avatar uživatele

Adík

off
JménoHarmony
Věk
BydlištěLos Angeles
Twitter@MyFreedomOfMind
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Adík
plakát
Proč? 13x proto
10. dubna 2017
další názory k seriálu

Příběh, proč jsem se zabila? Nebo příběh o střední...

Nemůžu dle posledních dílů hodnotit celý seriál, nemůžu. Opakuje se zde totiž stejná situace jako u The OA, kdy celý seriál je mdlý a poslední dvě, tři epizody vše obrátí vzhůru nohami.

Jdeme na to: Všichni kluci jsou idioti. Střední škola je velké drámo. Psychická šikana neexistuje. Tyto tři věty shrnují seriál "13 důvodů, proč" velice výstižně.

Příběh začíná asi takto (1 - 9. epizoda): Vítejte ve světě Hannah, obyčejné holčiny ze střední, která se vervomocí snažila probít přes svá školní léta a vymačkat z nich co nejvíce. Jenže, co by to bylo za zábavu, kdyby si z toho neudělala drama, kde zasedne do režisérského křesla, a kde postavy hrají její spolužáci. Přes kazety následně manipuluje hlavní postavu - naivního a po uši zamilovaného Claye, který by pro Hannah udělal první poslední. Vítejte v seriálu Pomsta 2.0!

Již v prvním díle začneme velice jemně odhalovat tajemství Hannah, které se díl od dílu prohlubuje. Její psychopatické vražedné sklony i přesto zakrývá mírný a jemný hlásek dívenky. Preciznost, jakou jsou pásky nahrány, pomalovány a celkově vymyšleny.. To je velice zarážející. Skoro si až říkáte, že je nahrával nějaký oscarový scénárista, nikoliv dívka ze střední.

Od seriálu budete, tak jako já, očekávat 13 důvodu, proč se Hannah zabila. Dočkáte se ovšem 13 důvodů, proč je škola hnusné místo. 13 důvodů, proč jsou všichni lidi zlí. 13 důvodů, proč by se měli všichni posluchači pásek zabít. 13 důvodů, proč atd...

Odpovědi, které ovšem budete hledat jsou: 13 důvodů, proč tato obrácená psychologie v seriálu nefunguje. 13 důvodů, proč v 50minutovém díle se asi 2x podařilo dostat se do "jádra věci" a jít trochu víc do hloubku. 13 důvodů, proč Američané stále neumí točit dobré psychologické teen dramata.

A pak to přijde - epizoda 10 a dál! To co bylo slibováno, psychologický teen seriál o šikanované studentce, která si prošla peklem a nakonec si sáhla na život. To, co seriál ztratil v 9 dílech, dohnal v posledních 4 dílech. Jaká škoda, že v tomto duchu nebyla natočena celá série. Nutno dodat, že soundtrack a kamera jsou na vysoké úrovni. O něco níže stojí herecké výkony a ještě níže samotný plot.
#sorrynotsorry, mrkněte na Cyberbully s Emily Osment.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
Trpaslík
7. února 2017
další názory k seriálu

Možná kultovka české tvorby

Má guilty pleasure. Klasický hospodský český humor zakomponovaný do velmi chytrých anekdot (v porovnání s takovým Kameňákem) bez zbytečných sitcomovských hloupých vtipů, velmi dobrý casting (a to nesnáším české "pseudo" herce), skvěle vybraná lokace, žádné kulisy, každá epizoda měla vlastní zápletku.

Naprosté bláznovství, od ultra černého humoru, po dobře namaskovaného zombíka jako z TWD. Čím seriál trpí, jako většina naší tvorby, nevyvážeností. Díl vám v úvodu hodí 10 okamžiků na zasmání a zbytek dílu je vážný. Celkově to ale stále vypadá atraktivně a snad jen u jednoho dílu jsem se díval na hodinky.

Dle mého nejlepší český komediální seriál a to mohu porovnat s hromadou vysoce kvalitní zahraniční, hlavně zámořské, tvorby. *Bude kaše?*

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Smaragdové město
7. ledna 2017
další názory k seriálu

Město E(s)meraldy by možná dopadlo lépe

Všichni víme, jak temné Once upon a time dopadlo. Smaragdové město v tomto bezhlavě pokračuje. Vsází na sexy herce, drogy, podsvětí. Vše se snaží být drsné a cool (spíše edgy). No pohádka jedna radost. Hodně podobné Shannaře. Tváří se jako veledílo s nesmírně velkým budgetem, jedná se ovšem jen o jemně dramatický příběh schovaný za vizuálem. Herecký výkony nějak chybí. Jako vážně, příběh plyne a herci odříkávají řádky jako básničku. Žádné sympatie nebo empatie s postavami. Všechny postavy pak vypadají jako plastické figuríny. Se strašákem a létajícími opicemi se rozlučte.

Po pilotu bych to hodnotil někde okolo těch 30% za velké zásahy do původního příběhu, špatně sestříhaný pilot a "strašáka" (herec tedy vážně vypadá jako strašák, nicméně to nic nemění na tom, že je to od první scény prostě člověk). Pokud série skončí bez milostné linky a srdcervoucí smrti, možná hodnocení zvýším.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
13 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
30 %
plakát
Z onoho světa
2. ledna 2017
další názory k seriálu

Skvělý námět, špatné zpracování? Když je méně více.

Stranger Things, Pod kupolí, Kyle XY nebo Smallville. Upoutávky na tento seriál doslova vykrádaly všechny témata ze seriálu výše napsaných.
Bohužel, už po pilotu přijde studená sprcha. Sledujete příběh chlapce z maloměsta v Kansasu, který se po 12 letech probudí z kómatu. Ještě neuvěřitelnější je, že je schopný vrátit se do normálního života během minuty, jako kdyby celých 12 let žil. A objevuje své nadpřirozené schopnosti...

Tady se zastavím. V tomto momentě jsem tušil, že pokud se nic nepokazí, dostaneme úžasný příběh z teen prostředí, který bude o nadpřirozenu, trochu sci-fi, trochu toho dramatu. Stranger Things se staršími herci a akcí jako v Pod kupolí. Tuto myšlenku, kterou vám také všechny upoutávky namlouvaly, rozdrtí příchod prvního, až perverzně vypadajícího, bad guye ve žluté bundě. Kdo je to, kde se vzal a proč? Než získáte odpověď, na scéně je druhý dědula, který komunikuje s Holdonem skrze svou vnučku. Jop, po čtyřech dílech si uvědomíte, že sledujete seriál o padouších a falešné Narnii, kde chybí akce, drama, vtip, cliffhangery, napětí a scenérie či občasné dobré herecké výkony nemají šanci vytáhnout tento seriál ze studny zapomnění.

Freeform do tohoto seriál napumpoval nespočet peněz, ovšem den před oficiální premiérou celý seriál umístil na Hulu a Freeform aplikaci. Zvláštní...

Plusy - Hezká scenérie a občas vážně napínavé scény s Holdonem, které jsou podpořeny jeho dobrým hereckým výkonem a vynikajícími efekty.

Mínusy - Plochý příběh hlavního hrdiny, který až otravně narušují odbočky a vedlejší příběhy při snaze najít na seriálu nějaké záhady nebo zápletku.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Scream Queens
6. října 2015
další názory k seriálu

Námět dobrý, zpracování otřesné

Mé obavy se naplnily. Přesně tohohle jsem obával. Seriál není vtipný, ale ani děsivý. Co tedy je? Fraška z dílny Ryana. Už chápu, proč tam mermomocí chtěli narvat Arianu a Nicka J. Ten seriál nemá na Foxu v prime-timu šanci.

Abych to ale i zlehka shrnul. V seriálu se vám dostanou Mean Girls. Bohužel to jsou Mean Girls z jiného vesmíru, kde asi logika, morální zásady a pravidla fungují na zcela jiných principech. Kdo viděl, chápe. Hlavní zápletka, vraždy rudého ďáblíka, jsou strašně posunuty do pozadí. I když o ně tam jde, vše je přebíjeno "vtipy" a kecy o čemkoliv jiném. Takže místo nějakých nápověd tvůrci maximálně házejí vraždy z postavy na postavu a myslí si, že nás tím perfektní popletou.

A humor? Kde prosím? Jo ahá, tak ten tam nehledejte. Jediné místo, kde jsem se pousmál - *SPOILERS* smrt Ariany a jak Securiťačka předkládala důkazy. Vtípek s How to get away with murder a motorovkou od babičky. Jo, to se povedlo.

73 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
47 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
20 %
plakát
Fosterovi
15. února 2015
další názory k seriálu

FAMILY - where life begins and love never ends

1. série - 100%
2. série - 60%
3. série - 80%
4. série - zatím 90%

Seriál je fajn, trošku drama a záhady na začátek. Druhá série se snaží nějakým způsobem moralizovat (Girls United), tyto díly beru jako jedny z nejhorších v celém seriálu. Nejde o tu moralizaci, ale naprosto došlo k vyklonění z děje. To opatrovnictví a (spoiler) a dohadování s otcem hlavní postavy - Callie je taky docela nuda. Nevím, jde to z kopce.

Abych se ale vyjádřil i k první sérii. Je to příběh z takové šílené rodinky plné dětí. Řeší problémy, které (zdárně) vypadají jako z vašeho opravdového života, přitom tomu nechybí drama a srdceryvné momenty. Jop, první sérii jsem žral, budete taky. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Nebezpečný flirt
15. února 2015
další názory k seriálu

Asi půjdu proti všem..

Po prvním díle jsem byl šíleně na vážkách. Victoria Justice odvádí skvělou práci a seriál určitě v repertoáru teen seriálů chybí. Jediné, co se lehce vyrovná jsou PLL. Co ale v dalších dílech pocítíte je nevyváženost každé epizody a epizod celkově. Najdou se zde epizody, které jsou naprosto mimo, zajímavostně někde na dně a naopak ty, u kterých ani nemrknete. Pak je tady každá epizoda, ta na vás buď děj vybalí hned na začátku a vy si po zbytek jen pískáte, jindy až do konce bádáte.

Herci a postavy! A tady je ten největší zádrhel. Hell no! Slibuji vám, že většinu hlavních, ale i epizodních postav budete nesnášet. Neumím přesně popsat proč, ale v seriálu není postava, které budete věřit. Není, prostě ne. Všechny působí neuvěřitelně falešně, namyšleně, s egem v oblacích. (Nejvíc mi tam nesedí ten hlavní polda a jeho "je mi vše fuk" a pak jak se snaží všechny zachránit.. vypadá to tak falešně)! Nevím, jestli je to záměr, ale toto mne vážně od sledování odrazuje.

Peace, ve výsledku je to nice seroš v hlavní roli s hackováním jednodušším, než postování fotek na Instagram.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %