30. 4. 2013

Bones má za sebou šokující finále!

Bones má za sebou šokující finále!

Včera večer stanice FOX vysílala hned dvě finálové epizody. Kromě The Following, na které jsme vás lákali včera, se pro tuto sezónu rozloučila také kriminálka Bones (Sběratelé kostí).

A že to byl finiš, který nikdo nečekal! V dnešní bleskovce se podíváme na to, co k epizodě říká výkonný producent Stephen Nathan, který kromě toho také prozradí, na co se můžeme těšit na podzim v deváté řadě.

Ještě než začneme, tak je nutné upozornit, že je bleskovka plná spoilerů. Pokud tedy nechcete přijít o překvapení, raději zde se čtením skončete a vraťte se až po zhlédnutí dílu. Ostatní odvážlivci směle čtěte dál :)

A prý že bude happy ending. I když před vysíláním svého finále seriál lákal na to, že Brennanová (Emily Deschanel) konečně požádá Bootha (David Boreanaz), aby si ji vzal, úsměv z tváří divákům rychle zmizel zásluhou Christophera Pelanta (Andrew Leeds). I když tým nakonec dokázal zabránit zabití Sweetse (John Francis Daley), sériový vrah měl poslední slovo.

Když se dozvěděl o zásnubách Bootha a Brennanové, začal vyhrožovat, že zabije více nevinných lidí, pokud Booth svatbu neodvolá. A co víc, Booth nesměl Kůstce přiznat, co ho k tomuto kroku vedlo. I když doktorka souhlasila se snoubencovým rozhodnutím, závěrečný záběr fanouškům prozradil, že jí zlomil srdce.

Jak to bude dál? Vrátí se Kůstka ke svému striktně racionálnímu myšlení? A je jediným východiskem to, že Booth Pelanta zabije, jak vyhrožoval? Stephen Nathan odpovídá.

Fanouškům se asi takovýto konec nebude příliš zamlouvat…

Kdyby nebyl konflikt, znamenalo by to, že děláme naši práci špatně.

Jak se Brennanová dostala do stavu, kdy dokázala požádat Bootha o ruku?

V minulých letech jsme ji viděli, jak se pomalu vyvíjí v osobnost, která vidí výhody emocí, spontánnosti a lásky. Tyto city jsme zasadili do velmi vypjatých situací, skrze které se tyto emoce ještě více zintenzivnily a umožnily Kůstce přijmout něco, co pro ni před pár lety bylo nepředstavitelné.

Ale stále se tyto city snaží vysvětlovat Cam a Angele vědecky.

Ona se to snaží racionálně zdůvodnit, ale pravda je, že jednala spontánně, protože si myslela, že je Boothův život v nebezpečí. Vlastně je teď na místě, kde si nedokáže představit život bez něj. Nepopírám, že věřila tomu, že tohle není nutná tradice, ale jako antropoložka konečně rozumí hodnotě tradice, hodnotě veřejného oznámení podobné události. To je to, co u ní spatřujeme.

Vrátí se Kůstka ke starému způsobu myšlení, když ji byl Booth nucen odmítnout?

Rozhodně to pro ni bude krok zpátky a zároveň velký krok zpátky v jejím vztahu s Boothem, minimálně v momentě, kdy začneme devátou sérii. Konečně se mu otevřela a nyní se cítí emotivně zrazená. A k tomu navíc nedostala žádný uspokojující důvod.

Vypadá to, že jí Booth nemůže dát pravdivý důvod. Začne Kůstka něco tušit?

Vztahy většinou dlouho nevydrží, pokud si lidé vzájemně zatajují nějaké věci. Booth ví, že si je toho Kůstka nyní vědoma. Nyní se mezi nimi musí obnovit určitá důvěra, což bude pro oba velká výzva na začátku nové sezóny.

Je tohle něco, co by mohlo ukončit jejich vztah?

Tohle je vztah, který jsme si zamilovali a který obdivujeme. Rozhodně tu budou vzestupy i pády, tak to musí být. Nemyslím si, že publikum chce vidět pouze šťastný pár, který neprochází žádnou krizí. Škoda byla napáchána, ale může být opravena.

Jak?

Do deváté řady vstupujeme s tím, že Booth musí vyřešit situaci, která je potenciálně nebezpečná pro něj a Kůstku. Booth ví, co musí udělat, aby jejich vztah napravil, a také co udělat, aby napravil všechnu nespravedlnost, která dopadla na nevinné lidi, kteří umřeli. Booth většinou své záporáky dopadne.

Takže když Booth vyhrožuje, že Pelanta zabije, myslí to vážně?

Tak to nyní vypadá. Jestli se tak i stane, na to si musíme počkat. V současnosti již pracujeme na zápletce začátku deváté řady, která celou situaci vyřeší.

Dočkáme se výrazného skoku v čase?

Je možnost, že trošku času uplyne. Ale určitě to nebude spousta měsíců.

Pelant řekl Boothovi, že nemůže říct Kůstce, co se děje. Může však Booth mluvit s někým jiným?

Nemůžu vám říct, o koho jde, ale našli jsme člověka, o kterém by nikdy nikdo nepředpokládal, že Boothovi bude naslouchat.

Předpokládám, že to není Sweets, který byl v této epizodě cílem. Co ho čeká dál?

Uvidíme na něm důsledky této události. V Sweetsovi zůstanou nesmazatelné jizvy. Rozhodně ho ovlivní, co se stalo. Na základě toho udělá několik nových rozhodnutí.

Dá se říct, že tento twist je pravým opakem loňského finále. Dokážou tuto překážku překonat stejně snadno?

Tentokrát to bude trošku složitější, jelikož se Kůstka otevřela tak, jak nikdy nevěřila, že dokáže. Booth to ví a ví, jak moc jí ublížil. Je to rána, která se nesmaže, dokud Kůstka nezíská ultimátní důvod. Pelant tuto ránu zasadil zcela úmyslně, takže navždy zůstane tou jedinečnou osobou v jejich životech.

Dá se tedy říct, že Pelant bude výraznou figurkou v podzimní premiéře?

Vlastně asi ani ne. Epizoda se zabývá jeho pádem. Ale jeho přítomnost diváci v premiéře jistě ucítí.

Můžou fanoušci stále doufat v to, že jednou jejich oblíbenému páru přece jen budou zvonit svatební zvony?

Nevidím důvod, proč to vzdávat. Booth ví, co musí udělat, aby tohle překonal, aby vše napravil. Nakonec to učiní spolu s Kůstčinou pomocí. Takže fanoušci to rozhodně vzdávat nemusí. Nicméně můžu určitě oznámit, že tradiční svatba, kterou všichni očekávají, se v seriálu nikdy neobjeví.


Už jste viděli finále? Co říkáte na vývoj událostí? Jak hodnotíte osmou sérii jako celek? A kam by se měl příběh ubírat v další sezóně?

(Zdroj: TV Guide)

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Addie

Addie

Já bych to tak černě neviděla, vím, že to teď vypadá strašně tragicky, ale já bych to s nimi úplně...
před 11 roky
jjoja

jjoja

Tak teď jsem se koukala na poslední díl 8 serie, a docela mě to vzalo, hlavně kvůli dr. B. Ale už se těším...
před 10 roky
aknel.cerna

aknel.cerna

Přestala jsem seriál sledovat po 5. sérii, tedy už před lety . Před několika měsíci jsem se ze zvědavosti...
před 10 roky
Další články k tématu