avatar uživatele

Jenne

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Jenne
plakát
Zpátky do školy
5. dubna 2012
další názory k seriálu

Community je sitcom pro inteligentního diváka.

Zatímco většina ostatních komediálních seriálů je točena tak, aby se u nich zasmál opravdu každý divák včetně těch nevzdělaných a méně chápavých, Community si pořádně užije teprve člověk, který má přehled a myslí mu to. Seriál je plný narážek na všechno možné, které jsou někdy tak jemné, že jsou viditelné až na několikátý pohled. Tvůrci se nebojí dotáhnout vtípky nejen na hranici absurdity, ale často až daleko za ni - a pak k takové absurditě přistupují tak, jako by to byla ta nejnormálnější věc na světě (například hned několik paintballových dílů, neustálé stavění blanket forts, postava Changa apod.) Nicméně i přes tuto všudypřítomnou absurditu jsou postavy až překvapivě reálné - jejich povahové rysy jsou sice dotažené opět až k absurditě, ale jednají reálně a nejsou to žádné šustivé papírové figurky, ale opravdoví lidé. Není snad jediný díl, který bych ohodnotila na méně než 90%. Community je opravdu jedinečný seriál, kterému nezbývá než popřát opravdu dlouhý život - protože nic podobného opravdu nikde neuvidíte :)

EDIT po prvních šesti dílech čtvrté série: Tak a je to tady. Jediné, co čtvrtá série dokázala, bylo potvrdit že Dan Harmon je pro tento seriál opravdu nezbytný. Jediný díl, který se malinko podobá staré dobré Community, je díl o Inspectorovi Spacetime, a to je po šesti dílech sakra špatná bilance. Přestávám sledovat tohle znásilňování mých milovaných postav a radši se vrátím k prvním třem sériím. Dan Harmon vytvořil něco jedinečného a neopakovatelného - je tak nějak jasné, že nikdo jiný se mu bohužel nemůže vyrovnat. Teď už jen doufám, že už to nebudou protahovat, Community zruší a zbydou nám tu tři dokonalé série a jen jedna zkažená...

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
92 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
100 %
plakát
Misfits: Zmetci
7. března 2012
další názory k seriálu

"I'm a fucking rocket scientist!"

Takhle to vypadá, když se do superhrdinů se superschopnostmi opřou místo Američanů Britové. Superhrdinové vlastně ani superhrdiny nejsou, a ty schopnosti... škoda slov. Možná právě proto je to jediné dílko s touto tematikou, které jsem schopná nejen pozřít, ale dokonce si zamilovat.

Seriál osciluje mezi napětím a komedií, dotaženou ad absurdum - ovšem nejlepší scény vznikají, když se oba přístupy promíchají (neustálé zabíjení probation workerů, skvělá epizoda o zombiích). Dokonce mi ani tolik nevadil odchod Nathana na konci druhé série - Rudy mi sice opravdu sympatický není, ale ostatní postavy a především skvělé scénáře třetí série mi nedovolily se přestat koukat. Nicméně po odchodu mé nejoblíbenější postavy (Simon) se poněkud děsím dalšího vývoje - každopádně se ale už nemůžu dočkat podzimu, jestli Misfits dokážou ustát odchod tří hlavních postav z pěti :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Hell on Wheels
18. ledna 2012
další názory k seriálu

Kam se hrabe Vinnetou

Po prvních pár dílech jsem si nebyla jistá, jestli se mi Hell on Wheels líbí, ale dala jsem mu ještě šanci i přesto že westerny ani dramata tohohle rázu nejsou zrovna můj seriálový cup of tea - a teď jsem za to strašně ráda, jelikož něco takového se jen tak nevidí. Skvěle vybraní herci, žádné hollywoodské pohádky ale tvrdá realita, dokonalá hudba a morální food for thought v každém díle. Věčná škoda, že je jich zatím jen deset a na další si musíme počkat :(

Nicméně už teď vím, že o Ansonu Mountovi se mi bude nejednou zdát :)))

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Pán času
26. prosince 2011
další názory k seriálu

"Nice to meet you, Rose. Now run!"

To byla přesně věta, kterou si mě Doctor získal. Pak už to bylo jen lepší a lepší :)

Seriál, který je na hony vzdálený jakémukoliv běžnému sci-fi americké produkce. Geniální šílenec cestující časoprostorem, vesmírná loď v podobě policejní budky, sonic screwdriver coby všudypřítomné deus ex machina a hlavně mraky různých míst a časů, kam všude se dá cestovat. Radši bych si ukousala nohu než bych vynechala díl, a je to jediný seriál u kterého mi velmi často tečou slzy - jak smíchu, tak dojetí. Společně s Battlestar Galacticou obývá první místo mého soukromého sci-fi žebříčku.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %