22. 2. 2013

Jak Lhářky žijí ve dvou světech

Už dávno neplatí, že se televizní stanice řídí pouze podle ratingů. V současnosti jim kromě sledovanosti jde také o to, aby pro své hitovky získaly co nejvíce ohlasů na sociálních sítích.

Trošku přehnané tajemné teen drama Pretty Little Liars (Prolhané krásky) stanice ABC Family je pravděpodobně jedním z nejprobíranějších seriálů ve vesmíru, který sociální média představují.

ABC Family a hlavní hvězdy seriálu – Lucy Hale (23), Ashley Benson (23), Shay Mitchell (25) a Troian Bellisario (27) – mění způsoby, jakými televizní stanice měří úspěch. Fotky, tweety, update statusů i amatérská videa, krůček po krůčku.

Některé příspěvky, které na sociálních sítích tyto dámy přidají, se vztahují k „jejich“ dramatu, ve kterém hrají až nepřirozeně nádhernou čveřici středoškolaček, které mučí chytrý anonym kvůli „odstranění“ jejich bývalé přítelkyně. Nicméně herečky dávají fanouškům často mnohem luxusnější dárky. Přece jen… o obecných seriálových věcech si přečtete na každém rohu. Ale video Benson, která s Jamesem Francem paří na písničku Boyfriend od Justina Biebra, nebo fotky Hale z nahrávacího studia, kde právě vzniká její country album, to jinde moc nenajdete. Fanoušci to moc dobře ví a pravidelně posty od hereček kontrolují, klikají na ně, pokochají se a další týden si opět naladí televizi a sledují nový díl.

Lhářky si týdně nenechá ujít 3,8 milionů diváků. Kromě toho dalších deset milionů sleduje jejich osudy digitálně na Facebooku, Twitter (@ABCFpll) následuje více než milion lidí. Všechny čtyři hvězdy pak dohromady mají více než 5,5 milionů twitterových „následovníků“, sama Lucy Hale jich má 2,2 milionů.


Spousta z vás na Lhářky kouká. Sledujete je také na Facebooku a Twitteru? Pouštíte si osobní videa a projíždíte fotky? Nebo vás tento doprovodný materiál nechává spíše chladnými?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Gingy

Gingy

Na FB mám jen seriál a Lucy, ale převážně jen u seriálu samotného se zajímám nebo reaguju na příspěvky...
před 11 roky
janka89

janka89

ja ich sledujem na facebooku aj na twitteri, hlavne pozeram ich fotky cez instagram ale videa tie nepozeram....
před 11 roky
reallyreallychildish

reallyreallychildish

Já jsem dřív vždycky četla ty spoilerový články na wetpaint, ale oni tam tak strašně překrucujou každý...
před 11 roky
Další články k tématu