11. 5. 2017

Syfy míří na Krypton a vyvíjí sci-fi od George R.R. Martina

Syfy míří na Krypton a vyvíjí sci-fi od George R.R. Martina

Stanice Syfy a Showtime dnes dohromady objednaly tři seriály, které nám představí v další sezóně. Jde o dvě dramata na Syfy a komedii na Showtime. Ještě než se k nim ale pustíme, začneme zprávou o novém projektu, který začala stanice Syfy vyvíjet. Jde o novelu od slavného spisovatele George R.R. Martin s názvem Nighfrlyers. Ta poprvé vyšla v roce 1980 a o pět let později po ní autor pojmenoval kolekci krátkých příběhů, v nichž novela byla také zahrnuta.

Příběh je zasazen na pokraj zničení Země. Posádka výzkumníků z Nighflyeru, nejpokročilejší lodi v galaxii, objeví záhadné mimozemské plavidlo, které může skrývat klíč k jejich přežití. Posádka se blíží ke svému cíli, nicméně objeví, že neviditelná inteligence na lodi je možná láká do smrtelné pasti plné hororových scénářů až na okraji vesmíru.

Stanice Syfy letos slaví 25 let od svého vzniku. Při této příležitosti uvádí své nové logo, jehož vzhled můžete zhodnotit v diskuzi. V další své fázi chce stanice zvýšit počet svých původních seriálů ve čtyřech žánrech:

  1. čisté sci-fi, které prozatím symbolizuje The Expanse
  2. fantasy seriály pro dospělé, leč s mladším nádechem, například jako The Magicians
  3. paranormální/nad­přirozené seriály se špetkou hororu, podobně jako např. Channel Zero nebo chystaná novinka The Purge
  4. superhrdinské/ko­miksové seriály, např. právě dnes objednané novinky Krypton a Happy!

Syfy

Krypton

Příběh je založen na postavách z DC komiksu. Krypton se odehrává dvě generace před zničením domovské planety legendárního muže z oceli. Sledujeme Supermanova dědečka, jehož rodina Elů byla vyobcována a zostuzena. Hrdina se snaží znovu navrátit rodině čest a zachránit svůj milovaný svět od chaosu.

Jde o další DC komiksovku. Nejznámější jméno je pravděpodobně David S. Goyer, který pro televizi adaptoval již Bladea, Constantina a vytvořil seriál Da Vinci's Demons. U filmů má za sebou scénáře k Bladeovi, filmy s Batmanem, Muže z oceli a chystá se na Sandmana.

Happy!

Nick Sax je prohnilý a zkorumpovaný bývalý polda, který nyní pracuje jako nájemný zabiják. Je vražen do světa, kde je vražda, sex bez citů a zrada na denním pořádku. Když se mu jedna akce nepovede, jeho život je navždy změněn díky malému, věčně pozitivnímu imaginárnímu koni s modrými křídly. Jde o adaptaci komiksového románu.

Další komiksovka, i když ne superhrdinská. Grafický román Happy vytvořili Grant Morrison a Darick Robertson.

Showtime

SMILF

Syrový pohled na svobodnou dvacátnici Bridgette z Bostonu, jejíž touha po vztahu, sexu a kariéře se střetává s realitou, že jde o mladou svobodnou matku.

Jde o další z řady autobiografických komedií. Frankie Shaw zde působí jako tvůrkyně, scenáristka, režisérka, producentka a představitelka hlavní role v jednom.

Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Alias

Alias

Viete ako skončí seriál Krypton? Pozor SPOILER: Všetci zomrú a planéta vybuchne. Ja viem, už sme sa...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Do toho každý půjde, protože GRRM, ale tenhle seriál mi zní hrozně nezajímavě.
před 6 roky
Koldik

Koldik

Happy..mozno
před 6 roky
Další články k tématu