16. 2. 2013

SARS: Páteční jatka - Touch mrtvý víc než kdy dřív!

SARS: Páteční jatka - Touch mrtvý víc než kdy dřív!

Po delší době vám opět přinášíme informace o SARS, neboli Sledovanosti a ratingy seriálů.

Obecně se ví, že páteční večery nejsou k seriálům vůbec přívětivé. Jen největší hrdinové typu Blue Bloods (Spravedlnost v krvi) dokáží v tento vražedný den vydržet a díky slušné sledovanosti dostat objednávku na novou řadu.

Ano, Blue Bloods je jediná světlá výjimka. Seriál si drží i přes nasazení v deset hodin večer stabilní sledovanost, k obrazovkám usedá více než deset milionů diváků, klíčový rating 18–49 let se drží kolem 1.5.

Ostatní páteční seriály už jsou na tom hůře. Komedie Last Man Standing (Poslední chlap) a Malibu Country se sice celý podzim víceméně držely nad vodou, ale poslední dva tři týdny jim čísla začínají nebezpečně klesat. Tento týden si pohoršilo hlavně Malibu, kterému rating klesl o celé dvě desetinky (předběžně 1.1). I když to tedy dříve vypadalo, že se seriál dočká druhé série, nyní už to není zdaleka tak jisté. Samozřejmě bude záležet na tom, jaká čísla komedie bude přinášet během zbytku února a března, než završí svou první sérii.

Komu ale zvoní poslední umíráček, to je nepochybně drama Touch. Seriál odstartoval druhou řadu s bídným ratingem 0.9, který se nyní, ve druhém týdnu, propadl o celé dvě desetiny, tedy na 0.7. Jak víme, u tohoto čísla udělalo konečnou čáru NBC a zařízlo Do No Harm. Touch je na tom o kapičku líp, a to ze dvou důvodů. Za prvé se vysílá v pátek v devět večer, tedy v čase, na který nejsou zdaleka kladeny takové nároky, jako na čtvrteční slot, kde se vysílalo Do No Harm. Za druhé nejde o novinku, ale druhou sérii, takže stanice pravděpodobně nebude schopná seriál odepsat tak rychle, protože už přece jen má nějakou tu fanouškovskou základnu nejen v USA, ale po celém světě.

Otázkou nyní zůstává, jak hluboko si Touch může dovolit klesnout, než míra trpělivosti FOXu přeteče. Podle našeho mínění už je na velmi tenké hranici, a pokud bude hůř, tak opravdu bude HŮŘ.


Kterému pátečnímu seriálu holdujete vy?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu