1. 8. 2014

Podzim 2014 na Nově ve znamení seriálů

Skupina Nova oznámila na tiskové konferenci své plány na podzim 2014. Krom kompletních programů a několika novinek oznámila i své plány na další rok.

Podzim 2014 na Nově ve znamení seriálů

V pondělí 28. července jsme se vydali na tiskovou konferenci skupiny Nova k jejich blížícímu se podzimnímu programu. Tisková konference se tentokrát konala přímo v barrandovských studiích.

Christoph Mainusch, jednatel skupiny Nova, nejprve ukázal, jak si Nova vedla mezi diváky za poslední půlrok a rok, hlavně v porovnání s Primou. Zatímco Nova si své výsledky udržela (kolem 40 % v primetimeu), Prima meziročně o dvě procenta klesla. Meziročně rostly také sesterské kanály Novy – Fanda, Telka a Smíchov.

Ze seriálů průběžně roste Ulice, za poslední rok její sledovanost narostla o 4 % na 41 % podílu na trhu. Ordinace v růžové zahradě 2 v posledním kvartálu klesla o několik procent, ale pořád si drží slušných 39 %.

A s čím tedy Nova zavítá do podzimu 2014? Sází na oblíbené seriály, jak z vlastní produkce, tak zahraniční. Pro podzim navíc chystá čtvrtou řadu Kriminálky Anděl, nový hudební pořad Chart Show a vlastní relace se dočká i reportér Láďa Hruška – jeho nový pořad se bude jmenovat Vaření s Láďou Hruškou.

NOVA

Na hlavní stanici se dočkáme dalších dílů oblíbených dlouhoběžících seriálů Doktoři z počátků a Ordinace v růžové zahradě 2. Doktoři se budou, stejně jako doteď, vysílat v pondělí a ve středu ve 20:20, Ordinace v úterý a ve čtvrtek ve stejný čas. Pátek pak bude vyhrazen na české pohádky a megafilmy, sobota na české filmy a nedělní osmou hodinu si zabere nová čtvrtá sezóna Kriminálky Anděl.

Chystá se i premiéra seriálu Ringer. Na Nově půjde pod názvem Nebezpečná identita a zatím není známo přesné datum premiéry.

V půl desáté bude situace jiná. V pondělí bude na hlavní program zařazen Mentalista, ve středu pak desátá řada Námořní vyšetřovací služby. Na neděli je nachystáno opakování Comebacku.

Mentalista se navíc představí v 17:35 na hlavním kanálu, kde se později vystřídá s Kriminálkou Miami.

  Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle
17:35 Mentalista + Kriminálka Miami
18:30 Ulice
19:30 Televizní noviny
20:20 Doktoři z Počátků Ordinace v růžové zahradě 2 Doktoři z Počátků Ordinace v růžové zahradě 2 České pohádky a megafilmy České filmy Kriminálka Anděl IV
21:30 Mentalista Víkend Námořní vyšetřovací služba Prásk! Comeback / Střepiny

NOVA CINEMA

Filmový kanál Nova Cinema seriálové fanoušky také nezklame. V 17:30 se bude od pondělí do čtvrtka pravidelně hlásit Doktorka z Dixie, po které bude (včetně pátku) následovat Martial Law – stav ohrožení, který se bude střídat s Odvrácenou tváří hor. Od 19:15 pak pojedou střídavě seriály 90210: Nová generace, Laskavý dotek a Gilmorova děvčata. Večery pak budou patřit filmům, krom čtvrtečního, kdy poběží Námořní vyšetřovací služba. V neděli se pak od 18:00 dočkáme nových řad Beze stopy a Lovců zločinců.

  Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle
17:30 Doktorka z Dixie Film (komedie, dobro- družný) Film (rodinný) Film (komedie, rodinný)
18:00 Film (dobro- družný, krimi) Beze stopy / Lovci zločinců
18:15 Martial Law – stav ohrožení / Odvrácená tvář hor
19:00 Beze stopy / Lovci zločinců
19:15 90210: Nová generace / Laskavý dotek / Gilmorova děvčata
20:00 Film (drama, krimi) Film (dobro- družný, krimi) Film (roman- tický) Námořní vyšetřovací služba Film (krimi, komedie) Film týdne Film (dobro- družný, sci-fi)
20:45 Námořní vyšetřovací služba

FANDA

Stanice Fanda si pro diváky připravil druhou řadu úspěšného hitu Arrow. Ten poběží od 22:00. Ve stejný čas se budou v další dny vysílat seriály Strážce pořádku (Justified) a Zachraň mě (Rescue me). Od osmi půjdou v týdnu seriály Kobra 11 (pondělí), Kriminálka New York (úterý a středa), Kriminálka Las Vegas (pátek, sobota) a Lovci zločinců (neděle). Ještě před tím se m§žou diváci těšit na seriály Invaze, Strážce spravedlnosti (True Justice), Alcatraz a Hranice nemožného (všechny ve všední dny od 18:00), po nich bude následovat Kobra 11 (ve všední dny, o víkendech pojedou Tuningové války a Crash testy Richarda Hammonda). Od 19:30 je vyhrazen čas pro Star Trek: Novou generaci, a to každý den v týdnu.

  Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle
17:15 Mečouni: život na udici / Motory Detroitu / Nejdrsnější kamioňáci světa Film (dobro- družný, krimi) Film (western)
18:00 Invaze / Strážce spravedlnosti / Alcatraz / Hranice nemožného
18:45 Kobra 11 Tuningové války / Crash testy Richarda Hammonda
19:30 Star Trek: Nová generace
20:20 Kobra 11 Kriminálka New York Kriminálka New York Film (sci-fi, akce) Kriminálka Las Vegas Kriminálka Las Vegas Lovci zločinců
21:00
22:00 Zachraň mě / Strážce pořádku / Arrow Film (akce) Zachraň mě / Strážce pořádku / Arrow

SMÍCHOV

Podzim na Smíchově bude sestávat takřka jen ze seriálů. Každý den poběží od 17:15 do 18:15 Krok za krokem, který se bude střídat s Průměrňákovými, po nich přijdou Tučňáci z Madagaskaru (které o víkendu vystřídají Legendy China). Pak se na obrazovkách objeví Flintstoneovi a po nich Spongebob v kalhotách. V 19:30 bude animovaný večer pokračovat seriálem Shaggy a Scooby-Doo na stopě, který se bude střídat se Scooby-Doo: Záhady s. r. o.

Od pondělí do čtvrtka poběží od osmi do devíti večer dvojdíl Přátel a po nich se budou od devíti do desíti ve dvojdílech střídat Dva a půl chlapa, Joey a 2 $ocky. V deset pak přichází jedno malé překvapení – a to další novinka, tentokrát hit loňské sezóny, seriál Millerovi (v originále The Millers). V průběhu týdne ve stejném čase ještě poběží Zlatá sedmdesátá a druhá komediální novinka Muži sobě (v originále Men at Work).

  Pondělí    Úterý    Středa    Čtvrtek    Pátek    Sobota    Neděle   
17:15 Krok za krokem / Průměrňákovi
17:45 Krok za krokem / Průměrňákovi
18:15 Tučňáci z Madagaskaru Legendy Chima
18:45 Flintstoneovi
19:00 Spongebob v kalhotách
19:30 Shaggy a Scooby-Doo na stopě / Scooby-Doo: Záhady s. r. o.
20:00 Přátelé Film (komedie) Film
(rodinná komedie)
Film (komedie)
20:30 Přátelé
21:00 Dva a půl chlapa / Joey / 2 $ocky
21:30 Dva a půl chlapa / Joey / 2 $ocky Film (komedie) Mr. GS
22:00 Zlatá sedmdesátá / Millerovi / Muži sobě Tele Tele

Na tiskové konferenci se neprobíral jen program na letošní podzim, ale také plány na další rok. Televize Nova má aktuálně v produkci 6 seriálů, pro rok 2015 dokonce 7 – máme se dočkat nového seriálu Policie Modrava, nové řady Výměny manželek a Expozitury II.

Kromě toho je už nějaký čas v provozu nový videoportál Nova Plus. Narozdíl od Voya, které funguje na bázi předplatného, na Nově Plus mohou diváci vidět vybrané seriály zdarma po dobu 7 dnů od odvysílání v televizi.


Jak se vám program na podzim líbí? Co byste rádi viděli v českých televizích?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře47zobraz všech 47 příspěvků
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Oni totiž ve slovenským traileru vyslovovali Šivón a mně se to nezdálo, ale asi by se to tak dalo taky...
před 9 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Protože Šivón je výslovnost : /ʃɨˈvɔːn/ shi-vawn; my říkáme Šován, protože je to pro nás přirozenější. A...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Oni je ale mají odpoledne. My s tímhle musím žít v hlavním vysílacím čase. V originále to...
před 9 roky
Další články k tématu