou uvědomovat, že každá z nich se od té druhé může něčemu přiučit.

Impulse (YouTube Red)
Projekt vzniká podle třetího románu ze série Jumper. Hlavní hrdinkou je šestnáctiletá rebelská dívka, která se vždycky cítila jiná, odlišná od svých vrstevníků, a celý život toužila utéct ze svého zdánlivě idylického malého městečka. Když se ji ale místní drogový dealer pokusí napadnout, hrdinka přijde na to, že má nadpřirozenou schopnost – dokáže se teleportovat. Nová síla jí potvrdí, že je skutečně jiná než všichni ostatní. Nyní už ale ví, že se musí soustředit na ty, kteří ji chtějí ovládat.

Lifeline (YouTube Red)
Bonus: Zde není objednán pouze pilot, ale rovnou osm epizod webseriálu, za kterým stojí produkční společnost Dwaynea Johnsona. Příběh se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti. V centru dění se ocitá bezvýznamná pojišťovna, která pošle své agentky 33 dnů do budoucnosti, aby zabránila náhodným smrtím svých klientů. Nejlepším agentem je Charlie Hooks, který drží v záchraně svých klientů stoprocentní úspěšnost. Jednoho dne však dostane případ, který mu navždy změní celý život.

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
alesanko

alesanko

Enemy of teh State, Hacktivist, C.R.I.S.P.R., Impulse a Lifeline znejú celkom dobre. Otázne je, či na ne...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Impulse, Last Hope a Hacktivist. Jumper bol super film, tak snad serial bude tiez dobry
před 7 roky
ragelly

ragelly

Brown Girls: Byly obsazeny obě hlavní role. Bloggerku Rimmi ztvární Hina Abdullah (The Last Ship, Young...
před 7 roky
Další články k tématu