avatar uživatele

cent

off
Jméno
Věk36 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele cent
plakát
Star Trek: Voyager
24. února 2009
další názory k seriálu

Voyager..

Můj první (a do značné míry zatím i jediný) Star Trek.
Ke kterému jsem se teď vrátil, protože jsem byl zvědav, co že mi to tak utkvělo v paměti jako kvalitní zábava ještě z dob, kdy jsem to žral jako malý fracek při vysílání v televizi.
Je to běh na dlouhou trať zhlédnout všechno - proto hodnotím zatím jen po dvou a půl sezónách. I s vědomím, že to nejlepší by mělo teprve přijít.

Voyager má hlavně několik vad, bez kterých by byl mnohem lepším seriálem. Přestože samotné ocitnutí se na opačném konci vesmíru je námět, ze kterého by se toho dalo vytěžit opravdu hodně, Voyager stojí někde na půli cesty (opět, nemám moc srovnání, čili nevím, nakolik se jen drží linie nastavené startrekovským vesmírem) a opakuje se neustále jedno schéma - něco objevíme, prozkoumáme, skončí to špatně, opravíme, skončí to dobře. Základní motiv seriálu - cesta domů - tak je ve většině dílů odsunut na pozadí a řeší se pouze epizodní zápletky. Seriál zatím ani nepřipouští, že by se někomu mohlo něco stát, právý opak takové BSG. Takže tam, kde si v jednom případě nemůžu být jist, jak díl dopadne, kolik postav nás opustí a kolik se jich nějak změní, v případě druhém tu jistotu vidím. A to rozhodně neberu jako plus, alespoň ne v tomhle případě.
Za největší chybu ale považuju to, že postavy nejsou dle mě úplně dobře napsány, a i ty, které dostávají docela dost prostoru (Chakotay, Harry, Tom.. no, vlastně skoro všichni) dělají stále to samé a nezaznamenal jsem žádný jejich vývoj.

I když jsem to zkritizoval, mám tenhle seriál hodně rád; přes všechny chyby mě baví, má svou atmosféru a dokáže mě zaujmout. Nebýt těch chyb, byla by to bomba :)
Deset procent navíc za nostalgii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Kancl
21. února 2009
další názory k seriálu

The Office

Shrnul bych tohle veledílo do pár bodů:

1) Seriál vychází z podobného britského projektu, podílí se na něm i autoři UK Office. Oproti \"originálu\", který nabídl jen asi dvě tři zajímavé postavy, je tady takových přes deset. Každá je jiná, každá je zatraceně vtipná a zajímavá.

2) I když trapnost (koření seriálu) zůstává, nemám z ní takový správně nepříjemný pocit jako v UK verzi. Ne že by v jednom z nich byla špatná, přijde mi prostě jiná.

3) Seriál je natáčen unikátním dokumentárním stylem, kdy postavy o kameře ví, zpovídají se jí a někdy, pokud nechtějí být natáčeny, se před ní snaží schovat. O scény, kdy jsou postavy kamerou špiclovány nebo se jí snaží zbavit zamknutím dvěří, není nouze.

4) Vzhledem ke stylu není v seriálu hudba ani typický umělý smích. Ani jedno není potřeba; o hudební výstupy se starají samy postavy (kdo z vás si někdy jen tak nezačne třeba pri práci zpívat?), umělý smích nahrazuje ten skutečný, protože..

5) I v páte sérii si The Office drží vynikající úroveň. Zatím jsem vše viděl asi pětkrát, přesto se u každého dílu nahlas směju a milerád se vracím k dílům starším.

suma sumárum, na něco takového jsem čekal jako na smilování. Neztrácí to kouzlo, je to stále ukrutně vtipné. Postavy jsou reálné a lze si k nim lehce vytvořit vztah. Pro mě se to stalo po pár dílech nejoblíbenějším seriálem a tou naprosto nejvtipnější věcí, kterou jsem kdy viděl. Trvá to dosud a doufám, že ještě dlouho bude. Nelze než doporučit :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
93 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
100 %