29. 6. 2013

ABC chce více pohádkového Wonderlandu!

ABC chce více pohádkového Wonderlandu!

Alenka si pravděpodobně bude muset sbalit o batoh víc, než se letos na podzim vydá na do králičí nory.

Server EW hodil dnes do oběhu informaci, že chystaná novinka stanice ABC, Once Upon a Time in Wonderland bude mít více než třináct epizod. Vlastně se vůbec nejedná o limitovanou­ edici.

Jak to tedy bude? Původně se mluvilo o tom, že Wonderland vyplní zimní pauzu mezi podzimní a jarní částí nové série Once Upon a Time. Z tohoto plánu však poměrně rychle sešlo v momentě, kdy ABC zveřejnila svůj podzimní program. V něm se totiž Wonderland objevil hned od začátku nové sezóny ve svém vlastním časovém slotu, nezávislém na původním Once.

V květnu ABC tvrdila, že Wonderland bude limitovaná série s třinácti epizodami, tedy klasickým počtem pro nové drama. Nyní ovšem opět dochází ke změně. Stanice se rozhodla, že k základní třináctce ještě několik dílů přihodí. Zatím není přesně daný počet, nicméně se ví, že první série bude mít více než třináct a méně než dvaadvacet epizod.

Většinou seriáloví tvůrci doufají v úspěch jejich dílka a následnému doobjednání zbylých 9 epizod do celkového počtu 22. To ošem není případ Wonderlandu. Adam Horowitz a Edward Kitsis naplánovali uzavřenou epickou romanci, dobrodružství od začátku do konce. Není zde místo pro žádné přebytečné vyplňující scény. To znamená, že již více epizod objednaných nebude, celý příběh bude vymyšlený ještě dříve, než seriál bude premiérovat. Proto ABC objednává již nyní, dokud scenáristé teprve diskutují o tom, kolik hodin (dílů) budou potřebovat.

„Rádi bychom divákům sdělili příběh bez toho, aniž bychom museli stresovat a natahovat ho na pět let,“ řekl Kitis. „Tato objednávka bude pro první sérii konečná,“ dodal Horowitz. „Nikdy jsme neměli v plánu udělat celou sezónu. Plánujeme kompletní příběh se začátkem, prostředkem a koncem.“

Wonderland ukáže romanci a dobrodružství dvou postav, Alice (Sophie Lowe) a džina Cyruse (Peter Gadiot). Oproti Wonderlandu je původní Once sestaveno jako komplexní několikaletá pohádka. „Podstata nového seriálu je zcela jiná. Cílem je to, že sednete a užijete si tu jízdu. Pokud jste viděli Once, budete mít extra dáreček. Pokud původní seriál neznáte, nic vám chybět nebude.“

Nic z výše zmíněného však neznamená, že by Wonderland měl mít pouze jednu sérii. Novinka je často označovaná za antologii nebo limitovanou sérii. Ani jeden z těchto názvů však není zcela přesný. Limitovaný seriál je pouze v rámci počtu epizod, nicméně se rozhodně nejedná o minisérii, která nebude mít pokračování. Pokud tedy seriál bude slavit úspěchy, ABC ho obnoví pro druhou sérii.

Seriál zcela nepatří ani mezi antologie, mezi které řadíme například úspěšné American Horror Story. Jejich podstata spočívá ve zcela novém příběhu a postavách každou sezónu. U Wonderlandu se očekává, že i v dalších sériích se vrátí většina z původních postav. „Pokud publikum kladně příjme a zamiluje si tyto postavy, určitě se je budeme snažit dostat do nového příběhu i v dalším roce,“ řekl Horowitz.

Dá se říct, že novinka je pohádkovou verzí 24 hodin; seriálové drama se samostatně stojícími řadami, které ovšem každý rok využívá stejné jádro postav.

Více o Wonderlandu se dozvíme za necelý měsíc, seriál totiž bude mít svůj panel na letošním Comic-Conu v San Diegu. O novinkách vás samozřejmě dále budeme informovat.


Jak se vám líbí mírné (neurčité) navýšení epizod? Jste rádi, že seriál bude mít rok co rok uzavřený děj? Nebo byste jej brali jen jako minisérii – podzimní oddychovku?

(Zdroj: EW)

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Anne89

Anne89

Neměli by z toho dělat víc, než to je.. Souhlasím s názorem . Na pár dílů asi kouknu, ale Alenka...
před 10 roky
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Já se na to moc těším, ať už to bude mít bůhví kolik na konec dílů. Jestli to bude na podobný styl jako...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

dobře se poslouchá, že série bude úplně uzavřená. tak jen aby jim to vydrželo.
před 10 roky
Další články k tématu