avatar uživatele

Graveristan

off
Jméno
Věk51 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Graveristan
plakát
Letopisy rodu Shannara
25. února 2016
další názory k seriálu

nakonec se to nepovedlo...

Milujete fantasy? Hltáte očima i ušima elfy, skřety, magii? K tomu vám nevadí mnohokrát nelogické chování postav, teenager "neherci" a celkové nelogičnosti do očí bijící? Nemusíte číst dál, toto je přesně seriál pro vás. Užijete si ho každým coulem a extáze na sebe nenechá dlouho čekat.
První díly byly víc než slibné a nemohl jsem se dočkat dalšího. Navíc v jedné z hlavních rolí Crixus, eee pardon, Manu Bennett, boj se zlem, načrtnutý zajímavý děj, hezké efekty... co víc si přát? Bohužel víc té samotné fantasy, jako byla na začátku v prvních dvou dílech. Shannara existuje na troskách dávné lidské civilizace, dávné, takže to není nějakých 100 nebo 200 let ale tisíce let... a podle toho by to mělo vypadat. Železné pozůstatky lidské civilizace nereznou (asi magie)... mohly bychom takto pokračovat dále, ale už bych jen opakoval postřehy, co jiní řekli ve svých recenzích.
Hlavní postavy se chovají hodně mírně řečeno nelogicky a předvídatelně. Jejich milostný trojúhleník je mi naprosto ukradený a dostává zbytečně velký prostor. Celé to začíná připomínat telenovelu zasazenou do světa fantasy. Podobně jsem vnímal Upíří deníky... bohužel musím z původních 80% snížit na 50%. To za dobrý začátek a za Crixuse (pardon, ale tu roli už mu nikdo neodpáře)
Seriál si určitě najde své fanoušky, ale já s ním končím a jdu si pustit... třeba nějaký díl Xeny

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Až tam nezbyl žádný
13. ledna 2016
další názory k seriálu

Velmi příjemné překvapení

Několik zpracování černoušků jsem už viděl. Jednoznačně zatím vedlo sovětské zpracování z roku 1987, ale po shlédnutí mu už bohužel patří jen druhé místo. Vynikající výběr herců, kde si každý poctivě urval svůj zasloužený kousek slávy. Moc hezký vývoj postav od sebejistoty, arogance až po rozpolcenost a paranoiu. Všechny díly šlapou jako dobře namazaný stroj a s přibývající minutáží napětí rozhodně neklesá, ale hezky graduje, takže ty necelé tři hodiny utečou ani nevíte jak. Po skončení by se zachtělo vykřiknout: ještě! Ale není co, pardon, je, pustit znovu...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %