avatar uživatele

jenna.nightingale

off
JménoJen
Věk27 let
BydlištěTéměř divoký Západ
Twitter
Instagram
FacebookNah...
Poznámka
Názory uživatelky jenna.nightingale
plakát
Manhattan
28. července 2014
další názory k seriálu

Neeurekovské a bez Manhattanu.

Pokud je něco, co jsem od Manh(a)ttanu očekávala a v co jsem doufala, je to Oppenheimer, Teller, Szilard, Fermi (protože to je většinou vše, co si lidé pod pojmem Projekt Manhattan vybaví, že?) a trošku... Heurékou navoněnou školu hrou.

...prostě se dozvědět něco o vzniku atomovky, no...

Ne!

To se nestalo.

Škoda.

Místo toho jsem dostala spoustu nehistorických nepostav, nepochopitelných nerozhovorů a nesouvislých nesmyslů.

Ano!

(Jo, a editor má asi hodně rád filtr Vignette.)

tldr: Nemá to cenu.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
30 %
plakát
Bible
23. listopadu 2013
další názory k seriálu

Bible v další podobě, tentokráte televizní

Jako ateistka, která se rozhodla přečíst si Bibli a majestátně pohořela někde v Gen 27, jsem The Bible skutečně ocenila. Opravdu.

Celých deset hodin jsem věrně seděla před obrazovou a hltala každé slovo Abrahámovo, Jozuovo a Davidovo, dokonce jsem byla přistižena v slzách, když Ježíše přibíjeli na kříž.

Teď ale trochu vážněji. History šel do sebe a stvořil něco epického. Kvalitní scénář, úžasná kamera a střih, krásné pouště a mezinárodní obsazení (možná jen mohli ubrat s tím americkým standardem mít hezké herce a herečky. Ano mluvím o vás, Hagar, Rahab, Marie a Ježíši), které hraje o sto šest.

Mimochodem, někdy brzy v roce 2014 bude film Son of God, který bude Ježíšův příběh (v minisérii mu věnovali celých pět epizod) vyprávět ještě podrobněji. Tak na ten se moc těším.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Poslední základna
16. července 2013
další názory k seriálu

Subs, coups and nukes

Nepamatuji si, kdy naposledy mě pilotní epizoda nadchla tak jako Captain. Příběh o ponorce, která se rozhodla vzpouzet rozkazům nabízí akci, drama i špetku toho humoru. Navíc vše v doprovodu ponorky, nukleárních střel, státních převratů a SEALů, ráj pro nás, fanoušky US Navy.

Je pravda, že v pozdějších epizodách seriálu to občas trochu zaskřípe s dějovou linkou, a proto je asi nejlepší, že byl seriál ukončen po své první sérii a nenapáchl větší škody, protože neměl ten potenciál, aby z něj vzniklo něco velkého, ale jako seriál “na jedno použití” Poslední základna (stejně si myslím, že to měli pojmenovat Poslední řešení nebo něco v tom smyslu) určitě postačí.

Side note. Pokud zvažujete, že se na Last Resort podíváte a stýská se vám po ostrově, kde zaparkoval let Oceanic 815, tak se vám Sainte Marina bude líbit.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Upíří deníky
11. července 2013
další názory k seriálu

Aneb tohle bych řekla o svém nej. seriálu?

Už si nepamatuji, jak jsem se o tomto seriálu dozvěděla, nebo kdy přesně jsem jej začala sledovat (odhaduji to na léto 2011), ale vím, že se ho jen tak nevzdám a budu s ním až do úplného konce, protože je můj neoblíbenější.

První série nám představuje upíry ve zcela novém světle (téměř doslova, protože v Mystic Falls mají světlo odlišné od toho v Sunnydale, upíři v něm chodí!) a vytváří příběh, který je rozvíjen propracovanými postavami, které se v průběhu seriálu vyvíjejí a dozrávají.

V sérii druhé se objevují dva pravděpodobně nejepičtější upíři celého seriálu (kteří, to je čistě na Vás, ale určitě jsou dva) a trochu se poodhalí i původní upírský příběh, který je plně vysvětlen v následující sezóně. (Promiňte mi, ale Rebekah a Kol, Rebekah a Kol, Rebekah a Kol) A pak je tu série… čtvrtá… Eh, a já, um, nevím, co – pozitivního – napsat.

Pokud bych měla kvalitu sezón Upířích deníků k něčemu přirovnat, byla by to Doba ledová. Chvalitebná – dobrá – výborná – dostatečná. Ale to je čistě můj názor…

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Vlčí mládě
7. července 2013
další názory k seriálu

Nečekaně nečekané

Teen Wolf, příběh o středoškolákodlakovi Scottovi, nepatří mezi nejlepší seriály světa - to zajisté -, ale na MTV (která také vyprodukovala Teen Mom) je to chvalitebný počin a každý, do má rád fantasy, vlkodlaky, odhalená mužská těla nebo velké výzvy by mohl alespoň jednu epizodku shlédnout.

Já, jakožto seriálový maniak (a cílová skupina), kterému skončila naprosto otřesná, nervy drásající série oblíbeného seriálu, jsem po Vlčím mláděti skočila jako po nenáročné, prostoduché formě odreagování se z toho šoku.

A výsledek? Sice neskáču plna nadšení, ale sama sebe překvapuji tím, jak je pro mne jednoduché se do děje vžít a soucítit s postavami. Nikdy jsem nečekala, že to prohlásím, ale Teen Wolf mě nakonec oslovil.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %