4. 8. 2016

Scéna měsíce: Červenec 2016

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Killjoys (Vesmírní lovci)
epizoda
herci
Aaron Ashmore (John Jaqobis), Sarah Power (Pawter Simms)
scéna
Johnovo rozhodnutí
allyska

Killjoys je prima letní oddechovka, která mě občas dokáže překvapit, ale především se mi líbí, jak se postavy vyvíjí. Proto jsem za scénu měsíce zvolila tu, kdy u Johna nastane zlom. Ten se rozhodne, že už pro něj zatykač nebude vším, že se chce také o věci zajímat, ovlivnit je, pokud je to v jeho silách. Své odhodlání završí tím, že konečně opravdově políbí Pawter. Poprvé mi to sice vyrazilo dech, ale nebylo to myšleno úplně upřímně. Začala jsem ale víc uvažovat o tom, že by tvořili fajn pár. Tedy i přesto, že spala s jeho bratrem, ale to si odmyslím, tvůrci to prostě neměli promyšlené. Páru fandím a jsem zvědavá, kam vše povede. Přece jen je tu Dutch, která mu svěřila, že je moc ráda, že je pro ni pevný bod, když se teď všechno mění. Zároveň se potřebovala ujistit, že by jí nikdy nelhal. John to bude mít těžké balancovat mezi dvěma nejdůležitějšími ženami ve svém životě. Doufám, že ale neztratí svůj humor, který na něm mám nejradši. Viz jeho komentář, že podivná stonožka vypadá jako rozčílená vagína.

Furiant

Wayward Pines (Městečko Pines)
epizoda
2×09 – Walcott Prep (20. 7. 2016)
herci
Tom Stevens (Jason Higgins), Kacey Rohl (Kerry Campbell)
scéna
Jason zjišťuje, že Kerry je jeho matka
Furiant

Wayward Pines je seriál, který mě loni velice zaujal (zejména tím velkým zvratem o budoucnosti, což jsem vůbec nečekal). Takže jsem byl rád, že mu stanice Fox nakonec odklepla druhou sérii. No a byl jsem zvědavý, jestli se tvůrcům opět podaří něčím naprosto šokovat diváky. A částečně se to podařilo, alespoň u mě. To, že Kerry je matka Jasona, by mě nenapadlo ani ve snu. Sice to není tak šílené, jako že žijete ve 2 tisíce let vzdálené budoucnosti, ale i tak to byl právě TEN zvrat, na který jsem celou druhou sérii čekal. To je hlavní důvod, proč jako červencovou scénu měsíce volím právě tuto. Dalším důvodem jsou výborně zahrané postavy Jasona a Kerry. Když si Jason otevřel tajnou složku Kerry a zjistil, že vlastně spal se svojí matkou, že s ní chtěl mít dítě, Tom Stevens opravdu zaválel. Stejně tak byla skvělá v následné konfrontaci i Kacey Rohl. Scéna skončila zastřelením Jasona, což se vzhledem k vývoji děje dalo očekávat. A snad nás opět překvapí i Fox a Wayward Pines dostane další sérii…

Gabik.029

Bones (Sběratelé kostí)
herci
Emily Deschanel (Dr. Temperance Brennan), Eric Millegan (Zack Addy)
scéna
Zackův návrat
gabik.029

Několik dílů před samotným finále byla představena zápletka s dalším sériovým vrahem. K té se tvůrci vrátili v poslední epizodě jedenácté série, jenže tentokrát byla vrahova motivace osobní. Svou oběť si pečlivě vybral na základě fyzických rysů doktorky Brennanové a neopomněl ani její oblečení. Temperance tento případ připravil o klidné spaní a probouzela se hrůzou ze svých nočních můr. Dokonce se rozhodla vyhledat pomoc u psychologa, což byl krok, který šel proti veškerým jejím přesvědčením. Terapie však byla nápomocná a popostrčila tým správným směrem. Na konci epizody se vrah odhodlal setkat se s Temperance tváří v tvář a rozhodl se ji unést. K jejímu překvapení tuto tvář již dávno znala. Záhadu rozluštil nakonec i zbytek týmu a v této chvíli byla identita vraha známa i divákovi. Na scéně se po letech strávených v psychiatrické léčebně objevil bývalý stážista Zack Addy. Bohužel jsem se na tuto epizodu dívala až s několikadenním zpožděním a spoilerům se mi vyhnout nepodařilo, což mě připravilo o tohle šokující odhalení.

HonZajs000

The Last Ship (Poslední loď)
epizoda
3×05 – Minefield (10. 7. 2016)
herci
Eric Dane (Tom Chandler), LaMonica Garrett (Cameron Burk), Bren Foster (Wolf Taylor), Ness Bautista (Cruz)
scéna
torpédo vs. Nathan James
honZajs000

Tak za červenec za sebe nominuju scénu plnou napětí, scénu z páté epizody The Last Ship. Ona celá epizoda byla po trochu pomalejším úvodu třetí řady hodně nabušená. Ale scéna, kde Wolf s Cruzem lovili miny a snažili se s pomocí kapitána Chandlera a Burka oblbnout torpédo, aby zachránili posádku lodi Nathan James, byla úplně top. Epesně natočená akce na moři, skvělý střih a kamera, které jen gradovaly napětí, a srdcervoucí atmosféra. A najednou výbuch! Torpédo zneškodněno. Ale kde jsou Wolf s Cruzem? Přežili to? Napětí v akci vystřídalo napětí plné očekávání, když celá posádka tyto dva muže hledá na širém moři. Seriál totiž už řadu lidí pozabíjel a odepsal, tak divák úplně neví, jestli ho nečeká další podpásovka (ano, jako s Rachel Scottovou…). Ale pak zázrak a úleva, Wolf s Cruzem jsou naživu. Mně osobně spadl kámen ze srdce a po čtvrthodinové náloži jsem si konečně oddechl a pokývnutím hlavy složil poctu filmařům. The Last Ship tak, jak ho máme rádi!

lukascoolarik

Mr. Robot
epizoda
herci
Rami Malek (Elliot), Christian Slater (Mr. Robot)
scéna
Elliot zvrací
lukascoolarik

Mr. Robot je zpět a s ním přišla i řada scén, na které jen tak nezapomenu. V těch čtyřech epizodách, které v červenci přišly, bylo hned několik pamětihodných momentů, já se ale nakonec rozhodl pro scénu, která mi naprosto vytřela zrak. Elliot se prochází ulicí a najednou ho zastaví starší muž v klobouku a zanedlouho i černá dodávka. Elliot se marně snaží vzepřít mužům, kteří ho odvlečou do auta. Dodávka přijíždí do garáží, Elliot je přivázán k židli a muži na místě připraví čerstvý beton, který mu začnou lít do úst. V tu chvíli se Elliot probere a začne zvracet obsah svého žaludku, v němž se skrývá i Adderall, který si Elliot vzal, aby se zbavil pana Robota. Vše ovšem byla jen představa, jen léčka samotného pana Robota v jeho podvědomí, který si v ten moment myslí, že zvítězil. Elliot ale boj nevzdává, začne ve zvratkách hledat svoje drahocenné prášky a opět je spolkne. Následný výraz na tváři pana Robota je k nezaplacení.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
alesanko

alesanko

Top jednoznačne Mr. Robot ;)
před 7 roky
Silvo911

Silvo911

Tak toto je asi prvý krát, čo som z takéhoto výberu videl všetky diely :D Ja by som doplnil ešte...
před 7 roky
abbs

abbs

Scéna z Bones mě naprosto dostala, spoilery se mi naštěstí taky vyhly a tak jsem to vůbec nečekala....
před 7 roky
Další články k tématu