17. 7. 2012

Just Another Day... in Eureka

Just Another Day... in Eureka

Před šesti lety měl na stanici Syfy premiéru jeden malý seriál jménem Eureka. A již od toho dne se z něj stával skutečně oslnivý a nedoceněný klenot. Seriál sleduje osudy městečka vytvořeného vládou a plného geniálních vědců, kteří vynalézají nejmodernější technologické vymoženosti. A když se něco pokazí, což se děje celkem často, místní šerif s výrazně nižším IQ, než mají v městečku ostatní, všechno zachrání…

Ale Eureka je mnohem více než jenom tohle. Je to nezvyklá komedie, drsné sci-fi dobrodružství, silné vztahové drama a tak podobně.

Proto se s těžkým srdcem loučíme s Eurekou, která se stala jedním z našich nejoblíbenějších seriálů posledních let. Eureka měla různé časové linie, virtuální reality, roboty a ve finále i náhodné červí díry. A i když jsme milovali všechny ty sci-fi prvky, jsou to právě obyvatelé městečka, kteří nám budou nejvíce chybět.

Je celkem příhodné, že finále seriálu bylo o uzavření Eureky vládou. Všechny postavy se s tímto místem, které milovaly, těžce loučily. A do toho Holly Marten (Felicia Day), která po přivedení zpět k životu ztratila paměť, objevuje zázraky, které Eureka nabízí…

Je tam Cafe Diem, restaurace s tak velkým mrazákem, že vám Vincet (Chris Gauthier) – místní kuchař, číšník, barman a všechno ostatní – uvaří, cokoli jen budete chtít. Je tam SARAH – mluvící dům – a její milenec, robotický zástupce šerifa jménem Andy (Kavan Smith). Je tam Henry (Joe Morton), takové morální centrum městečka. A tak dále.

Finálová epizoda také nabídla několik známých tváří. Nebyl by to ten správný konec, kdyby se neobjevila šerifova dcera Zoe (Jordan Hinson) a odborník na zvířectvo Taggart (Matt Frewer). Viděli jsme také i pár dalších vracejících se hvězd, které byly samá překvapení…

Finále Eureky splnilo přesně to, co fanoušci očekávali. Název „Just Another Day“ (Prostě další den) je perfektní. Když všichni balí, začnou městečko ohrožovat červí díry, a tak musí šerif Carter zase všechno zachránit. V epizodě je spousta velkých momentů pro všechny hlavní postavy i s nějakými náhledy do jejich možné budoucnosti. A pro fanoušky, kteří si pamatují začátek pilotního dílu, nabízí finále i jeden zvrat, jenž vám na tváři jistě vykouzlí úsměv.

Je smutné, že musíme dát Eurece sbohem. Ale je dobře, že seriál skončil na vrcholu. Pátá série ukázala to nejlepší ze seriálu a finále bylo tak blízko k dokonalosti, jak jen může být.

Prostě jen další obyčejný den…

A jak je to u vás, bude vám Eureka také chybět? Nebo už teď žhavíte svoje harddisky či DVD přehrávače a dáváte si repete? Dejte nám vědět v komentářích! :-)

(zdroj: BuddyTV)

Magnetky na kliknutí. 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře51zobraz všech 51 příspěvků
Eluap

Eluap

S tím Zanem to je jedno. Tady šlo hlavně o nás... Diváci věděli oč jde :D
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no já vím, že jo, ale pro mě to, pokud nevěděl, není úplně ono.
před 11 roky
Eluap

Eluap

Každej má jinej názor. A jinak Prima C()()L začla vysílat 5. sérii!
před 11 roky
Další články k tématu