11. 5. 2013

ABC zařízla šest seriálů!

ABC zařízla šest seriálů!

Stanice si na svých dvanáct novinek musela udělat místo a vzala to pořádně zeširoka!

Rušily se převážně komedie, nicméně sítem neprošla ani dvě dramata.

Na začátku sezóny stanice oznámila přesun Happy Endings do úterního komediálního bloku. Stejný nápad však měly také konkurenční NBC a FOX a všechny komedie tím pádem utrpěly ztráty. Po stálém snižování ratingů se seriál přesunul na pátek, kde v klidu dojel svou třetí řadu.

Produkční společnost se však nevzdává a nabízí seriál kabelovkám. Stanice USA Network projevila zájem o to, že by seriál převzala, takže naděje pro fanoušky stále žije, i když je velmi nízká.

Malibu CountryRebou McEntire v hlavní roli si nevedl úplně zle, ale nebyl to ani žádný zázrak. Se svým pátečním společníkem, komedií Last Man Standing (Poslední chlap) si sice vysloužil dalších pět epizod, ale ani to nepomohlo.

Během svého krátkého pobytu na obrazovkách seriál stihnul dvakrát vyměnit showrunnery, odešel také tvůrce Kevin Abbott, který šel na odvykačku.

Přesto že nešlo o průlomový seriál, je zrušení mírným překvapením, jelikož čísla byla solidní a podle pilotové nabídky to vypadalo, že ABC nemá na skladě vhodného společníka pro Last Man Standing, který byl obnoven pro třetí sérii.

Zrušení se napotřetí nevyhnulo drama Body of Proof (Tělo jako důkaz). Seriál prošel po druhé řadě velkými hereckými změnami, které mu ovšem nezajistily příval nových diváků.

V průměru BoP získalo 7,8 milionů diváků za epizodu, což není úplně špatné číslo, a 1,9 rating, což už je horší, ale pořád na stejné úrovni, jako série druhá. Zrušení je tedy pravděpodobně jen důsledek toho, že ABC objednala spoustu nových dramat a potřebuje je někam umístit.

Red Widow, které vzniklo podle dánského formátu, bylo k záhubě odsouzeno hned od začátku. První, osmidílná série skončila minulou neděli s 1.1 ratingem a 5 miliony diváky a potvrdila tak fakt, že seriály nasazené v midseason nemají téměř žádnou šanci na prodloužení.

Komedie Family Tools, která se inspirovala britským seriálem a do které byl obsazen Kyle Bornheimer, začala pozdě a nízko. Family Tools získalo „cenu“ za nejméně sledovanou komediální premiéru stanice v celé její historii. Čísla dále klesla ve druhém díle a zrušení proto není žádným překvapením.

Posledním zaříznutým seriálem je nová komedie How to Live with Your Parents for the Rest of Your Life. Bohužel ani Sarah Chalke nedokázala tento sitcom zachránit.

Z počátku to vypadalo nadějně, seriál začal s 2.9 ratingem. Nicméně během opáček Modern Family, tedy bez silného předskokana, se tato komedie potopila a ABC byla nekompromisní. Žádná další řada nebude.


Šest obětí, téměř vše novinky. Sledovali jste něco ze seznamu? Čí zrušení vás nejvíce mrzí? Nebo jste naopak rádi, že se vám uvolnilo sledovací místo, které můžete zaplnit na podzim dalšími novinkami?

(Zdroj: THR)

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
ragelly

ragelly

No já ve zbývajících mám stejně ještě 1-2 chyby + i top 5 má určitě ještě něco dobře, takže ztrácím...
před 10 roky
Franki

Franki

třetí řada mela pomerne vysokou sledovanost, ale v rantingu holt očividne bída, co se dá delat
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

z tohohle seznamu ani jeden. dokonce zkusila jsem jen happy endings, ale to dokonce loni.
před 10 roky
Další články k tématu