richardK

off
JménoRichard
Věk
BydlištěHavířov 1
Twitter
Instagram
Facebook@rkprodukce
Poznámka
Názory uživatele richardK
plakát
Šógun
23. dubna 2024
další názory k seriálu

Shogun předčil očekávání

Dnes jsem se na seriál dodival a hlásím maximální spokojenost. Vlastně jsem ani nedutal a mohu konstatovat, že letošní počátek seriálové sezóny je ten nejlepší v historii TV. Shogun je totiž historické drama, které téměř nemá slabinu. V podstatě jen jedinou, že se režie vyhýbá krvavěji podaným scénám a třeba při útoku assasina tu příležitost byla, občasné vykonání seppuku, či hlava napíchnutá na kopí aspoň jasně ukáží, že Japonsko té doby bylo dost krvavé. Už film s Richardem Chamberlainem a Toširo Mifunem byl výborný, seriál ale oproti němu přidává trochu odlišnou verzi působení Andžina a více intrikaří, romantická linka je tu potlačena, což odpovídá více předloze. Větší roli zde hraje i zapojení církve „pod vlajkou Portugalska“ a odkrývání jejich praktik v rámci probíhajícího mocenského boje v Japonsku. Pod taktovkou tvůrců dostáváme výpravný děj s výbornými japonskými herci, jejichž projev je oproti jiným asijským zemím přeci jen vyzrálejší a evropskému divákovi bližší. Svou roli zvládá i Cosmo Jarvis se svým hlubším chraplákem, jeho herecká syrovost je ukázková, obzvláště, pokud dojde ke konfrontaci s Japonci a řečnickou bariérou. Nezaostává ani kamera, která naplno využívá nádherné lokace a tak sledovat seriál na velké obrazovce je zážitek, jako vidět mistrovství Tonagavy v rozehrané partii o pozici Šóguna. Proto děj mnohdy zpomalí, aby se naplno projevila vychytralost a strategické myšlení jednoho z vůdců Japonska, kterému hrozí smrt. Už aby tu byla další série.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Ve vatě
6. dubna 2024
další názory k seriálu

Seriál jako od jiného streamera

Až se mi nechce věřit, že seriál je z produkce Apple TV. Nesympatická herečka v hlavní roli, většinou provařené fórky a jakože doják s ženou, která je miliardářka. A dokonce se vysílá druhá řada!. Možná proto, že se řada "chudých" diváků ztotožní s jejím chováním ala bohatá pipina, kterou osud ztrestal nešťastným životem, ale postupně zjišťuje, co je "pravý" život.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Monsieur Spade
2. dubna 2024
další názory k seriálu

Hodně utahané, byť promyšlené do detailu

Seriál oživuje kultovní postavu z klasického románu Dashiella Hammetta "Maltézský sokol" z roku 1930, tak zní synopse k seriálu. A tento román měli natočit a ne nám předhodit už "důchodce", který sice má stále bystrou mysl a umí se i porvat, ale zábavné to moc není. Vyšetřování zavražděných jeptišek vypadá zpočátku zajímavě, ale pak se děj vleče a utápí se v několika motivech, jejichž logika je sice 100%, ale chybí patřičné vyznění. Udržet pozornost je vcelku náročné, dynamika děje tu nepomáhá a tak i když jsem se na seriál dodíval, bylo to tak tak.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Palm Royale
27. března 2024
další názory k seriálu

Smetánka z Palm Beach dokáže pobavit

Palm Royale je poslední knižní počin spisovatelky Juliet McDanielm po které skočil Apple TV+ a převedl jej na obrazovky. A možná se to tvůrcům podařilo ještě lépe, než v knize. Feministicky založený příběh o krásných ženách, které se "prodávají" formou soutěží krásy a chtějí z toho vytěžit snový život, má ten správný feeling, vhodný pro nenáročnou a zábavnou podívanou. Sledovat skoro dědičku velkého bohatství (díky svému manželovi, jehož matka je hodně zazobaná a je v komatu, z kterého se možná neprobere), která se chce chopit příležitosti a dostat se do nejvyšších pater smetánky, dokáže vykouzlit úsměv skoro v každém druhém záběru. Jistě, zvednutý prostředníček tu je, nechybí kritika jak high society, bohatých paniček a žen, tak i těch, které jim závidí, ale je potlačen nadsázkou a skvělým herectvím Kristen Wiig jako Maxime Simmons, nebo Laury Dern, hrající postavu ženy, která takovéto bohatství má, ale odmítá jej. Názorové střety se nerozebírají do hloubky, ale v jednotlivých dialogových scénách si dámy vcelku svižně sdělí svůj obsah a jde se dál, vždyť za rohem čeká nějaké to potěšení. Nechybí ani soutěživost, skloubená s pokryteckým přátelstvím a intrikami, převážně kolem události sezóny. K tomu spousta úlisnosti a nevraživých pohledů, jenž dokáží navodit výbušnou atmosféru a první tři epizody jsem zhltnul jak maliny se šlehačkou. Jen je nutné se spokojit s tím, že mnohé problémy, které jsou v seriálu vsazeny do konce 60. let minulého století jsou přeci jen už za námi a společnost se posunula, ale nakonec jde o retro komedii, tak se lze s tím smířit, jako s faktem, že na pudru a líčení se nešetřilo. Jo a Ricky Martin tu je moc fajn.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Trestní rejstřík
21. února 2024
další názory k seriálu

Britská krimi boduje nejen parádní zápletkou

Tak dnes mám seriál dodívaný a příznivci kriminálního žánru se mohou radovat. Criminal record je sice procedurální krimi, ale se skvělou a napínavou zápletkou, kdy se proti sobě postaví mladá seržantka June Lenker a šéf inspektor Daniel Hegarty v rámci případu vraždy, posléze vražd. A jejich herečtí představitelé jsou kořením děje, který je opentlený intrikářstvím a nekalými úmysly. Obzvláště musím vyzdvihnout Cush Jumbo v roli seržantky, která svým na pohled odevzdaným postojem vzdoruje protřelému Hegartymu, taktéž skvěle zahraný Peterem Capaldim. Ten využívá všechny možnosti systému, aby zabránil Lenkerové otevřít starší případ, který byl ve své době mediálně sledovaný, ale hlavně rychle vyřešený. Koncepčně se hraje na známé schéma s flashbacky, které dokreslují pár detailů, ale tady zapadají do celkového obrazu ve správný moment a dokáží přispět napínavosti. U akčních scén, či vražd se tvůrci drží zkrátka a Cush Jumbo na tom fyzicky není moc dobře, ale to až tak nevadí, protože děj si všímá především „souboje“ hlavních postav a logicky vystavěné zápletky. Neustálé lavírování mezi pravdou a lží při odkrývání vraha, kdy v každé epizodě lze vidět ne vždy fér praktiky detektivů zvláštní policejní jednotky, je ve spojitosti s nově otevřeným, probíhajícím vyšetřování lahůdkovou podívanou s mrazivým finále.Tak tohle můžu a další série je povinnost. Sám jsem zvědavý, zda udrží tvůrci tak vysokou laťku v rámci krimi žánru.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Podle skutečné události
18. února 2024
další názory k seriálu

Faleš krimi podcastů je odhalena

Zábavná podívaná s výborným Jasonem Barmanem a trochu ztřeštěnou K.Cuoco. Jak to tak bývá za vším jsou peníze a tak, pod tíhou neradostných životních událostí, vznikne podcast o sériovém vrahovi. Ironizující pohled tvůrců seriálu dokáže poodhalit zákulisí podcastů a ochoty mnohých tvůrců jít i za hranu. Nudit se u toho nebudete.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Percy Jackson a Olympané
31. ledna 2024
další názory k seriálu

Percy Jackson pod taktovkou autora knihy pobaví

Ze zámoří přicházely zprávy o výborné podívané a lepším přístupu ke zpracování látky, než jak to bylo u filmů. A vcelku souhlasím. Rozhodně seriálový přístup svědčí postavě Percyho a všech kolem něj. Už úvodní scény ve škole mají mystickou atmosféru a připravují diváka na kvalitní fantasy. Proces uvědomování si, kdo jsem, je i zdařile zahraný a herec je sympatický. Jen přemístění do „jiné školy“ a souboj s Minotaurem byl trochu zbrklý, noční a deštivá scéna zakrývající nedokonalosti, nebyla z těch strhujících. Naopak dění ve škole pro bohy je opět sebejistě podané, s patřičným humorem, ale i nepřátelstvím. Po cestě za Diovým ukradeným bleskem potkají Percyho nástrahy, které mu kladou božští protivníci a není lehké je zvládnout. S přáteli, kteří ho doprovází, se to ale dá i přes jejich mladiství věk. Jo a pokud Vás seriál baví, tak se dodivejte na potitulkovanou scénu finální epizody.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
1670
28. ledna 2024
další názory k seriálu

Parádní polská satira

Potvrdí polská produkce kvalitu svých seriálů na Netflixu? 1670 je historicky laděná komedie, která, byť se odehrávající v r. 1670, si bere na paškál současnost a dělá to pomocí vybroušených dialogů, doprovázených občasnými crazy scénami a výbornou exteriérovou formou. Při sledování 2 epizod se mi podařilo několikrát vyprsknout smíchy. No uznejte sami, kde uvidíte, jak si polský šlechtic doveze na sněm „náramkové“ hodiny velikosti 2m sloupu? Děj se přitom dokáže umně otřít o církev, nebo politické poměry v Polsku i ve vztahu se zahraničím. Fórky na Židy nesmí chybět např. v dialogu otce a syna „kdo vládne Polsku? odpověď-Židé, následuje zamračený pohled otce a odpověď-žito“. klimatologické změny nemohou chybět " nastanou změny, které nás ohrozí-Janusz, ber vidle. Za 380 let. Janusz polož vidle". A vidět šlechtice, který tomu vládne a chce se stát tím nejslavnějším Janem Pavlem všech dob ( polský biskup Jan Pavel II byl papežem) je pastva pro oči. Tohle si zaslouží pochvalu a nejen za humor, který pobaví, ale i vynikající formu se spoustou promyšlených detailů. Jen je potřeba občas znát souvislosti i historické. Jo a Ježíš nedokázal přejít ani rybník.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Echo
20. ledna 2024
další názory k seriálu

Ozvěny dávných předků v seriálu, který je jen dobrý

Těšili jste se? Už nemusíte. Echo je zcela průměrný seriál, který září jen, když se na scéně objeví Kingpin. Už úvodní rychlá 20 minutovka, kdy se dozvíme, jak se objevil indiánský národ Čoktů na Zemi, přes tragickou událost v rodině Mayi, kdy přišla o nohu, až po její působení v gangu Kingpina a jeho zastřelení, působí „odbytě“. Střih, děj pokračuje po 5 měsících a dostáváme rutinní story o Mayi, která se vrací do svého rodiště, ale problémy si ji najdou i tady. To by ještě šlo, ale přidávání scén s odkazem na indiánský původ, neřku-li flashbacky na nějaký starý indiánský film, posílají seriál do hlubin zapomnění. O tom, že ani tvůrci nevěří v kdovíjaký úspěch svědčí přenesení děje z filmařsky vděčného New Yorku do zapadákova. Aspoň Alaqua Cox jako Maya zvládá svou roli výborně, bojové scény jsou dobře nastříhané. Finále má tradiční atributy se snahou o emocemi nabitou podívanou, ale ani tady to nemá předpokládaný efekt, včetně „nabourání“ se do hlavy Fiska. V konečném výsledku je dobře, že jde o 5 epizodní seriál, to se dá zvládnout.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Berlín
15. ledna 2024
další názory k seriálu

Trochu jiný Berlín

Těšili jste se na Berlína? Já také, ale už úvodní proslov hlavní postavy nás připravuje na „jiného“ Berlína. Ano i tvůrci si uvědomili, že Papírový dům už nelze opakovat a tak přichází spíše s klasicky laděnou, loupežnou story s přimíchanou láskou, jak jinak. Pro někoho to už může být trochu nudné, tady zůstaly samopaly ve skladu, byť pár výstřelů padne. Místo toho se vytáhne požární hadice, nebo sekera. A láska kvete všude kolem, jak v tlupě zlodějů, tak i mimo ní. Což vcelku i funguje, obzvláště charismatický Pedro Alonso jako Berlín si dokáže každičkou scénu užít a je oním motorem příběhu. I ostatní postavy mají šmrnc, byť nerdka působí trochu školácky a její nevyzrálost je tu jen jako humorná složka. Scéna bujarého veselí na pokoji, kde se holky trochu uvolní, je už lascivní, tady tempo děje trpí. Jakmile ale vstoupí na scénu Berlín, tak je zase vše v pořádku, zápletka také vypadá velmi dobře, zvlášť, když nechybí atributy, na které jsme zvyklí. Asi jste poznali, že nijak nejásám, ale filmařina je tu opět kvalitní a děj dostatečně zajímavý, jen si nejsem jistý, zda je to to, co jsme očekávali.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
1/39
1234567 ... 39