Findeor

off
JménoPatrik
Věk31 let
BydlištěPříbor
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/nedoma.patrik
Poznámka
Názory uživatele Findeor
plakát
Terra Nova
7. ledna 2013
další názory k seriálu

T-Rex vs. člověk

Terru Novu jsem si oblíbil ještě před tím než by vůbec objednán pilotní díl, zamiloval jsem ji ho ihned, jak jsem se oněm dočet zde na Serialzone, že se připravuje.
Pro fanoušky Stevena Spielberga je tento seriál povinností a to povinnost krásnou a vydařenou.

Seriál správně jede už od první minuty a nezastaví až na pár přibrzdění do posledního dílu.

Jako fanoušek Sci-fi musím říct, že námět je naprosto úžasný. Spojuje možnou realitu a dávnou historii. Rok 2149 je udělaný vážně dobře, a je velice pravděpodobné že to tak i skončí a o to asi tvůrců šlo. Prehistorická doba zpracována neobvykle na seriály dost dobře, dinosauři velice dobře zpracovaní. Líbila se mi i odvaha tvůrců vytvořit dinosaury vlastní, kteří doopravdy neexistují.

Jediným negativem je opětovné zasazení rodinných záležitostí, které je v posledních rocích docela časté a už je to ohrané. Ale v TN nám to nahrazují tím, že tyto rodinné záležitosti jsou propracované a pracují dobře.

Postavy v Terra Nově pracují taktéž dobře. Mým nejoblíbenějším je Taylor, částečně i díky jeho roli v Avatarovi, kde sem si ho oblíbil.

Velice špatnou zprávou je, že seriál má pouze 1 sérii.

Mé hodnocení - 90 %

62 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
62 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
90 %
plakát
Scrubs: Doktůrci
7. ledna 2013
další názory k seriálu

Scrubs High-five

I když mě text vpravo upozorňuje, musím to udělat. Scrubs je nejlepší seriál na světě.

Co ale o Scrubs napsat? V podstatě vše bylo napsané v ostatních názorech nebo ve článku 10+1 důvod. Ale co opakování je matka moudrosti.

Začnu tím, že seriál se mi dostal do podvědomí hlavně díky Serialzone a Prima Cool. Po zhlédnutí všech dílů můžu říct jen jedno: "Kde ses tak dlouho schovával?" Nechápu, jak mohli české stanice tento výborný seriál tak dlouho přehlížet. Přeci jenom od premiéry uběhlo již přec 4000 dnů.

Scrubs je velice výjmečný seriál. Scénář se výborně napsaný, postavy taktéž, jsou propracované a herecké obsazení je výborné, vše běží jako namazané hodinky a to nejen v prvních dílech ale ve všech 8 sériích.

Pro mě největšími tahouny seriálu jsou JD, Údržbář a dr.Cox. JDho představy jsou jedinečné, nikde jinde nic takového nenaleznete. JD je mou nejoblíbenější postavou i proto, že i já jsem tkový snílek, ale určitě nemívám tak šílené a ujeté představy jako on. Údržbář, v první sérii vedlejší postava, která měla takový potenciál, že se stala jednou z neoblíbenějších postav seriálu a stala se postavou hlavní a za to tvůrcům děkuju. Glena Matthewse si prostě zamilujete. A po zhlédnutí všech dílů si budete říkat: "Jmenuje se tak vůbec?"
A nesmím zapomenout na Coxe. Jedná se podle mě o nejlépe napsanou postavu ve Scrubs a pro Johna McGinley to byla životní role šitá jako na míru. Člověka až dojme jeho finální řeč o JDým ve finále seriálu. A ta jeho zásoba ženských jmen, kterými obdarovával JDýho, občas jsem si říkal, kde na ně chodí.

Mezi mé další oblíbené věci na Scrubs pařilo využití dítěte pro patřičné vtípky, Jack Cox je výborný. Určitě nezapomenu na hustokrutopřísný pozdrav Eagle a další postavy jako Turk, Carla, Todd, Ted a Kelso, bez kterých by Scrubs nebyly Scrubs.

Nejlepší episoda celého seriálu. Tou je jak jinak než My Musical, chytlavé písničky s úžasným textem. Mezi mé další oblíbené epizody patří hlavně My finale, epizodu kterou beru jako finále seriálu.

Co se týče 9. série. Řeknu jednoznačné ne. Osobně ji neřadím jako 9. sérii Scrubs, ale jako nepovedený pokus o spin-off. Možná, že by tento spin-off i fungoval, některé postavy jsou dobře napsané, prostředí zajímavé, ale ne, prostě ne. Pro mě Srubs končí 8. sérií.

Hodnotím bez 9.série - 100 %

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %