10. 6. 2017

NASA s Jessicou Chastain připravují minisérii Mercury 13

NASA s Jessicou Chastain připravují minisérii Mercury 13

Jessica Chastain spojí své síly s tvůrčím duem Todd Komarnicki-Christina Wayne. Slavná herečka se chopí produkce vyvíjené minisérie s pracovním názvem Mercury 13.

V roce 1961 svět oslavoval jako hrdiny astronauty z Mercury 7. Jejich přední vědec William Randolph Lovelace II., který vytvořil testy pro mužské astronauty v NASA, se rozhodl zkusit nový tajný experiment. Chtěl zjistit, jestli jsou reálnou možností pro lidstvo také ženy ve vesmíru. Vyhledal třináctku nejodvážnějších a nejodhodlanějších ženských pilotek z celých Spojených států, které byly odhodlány riskovat vše, aby se dostaly do vesmírného programu. Tyto ženy byly odhodlané za každou cenu jít za svým snem ve snaze stát se astronautkami. Svět se s nimi seznámil pod jménem Mercury 13.

Některé z těchto žen testy splnily s vyznamenáním, některé dokonce měly lepší výsledky než mužští astronauti. NASA však přesto odmítla spolupracovat a i když se ženy snažily získat povolení od samotného prezidenta Kennedyho a kongresu, byly testy nakonec ukončeny a trvalo dalších 20 let, než se první žena do vesmíru skutečně dostala.


Dali byste projektu šanci? Zajímá vás problematika šedesátých let ve vztahu k právům žen? Jaký film s Jessicou Chastain máte nejradši a jste rádi, že bude na pozici výkonné producentky?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
singularita

singularita

Na tento projekt jsem zvědav. Nejen kvůli Jessice.
před 6 roky
milosh

milosh

Ale jo, nezní to špatně a Jessica je rozhodně dobrá volba.
před 6 roky
Koldik

Koldik

Neznie to vobec zle.
před 6 roky
Další články k tématu