3. 8. 2013

Podzim 2013 na Nově bude ve znamení stálic a nového sitcomu

Ve čtvrtek 1. 8. se konala tisková konference skupiny. Ředitel televize Jan Andruško v sále pražské konzervatoře nastínil, kam se jeho televize bude v dalším období ubírat.

Podzim 2013 na Nově bude ve znamení stálic a nového sitcomu

Tisková konference byla rozdělena na dvě části – na samotnou prezentaci a na mítink v restauraci La Finestra, kde jsme se mohli setkat s mnoha slavnými osobnostmi a vedením jednotlivých televizí.

Ale pěkně popořádku.

Nova

Hlavní stanice celé skupiny, Nova, bude v podzimním programu sázet na své vlastní osvědčené a velmi sledované pořady. Úterý a čtvrtek bude patřit Ordinaci v růžové zahradě 2. Tuto stálici televizní obrazovky si pravidelně zapíná přes 42 % diváků, kteří mají v tu dobu zapnutou televizi. A v další (už deváté) řadě se objeví nové postavy – hlavní hvězdou bude lékař Richard Varga, kterého hraje Maroš Kramár, dále se zde objeví i Pavla Drtinová v roli Simony Šímové a Andrea Černá v roli matky samoživitelky Heleny Hradecké.

Neděle večer potom bude patřit Doktorům z počátků. Spin-off výše zmíněné Ordinace zaznamenal obrovský úspěch, když jeho pilot sledovalo 2,4 milionu diváků – tedy každý 4. občan České republiky. Tento seriál také posílí noví herci – Vlasta Peterková a Zdeněk Žák, Barbora Jánová a Adéla Kunzová. Pondělí a středu obsadí seriál ze školního prostředí – Gympl s ®učením omezeným, do kterého taktéž přibydou nové tváře. Budou jimi Miss World Taťána Kuchařová, Pavel Nový, Pavla Tomicová a Tomáš Měcháček.

Zbývající večery – pátek a sobotu obsadí jak vlastní tvorba Novy, tak zahraniční. V pátek se vrátí reality show Výměna manželek s úplně novou šestou řadou, sobota pak bude věnovaná prémiovým filmům, z větší části těm zahraničním.

Přesto všechno si ale Nova nachystala i jednu novinku – vlastní originální sitcom PanMáma, s Milanem Šteindlerem v hlavní roli. Seriál má navázat na úspěch legendárního Comebacku, má být plný svérázného humoru, který se neustále pohybuje na hraně. Šteindler, který hraje šedesátiletou vdovu Jarmilu Beranovou si tak střihne další komediální roli, ve které využije spoustu svého hereckého talentu. V dalších rolích se pak objeví i Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Roman Štabrňák, Martin Sobotka a Rostislav Novák.

Nova dále prodlužuje i Ulici – už devátá řada pořádně potěší fanoušky seriálu. Vrátí se totiž Tereza Bebarová v roli Světlany Nyklové, přibydou dvě nové postavy – Ivana Drápalová, Lenčina matka (hraje ji Vilma Cibulková), a Miloš Knobloch, nový partner Evy Toužimské, kterého hraje Jiří Štrébl.

Smíchov, MTV a Telka

Na Smíchově pokračuje osvědčená zábava. Těšit se můžete na sitcomovou klasiku Přátelé, Ženatý se závazky a Krok za krokem. Nové díly nabídnou také 2 Broke Girls (2 $ocky) a Full House (Plný dům).

Smíchov nabídne v naších krajích dlouho neprávem přehlížený sitcom That '70s Show (Zlatá sedmdesátá), který se jen hemží slavnými osobnostmi! A to ani nemluvíme o tom, že se s touto partičkou teenagerů žijících v sedmdesátých letech budete královsky bavit. V neposlední řadě se na obrazovce objeví realitka Betty White Off Their Rockers (Sígři ve výslužbě: Made in USA), ve které si důchodci dělají srandu ze svých mladších spoluobčanů.

Pokud jste spíše na animáky, tak si na Smíchově můžete zavzpomínat na klasiku ve formě Flinstoneů, Scooby Doo a Spongeboba v kalhotách.

Na Telce se potom mohou diváci těšit na jejich oblíbené seriály, které dřív třeba nestihli nebo je chtějí vidět znova – od podzimu startuje seriál s hvězdným obsazením Místo v životě, oblíbený seriál Tisíc a jedna noc a Lařina volba. MTV potom v září nabídne třetí řadu seriálu Nešika a druhou řadu Catfish: Láska online.

Fanda

Jako seriálová stanice se rozhodla profilovat Fanda. O tom také svědčí její podzimní plány. Stanice si pro své diváky přichystala seriál Alcatraz od J. J. Abramse a dále premiérové řady osvědčených kriminálek – Kobry 11 a Kriminálky New York. A jako třešničku na dortu pak stanice odvysílá premiérové díly páté řady Hranic nemožného.

Novinek ovšem není nikdy dost. Jak nám na následném mítinku sdělil ředitel stanice Marek Kindernay, do programu měla proniknout i kriminálka Person of Interest pod českým názvem Lovci zločinců. Nestalo se tak ovšem z velice příjemného důvodu – v Americe velice oblíbený seriál totiž bude pravděpodobně nasazen namísto na Fandovi na hlavní stanici v dalších programových cyklech.

Jak to ale vypadá do budoucna?

Na mítinku, který následoval po tiskové konferenci, jsme měli možnost si osobně popovídat s lidmi z vedení stanic a dozvědět se mnoho nových informací. Nejvíce sdílná byla Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Nova. Zajímaly nás hlavně nové akvizice, které by na stanici měly přijít v následujících letech, podle ní se můžeme těšit na mnoho hitů, které aktuálně v USA běží. Ať už se jedná o slavnou pohádkovou sérii Once Upon a Time, komiksovou adaptaci a v současnosti nejúspěšnějšího seriálu stanice CW Arrow nebo hit letošního jara, The Following, všechny tyto speciality jsou přichystané a do programu se v příštích sezónách určitě dostanou.

Na Fandovi, jako typicky mužské stanici, by chtěli v budoucnosti nabídnout kultovní klasiky sci-fi seriálů – a to všechny seriály Star Treku a Battlestar Galacticy. Tato možnost je ale zatím ve fázi předběžného plánování.


Jak se vám líbí program Novy? Těšíte se na další léta?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
lu39ca

lu39ca

Ani nevím co bych od novy měla čekat, ale některé ty seriály už by měla doopravdy zrušit, přijde mi, že...
před 10 roky
ragelly

ragelly

:DDDDD Tady je někdo vtipálek :DDDDDD Jestli úplně nerozumíš tomu, co to číslo znamená, tak je to to, že...
před 10 roky
jjoja

jjoja

Ulice by už mohla skončit... A ordinace taky :D.. Jinak se těším na nový seriál PánMáma, a Gympl... Jo,...
před 10 roky
Další články k tématu