BuBBleS

off
Jméno
Věk
BydlištěBrno
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele BuBBleS
plakát
Za stínem noci
7. května 2020
další názory k seriálu

Uf, skoro ani nemám slov

Tak jsem to dal na jeden zátah. Ukázaka vypadala v pohodě, premisa tak nějak taky. Nečekal jsem nic vědeckého, spíš jednoduchou zábavu. Jednoduchá zábava to je, ale bohužel neuvěřitelně hloupá, kdy se postavy chovají nesmyslně (někdy i jako idioti) a dochází tam k hodně podivným věcem čistě pro dramatičnost. Každopádně hned v první epizodě pobavil dialog:

- Ty jsi solární fyzik?
- Ne. Jsem klimatolog EU. Trochu to souvisí.

To, že ta katastrofa svými projevy nedává smysl, je to nejmenší. Nejvíc mi tam vadilo právě chování těch postav a to, s čím se občas potýkaly. Nesmyslné hádky, nesmyslné změny názorů, nesmyslné motivace.
Příklad hned z úvodu. Všude jsou samé mrtvoly, v letadle jim taky někdo zemřel, no a co neudělají, když mají po přistání chvilku na doplnění zásob a podobně? Jdou ho zakopat do země, protože je to prostě muslim.
Každopádně velká výhoda je, že to má jen 6 epizod (není to příliš uzavřené), které mají každá kolem 35 minut. Napětí tam je, bohužel vykoupené těmi nesmysly. Pokud nad tím člověk dokáže přimhouřit oči, lze k hodnocení podle mě 10-20 % přidat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
TY
11. ledna 2020
další názory k seriálu

Není pro každého

Hodnotím po první sérii a budou SPOILERY.
Seriálu se nedají upřít filmařské kvality. Dobrá kamera, dobří herci, má to napětí. Největší slabinou je pro mě ale scénář, který je jak na horské dráze.
Joe ze začátku působí inteligentně, ale časem strašně hloupě, jedná bez plánu a vlastně jen dokazuje, že je to v podstatě parchant, co nebere ohledy na ostatní, ale zajímá ho pouze ta vyvolená. Fandit mu je tak vcelku zvrácené. K čemu mu byly suvenýry po obětech? Proč si nechával zuby Benjiho? Proč si nechal jeho hodinky? Jak ho vůbec mohlo napadnout si je brát někam s sebou? Strašně hloupé jednání. To platí i pro Beck, která se taky často nelogicky chová jako ta největší mrcha.
Ale znovu k scénáři. Autoři tam místy velmi tlačili na pilu, kdy se dějí nereálné věci.
Lidé se jako zázrakem velmi rychle zotavují po na první pohled smrtelných úderech do hlavy - a ne jen jednou. A spousta náhod, jen aby scénář směroval k nevyhnutelnému cíly - smrti jedné z hlavních postav.
Sebevražda Peach je nesmyslná - prali se spolu, přetahovali se o zbraň, padl výstřel. Tohle na sebevraždu uhrát nemohl ani omylem. Kam ji asi tak během toho zápasu střelil? Plus musela mít na těle známky toho, že to tak poklidná sebevražda být nemohla. Nesedí na to ve finále ani to použití střelné zbraně, když vždy polykala prášky.
Samotná smrt Beck. Byla zjevně dost inteligentní, že jí došlo to, co chce Joe slyšet, aby se dostala ven. Proč ale byla tak hloupá, že měla potřebu utéct, když už byla volná? V tom suterénu to znala, už tam byla. Musela tak vědět o mřížích. Ale i když doběhla nahoru a volala na Paca, ten krám nemohl být prázdný. Takže to volání musel i tak někdo další slyšet.
A taky je podivné, jak Joe dokázal bez povšimnutí přenášet těla.

Člověk prostě nesmí řešit detaily a moc přemýšlet. S tímto přístupem je to celkem koukatelné, proto relativně vysoké hodnocení. Jestli někomu ale takové detaily vadí, tak je to prostě průměrný brak na 40-50 %.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
The Innocents
30. srpna 2018
další názory k seriálu

První názor

Tohle je přesně ten typ seriálu, který se nedá hodnotit po první epizodě. Vlastně se nedá ani moc hodnotit po druhé epizodě. A název seriálu se objeví tuším až ve třetí epizodě. Člověk si udělá obrázek až během čtvrté epizody.

Je to v podstatě taková minisérie, něco jako dlouhý film. Proto se moc dobře nedá přistupovat jen k jednotlivým epizodám a ve finále to celé splyne v jedno. Celé to totiž funguje až jako celek, do té doby je to prostě nekompletní. Jako kdybyste v půlce vypnuli film a šli ho hodnotit. Něco se samozřejmě v této fázi hodnotit dá, ale nemá to ideální vypovídající hodnotu. A proto to možná seriál ze začátku schytával na imdb, kde to lidé vzdávali po jedné nebo dvou epizodách a napálili seriálu nízké hodnocení. Průměr ale už leze nahoru, takže už to hodnotí i lidé, kteří to viděli celé.

No a k té zásadní otázce. Je to dobrý seriál? Asi jak pro koho. Ústředním motivem ja láska dvou mladých lidí a seriál patří do kategorie "YA Fantasy", což je vlastně dospívající publikum. Samozřejmě se u toho může bavit i dospělý.
Seriál se patrně nikdy nedostane do žádného Top Ten žebříčku, ale vlastně není ani podprůměrný. Herecké výkony ok, zápletka ok, závěr rovněž zajímavý. Je to svým způsobem nenáročná oddechovka, která má takové pozvolnější tempo. Ne že by se tam nic nedělo, spíš pozvolnější v tom odkrývání různých detailů divákovi. Žádná velká překvapení se ale nedějí.

Co se týče děje, lze seriál brát jako ukončený, i když prostor na druhou řadu samozřejmě je. Hodně záleží, co od toho kdo očekává, protože z určitého hlediska to může brát někdo jako nevyužité téma.

Osobně bych hodnotil tak za 65 %, takže tady dávám 70 %.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Déšť
13. května 2018
další názory k seriálu

Solidní podívaná

Tenhle seriál si slíznul na internetu celkem dost kritiky, podle mě ne tak moc oprávněně. Na zahraničních webech ho kritizují hlavně kvůli nekvalitnímu anglickému dabingu. Ten jsem neviděl, ale s původním zněním jsem neměl problém.

Největší slabinou seriállu je asi logika fungování toho postapokalyptického světa. Ale není to něco, co by vyloženě bilo do očí. Dost lidí seriálu vyčítá věci, které jsou v seriálu vysvětleny. Například proč si neuloví nějaké zvíře a ženou se za konzervami? Protože zvířata jsou infikovaná tím virem.

První dva díly jsou poměrně hektické. Pořádně neznáte postavy a vlastně je ani nemáte šanci poznat (to platí hlavně o prvním díle). V dalších epizodách se ale o jednotlivých lidech dozvíte víc. Postavy občas dělají hloupé věci, ano, riskují zbytečně život, ano, ale to zase od reality daleko být nemusí.

Seriálu určitě nechybí napětí a postupně se epizody zlepšují. Finále možná není zase tak uspokojivé (a tam ta logika taky trochu kulhá), ale celkově to k tomu konci gradovalo dobře. Když vám první dva díly přijdou v pohodě, zbytek byste si měli užít.

A ještě takový dovětek. Přišlo mi, že se tvůrci seriálu inspirovali některými hrami. Je tam určitá podobnost s Last of Us a The Walking Dead od Telltale (pátá epizoda).

64 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
45 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
Ztraceni ve vesmíru
1. května 2018
další názory k seriálu

Zcela splnilo má očekávání

Tak mám dokoukáno a za mě naprostá spokojenost.

V prvé řadě je potřeba říct, že Netflix uvádí, že seriál je vhodný od 7 let. Tedy cílí z velké části i na děti. Nejedná se o žádné hardcore scifi, ale spíš o rodinný seriál. Některé věci jsou tedy zjednodušené a velkou roli hraje náhoda. Když na tuto hru přistoupíte, určitě si seriál užijete.
Neměl jsem problém s žádnou postavou, všichni mi přišli dobře obsazení a své role hráli výborně. Každá postava má nějakou svou motivaci, která je poměrně jasně daná, a na základě toho se chová.

Seriál má zároveň skvělé triky a výprava je parádní. Scény jsou správně akční a plné napětí. Solidní zábava pro děti, kterou si užijí i dospělí. Jsem hodně zvědavý, s čím přijdou u druhé sezóny.

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
36 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Zločin
21. června 2012
další názory k seriálu

The Killing po rozuzlení případu

Seriál The Killing je poměrně výjimečná záležitost. Je trochu škoda, že případ nerozvrhli jen na jednu sezónu, ale tvůrci se dějem nemají za co stydět. Postavy jsou napsané dobře, atmosféra je skvělá, vše do sebe zapadá a je dobře promyšlené od začátku do konce. Seriál se však vyznačuje jednou zajímavou věcí, kterou ne každý divák akceptuje. Tvůrci seriálu totiž s divákem od začátku manipulují a vedou ho tam, kam chtějí oni. Dívak většinu času nemá příliš prostoru k tomu, aby odhalil něco sám, protože mu jsou předkládány věci, které vedou cíleně k chybným závěrům. Pokud však na tuhle hru přistoupíte, neměli byste být zklamáni.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %