29. 9. 2007

Kde leží Eureka

Je celkem jasné, že Eureka je fiktivní městečko, ale v seriálu je pár náznaků, kde ho najít, pokud by vážne existovalo. Pojďmě tedy pátrat po této lolkalitě...

Kde leží Eureka

Když si do nějakého chytrého mapového vyhledavače zadáte Eureka, tak vám to vypíše nejméně 10 amerických městeček. Bohužel, tak jednoduché to není a ani jedno z těhle měst není naše požadované, protože žádné neleží v Oregonu.

Proč právě v Oregonu? Protože všechny odkazy na seriálovou lokaci jsou právě mířeny do tohoto amerického státu. Nejvíce do očí bijící je Oregonská státní vlajka, která vlaje u šerifovy kanceláře.

Dalším vodítkem je epizoda, ve které chce Zoe utéct z domova. Kupuje si totiž lístek do Portlandu (mimochodem jedno z největších měst Oregonu). Když se jí šerif Carter snaží dostihnout, tak se ptá, kde je další zastávka a dostane odpověď, že to je Salem (což je hlavní město Oregonu). Na začátku pátrání si šerif nechává vyhledat informace o veřejných dopravních prostředcích v okolí 50 Km od Eureky a informace o Zoe najde v Summerville.

Další díl, který jednoznačně odkazuje na Oregon je Family Reunion, kde Zoe vyhladává informace o bývalé otcově přítelkyni Angele Fairfieldové. Když nenajde nikoho v Eurece, nechává rozšířit hledání na celý stát a S.A.R.A.H. odpovídá, že nikoho podobného nenašla ani v Oregonu.

To je zatím vše. Článek samozřejmně rozšíříme, až nám tvůrci dají další indicie.

Našli jste něco jiného, co jsme nepostřehli a v článku to chybí? Nebojte se napsat autorovi článku. S radostí to doplní.

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
eufory-tessie

eufory-tessie

zajímalo by mne proč zrovna oregon :)
před 13 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tak museli to dát někde, kde když se objeví druhé slunce například, tak to hned nebude vědět celý svět....
před 13 roky
Další články k tématu