1. 1. 2018

Velká seriálová výročí 2018

Pojďte spolu s námi přivítat rok 2018 v seriálovém duchu! Připomeneme si, jaká významná seriálová výročí nás letos čekají. A že jich nebude málo...

Velká seriálová výročí 2018

Vítejte u druhého dílu našeho ročního seriálu, ve kterém se dočtete, jaká významná výročí nás letos v seriálovém světě čekají. Když jsem připravovala seznam seriálů pro rok 2018, až mě zarazilo, kolik z nich běželo pět let. To znamená, že jsem je měla v začátcích jeden rok a hned vzápětí v koncích o pět let později. Rozhodla jsem se proto, že z pěti dílů udělám deset a nebudu brát v úvahu poloviční výročí, tzv. 5, 15, 25 let od začátku nebo od konce seriálu, ale skutečně pouze celá kulatá výročí.

Ostatně se nedá říct, že bychom byli ochuzeni i při polovičním počtu seriálů v článku. Přece jen, když tak ty roky prožíváme, mnohdy si ani neuvědomuje, že z novinek, které právě sledujeme, se můžou v průběhu let stát velké a nezapomenutelné hity. Když se ale podíváme zpátky do let minulých, zjistíme, jaké kousky se neodmyslitelně vtiskly na seriálovou mapu.

Po přečtení článku nám nezapomeňte v diskuzi prozradit, které seriály ze seznamu patří mezi vaše nejoblíbenější, které vám chybí, a u kterých jste naopak rádi, že skončily, kdy skončit měly, a nebyly zbytečně natahované. A nezapomeňte si uvědomit, jak moc jste už staří, protože já osobně si živě pamatuju začátky seriálů, které letos slaví desáté výročí a některé z mých nejoblíbenějších seriálů nacházím dokonce u dvacetiletého výročí jejich začátku! :-)

Nezapomenutelné klenoty: 50 let od začátku

Hodnocení na SerialZone.czV únoru to bude půl století od doby, kdy se na televizních obrazovkách poprvé objevil jeden z nejznámějších detektivů, jakého televize kdy spatřila. Columba začala v roce 1968 vysílat stanice NBC. Zde se udržel celých deset let, do roku 1978 vzniklo 45 z celkových 69 epizod. Seriál si poté dal dlouhou pauzu, po které se vrátil v roce 1989 na nové stanici. ABC objednala celkem další tři sezóny a k tomu speciály, díky nimž jsme měli možnost Columba vídat až do roku 2003. Role připadla Peteru Falkovi a stala se jeho životním údělem. S hercem jsme se navždy rozloučili v roce 2011, kdy ve věku 83 let zemřel na zápal plic. Jeho odkaz však bude navždy žít dál a další generace televizních diváků si budou užívat případy detektiva Columba.

Klasiky minulého tisíciletí: 40 let od začátku

Hodnocení na SerialZone.czAni se nechce věřit, že konec 70. let už byl před čtyřiceti lety. V době, kdy si mládí užívali naši rodiče, rozhodně bylo v televizi na co koukat, i když s aktuálním množstvím seriálů se to stále nedá vůbec srovnávat. V roce 1978 měly premiéru tři seriály, které jsou v diváckém povědomí až do dnes. Prvním z nich je soap opera Dallas, která ve své době slavila úspěchy jako žádný jiný seriál. Intriky se na diváky sápaly z obrazovek, tvůrci se nebáli vymýšlet velké skandály, ale do příběhu také postupně začali přidělávat skutečné situace z běžných životů lidí, kteří se tak s postavami řešícími nemoci, závislosti, problémy v práci nebo v rodinném životě mohli snadno ztotožnit. Dallas se na stanici CBS vysílal úctyhodných 14 sezón, tedy až do roku 1991. V roce 2012 se dočkal stejnojmenného pokračování, tentokrát na kabelovce TNT, kde vydržel tři sezóny. Do příběhu se vrátilo také mnoho původních postav, a to včetně dvou hlavních tahounů – JRa a Bobbyho.

Hodnocení na SerialZone.czTěžko uvěřit, že taková značka, jakou je Battlestar Galactica, začala v podstatě neúspěšným seriálem. Původní sci-fi vytvořené Glenem A. Larsonem se dočkalo v roce 1978 pouze jedné sezóny, a to kvůli rychle se snižující sledvanosti. Zpočátku byl seriál pro CBS úspěch, nicméně rychle začala dominovat stanice ABC se svým seriálem All in the Family a Galactica upadla. To však nezabránilo k vytvoření slavné značky, která v sobě skrývá seriály, filmy, knižní adaptace, komiksy a dokonce i videohry či deskovou hru. Nová verze původního seriálu vznikla jako minisérie v roce 2003, která poté přešla v úspěšný stejnojmenný seriál vysílaný až do roku 2009 na stanici Sci-Fi (dnešní Syfy).

Hodnocení na SerialZone.czPřed čtyřiceti lety se dařilo také komediím. V roce 1978 byl představen spin-off slavných Happy Days, který se jmenoval po hlavních hrdinech Mork & Mindy. V hlavní roli se objevil Robin Williams spolu s Pam Dawber, kteří si získali srdce diváků. Seriál se dočkal téměř stovky epizod a hned ve své první sérii se stal třetím nejsledovanějším pořadem sezóny.

Staří kmeti: 30 let od začátku

Hodnocení na SerialZone.czTřicet let, to už bylo na světě jistě mnoho z vás. V roce 1988 opět zazářily sitcomy. Prvním z nich byl seriál The Wonder Years (Báječná léta), který v letech 1988–1993 vysílala stanice ABC. Ta mu očividně velmi věřila, jelikož se rozhodla nasadit jeho premiéru do nejluxusnějšího spotu každé sezóny – po finále Super Bowlu. Během prvních čtyř sériích se seriál držel mezi třiceti nejúspěšními seriály sezóny a dodnes nechybí v žebříčcích nejlepších seriálů všech dob.

Hodnocení na SerialZone.czAby byl úspěch ABC dokonán, má v roce 1988 hned dvě budoucí klasiky. Druhou po The Wonder Years je sitcom Roseanne, který se dočkal devíti sezón a v březnu 2018 nás po více než dvaceti letech od původního konce seriálu čeká desátá série. Roseanne jako jeden z prvních sitcomů ukázal život skutečných lidí, rodiny ve střední třídě, kde se musí pro obživu skutečně pracovat, a diváci nemohli být nadšenější. V první řadě šlo o druhý nejsledovanější seriál sezóny, ve druhé už se vyšplhal na první místo. Druhý nebo třetí skončil až do páté série, v šestce klesl na čtvrté místo. Komu se tohle poštěstí? Uvidíme, jak si Roseanne povede v roce 2018.

Hodnocení na SerialZone.czFanoušci by mi asi neodpustili, kdybych ve výčtu zapomněla na jeden z kultovních britských sitcomů. Je to již třicet let, co se na televizních obrazovkách v únoru 1988 poprvé objevil Red Dwarf (Červený trpaslík), který se s přestávkami vysílá až do současnosti. Na seriálu je sympatické to, že si i po tolika desetiletích stále drží nezměněnou sestavu. Žádní náhradníci, stále stejné postavy se stejnými představiteli, které si svět v 80. letech zamiloval. Red Dwarf se žánrově dá zařadit k sitcomu, sci-fi a parodii. Původy sahaj v rozhlasovém pořadu Space Cadet, sérii pěti skečů, které do programu zařadilo rádio BBC Radio 4. V těchto skečích hrdina Dave Hollis cestuje vesmírem daleko od země. Jeho jediným společníkem je mluvící počítač Hab. Tvůrci Red Dwarf si vzali skeče za základní inspiraci, pouze pozměnili některé elementy, například jméno hrdiny (Dave Lister), jelikož Dave Hollins bylo skutečné jméno fotbalisty, který se mezitím proslavil.

Skuteční veteráni: 30 let od konce

Hodnocení na SerialZone.czA máme tu první loučení. Před třiceti lety, v květnu 1988, se po osmi sezónách rozloučil soukromý vyšetřovatel Tom Selleck alias Thomas Sullivan Magnum IV. Selleck se doslova přes noc vyšvihl mezi světově známé hvězdy a uznávané herce. Dovedete si vůbec představit, že tehdy 17 nebo 18 milionů diváků na epizodu vystačilo až na nějaké 17. místo? Kabelovka byla v plenkách, streamovací služby si nikdo nedovedl ani představit, vše záviselo na velké čtverce. Magnum, P.I. (Magnum) získal téměř dvacet nominací na Emmy a 13 na Zlaté glóby, vyhrál dvakrát u obou cen. V roce 1988 se rozloučil po 162 odvysílaných epizodách.

Čerství dospěláci: 20 let od začátku

Hodnocení na SerialZone.czDvacetileté výročí a už seznam není zdaleka tak řídký jako v předchozích odstavcích. V roce 1998 se představilo hned šest seriálů, které dodnes patří k oblíbeným a vyhledávaným kouskům mezi televizními diváky. Dobře, možná V.I.P. není dobré do seznamu počítat, ale přece jen šlo o druhou známou roli Pamely Anderson a seriál běžel čtyři roky, takže ho alespoň takto okrajově zmiňuju.

Hodnocení na SerialZone.czStanice The WB (dnešní The CW) začala své vysílání v roce 1995, nicméně až o tři roky později dokázala vyprodukovat zapamatovatelné hity. Prvním z nich je nadpřirozený Charmed (Čarodějky), který diváci znají v našich končinách jako Čarodějky. Sestry Halliwellovy se představily v říjnu 1998. Známé herečky Shannon Doherty (Beverly Hills 90210) a Alyssu Milano (Melrose Place) doplnila do trojice Holly Marie Combs. V tomto složení vydržely sestry tři roky, od čtvrté série dál (Charmed jich má na kontě celkem osm) byla Doherty nahrazena Rose McGowan. Seriál o boji dobra proti zlu, o čarodějkách, démonech, světlonoších a dalších nadpřirozených bytostech se stal kultem po celém světě a dodnes patří mezi nejmilovanější nadpřirozené seriály mnohých z nás. Druhým seriálem, který stojí za zmínku, je Dawson's Creek (Dawsonův svět) od tvůrce Kevina Williamsona. Jména jako Dawson, Joey, Pacey a Jen zná snad celá moje generace. Jedno z nejvýraznějších teen dramat vyšvihlo své herce na hvězdnou dráhu, Michelle Williams má na svém kontě dokonce čtyři nominace na Oscara. Seriál se vysílal šest let a natočeno bylo 128 dílů.

Hodnocení na SerialZone.czKdyž se podíváme do světa komedií, i zde najdeme výrazné kousky. Stanice NBC v roce 1998 nasadila do vysílání sitcom Will & Grace, o kterém jste určitě slyšeli úplně všichni, jelikož se v roce 2017 dočkal revivalu a prodloužení nejen pro devátou, ale i pro desátou řadu a v aktuální sezóně se na NBC aktuálně vysílá. Komedie o čtveřici přátel přinesla hned několik přelomových momentů – homosexuální postavy v hlavních rolích, konec tabu ohledně rozhovorů na toto téma, polibky v živém vysílání a mnoho dalšího, a to vše samozřejmě doplněno o upřímný a mnohdy i sarkastický humor. Nová řada je více politická než kdy dřív, což ostatně naznačil už předloňský volební speciál. Druhým sitcomem, který se v roce 1998 představil, je That '70s Show (Zlatá sedmdesátá) na stanici Fox. I když nikdy nepatřil mezi nejsledovanější pořady, dočkal se osmi sérií, ve kterých jsme viděli dospívat kvintet přátel, kteří prožívali své mládí v 70. letech. Hulící kolečko, Redovy nebo Hydovy hlášky, Fez a jeho přízvuk, to vše dělá ze Zlatých sedmdesátých nezapomenutelný kousek, který by měli zhlédnout všichni fanoušci kvalitního humoru.

Hodnocení na SerialZone.czPosledním seriálem, který v této kategorii zmíním, je Sex and the City (Sex ve městě) od HBO. Opět tu máme čtveřici přátel, resp. přítelkyň. Móda, boty, sex a neustálé probírání intimních životů, to je to, co vystřelilo Carrie a spol. na vrchol. Pro stanici HBO šlo dlouho o nejúspěšnější komediální seriál, o čemž svědčí i jeho výhra osmi Zlatých glóbů, a to včetně tří po sobě jdoucích vítězství pro samotný seriál v kategorii Komedie/Muzikál. Seriál se dočkal celkem šesti řad, po kterých byly natočeny dva celovečerní filmy. V roce 2013 navíc na stanici The CW vznikl prequel The Carrie Diaries o mladé Carrie Bradshaw, která objevuje svou vášeň pro módu, novinařinu a New York.

Loučení staré generace: 20 let od konce

Hodnocení na SerialZone.czKaždý rok je to stejné. Veteráni se loučí a jsou nahraozváni novinkami, které se během několika let stanou také úspěšnými a nezapomenutelnými. Před dvaceti lety se rozloučily tři výrazné sitcomy, které pomohly utvářet celkový obrázek 90. let. Prvním z nich je Seinfeld (Show Jerryho Seinfelda), jehož v letech 1989–1998 vysílala stanice NBC. Seriál běžel úctyhodných devět sezón. Zajímavostí je, že první tři roky se seriál tak tak držel v padesátce nejsledovanějších pořadů. Ve své čtvrté sérii se však již dokázal vyšplhat na 25. místo, v páté si hravě poradil s konkurencí a vyšvihl se již na třetí místo a v šesté sérii kraloval celé sezóně. Až do konce svého vysílání, tedy do deváté řady, nebyl nikdy hůř jak druhý, přičemž v závěrečné sezóně opět dosáhl na prvenství s průměrnou sledovaností přes 38 milionů diváků a ratingem 22.0 (závěrečnou epizodu si nenechalo ujít 76,3 milionu lidí).

Hodnocení na SerialZone.czPřed dvaceti lety z obrazovek nadobro zmizel také rodinný sitcom Step by Step (Krok za krokem), který se dodnes vysílá i v našich televizích jako Krok za krokem. Rodinky Fosterů a Lambertů si okamžitě získaly srdce diváků. Seriál lákal na velké hvězdy v čele s Patrickem Duffym, kterého si již svět zamiloval jako hodného Bobbyho v Dallasu, zde však herec předvedl i svou komediální stránku. Seriál má na svém kontě celkem sedm řad a 170 epizod. Poslední sitcom stojící za zmínku je Ellen. Seriál se dočkal pěti sezón a je známý jako jeden z prvních, ve kterých je homosexiální hlavní postava.

Hodnocení na SerialZone.czCo se týče dramat, v roce 1998 po šesti letech skončil lékařský western Dr. Quinn, Medicine Woman (Doktorka Quinnová), vysílaný na stanici CBS. Zrušení seriálu vyvolalo tak bouřlivé reakce, jaké televizní svět neviděl od dob zrušení Star Treku v 60. letech. Stanice proto vytáhla bílou vlajku a rozhodla se natočit televizní film vysílaný rok po zrušení seriálu. V roce 2001 vznikl druhý film, který slavil stejné úspěchy jako předchozí snímek i samotný seriál.

Hodnocení na SerialZone.czKvalitních space oper je málo a Babylon 5 patří rozhodně mezi ně. Tento sci-fi seriál se poprvé představil v roce 1993, byl objednán po vysílaném úvodním filmu, který mezi fanoušky sci-fi sklidil velký úspěch. V roce 1998 jej stanice TNT, která vysílala jeho pátou řadu (předtím běžel na stanici PTEN), zrušila. Od té doby ale vzniklo dalších pět televizních filmů a spin-off Crusade, který byl však zrušen hned po první řadě.

Rostou jako z vody: 10 let od začátku

Pokud vám doteď článek přišel v pohodě, měli byste se raději opřít. Protože přicházíme do doby, kdy většinu zmíněných seriálů již znáte, možná jste dokonce viděli, a dost možná jste je dokonce i začali sledovat v době, kdy byly novinkami. Jsme v roce 2008 a slavíme kulatých deset let od počátku jejich vysílání. Oproti předchozím seriálům si tady můžete všimnout, k jak velkému vzestupu kabelovek došlo. Převážná většina zmínených seriálů totiž patří právě kabelovkám a Velká pětka jde spíše stranou, dávno už neprodukuje ty největší hity a po jejich seriálech vesměs již neštěkne pes.

Hodnocení na SerialZone.czZ Velké pětky zde máme tři kousky. Prvním z nich je teen soap opera 90210 (90210: Nová generace). Jde o pokračování slavného Beverly Hills 90210, někteří herci si zde zopakovali své původní postavy, ale jeviště patřilo nováčkům, z nichž se díky seriálu staly hvězdy. Seriálu nechybí velké dráááma ve všech oblastech, jaké si dokážete představit – drogy, alkohol, aféry, podvádění, nemoci, všeho je zde až až. Seriál se dočkal pěti sezón, natočeno bylo 114 epizod.

Hodnocení na SerialZone.czSvůj hit v roce 2008 našla i stanice CBS. Ta představila jednu z řady dalších kriminálek s twistem, tentokrát The Mentalist (Mentalista). Seriál, ve kterém si na kočku a na myš hraje hrdina a sériový vrah, který zabil jeho rodinu, si dokázal k divákům najít cestičku. Poprvé se představil před deseti lety a svou poslední epizodu odvysílal na jaře 2015 po sedmi úspěšných sériích.

Hodnocení na SerialZone.czMilovníci sci-fi žánru před deseti lety zaplesali, když se na Foxu objevila novinka Fringe (Hranice nemožného). Seriál v hlavní roli s Joshuou Jacksonem (vzpomínáte, jak jsem kousek výš psala o tom, že herce z Dawson's Creek známe snad všichni?) se nikdy nestal sledovanostním hitem, nicméně si dokázal vytvořit silnou mezinárodní fanouškovskou základnu, která mu zaručila úspěšný pětiletý běh a zakončení výroční stou epizodou. Fox si tímto seriálem částečně vyžehlil trapas jménem Firefly, který byl zrušen po první sérii. U Fringe totiž zrušení hrozilo v podstatě každý rok, nicméně nejvíc ve čtvrté řadě, ale Fox se přesto rozhodl peníze do pětky investovat, aby se fanoušci dočkali úctyhodného zakončení. Podobně jako u Nikity je i zde poslední řada věnována právě jim.

Hodnocení na SerialZone.czA nyní směle ke kabelovkám. Už je to dekáda od doby, co se poprvé představil Walter White jako učitel a posléze drogový dealer v Breaking Bad (Perníkový táta). Jeden z nejúspěšnějších seriálů stanice AMC všech dob si získal během svého pětiletého působení nejen diváky, ale i televizní kritiky. Každá nová série byla opěvována více než ta předchozí a seriál stále nabýval na popularitě, takže navzdory obecnému vývoji byl sezónu od sezóny stále sledovanější. Zatímco pilot si pustilo 1,4 milionu diváků, finále si nenechalo ujít neuvěřitelných 10,3 milionu lidí v Live+SD číslech. Ze seriálu vznikl spin-off Better Call Saul, který stanice stále vysílá.

Hodnocení na SerialZone.czNeméně průlomový byl rok 2008 pro stanici FX. Ta totiž představila motorkářské drama Sons of Anarchy (Zákon gangu), které překonalo Shield i Nip/Tuck a stalo se jejím nejlepším seriálem. Jax a spol. se řítili ke krvavému konci a podoběn jako Breaking Bad, i oni se dočkali narůstající sledovanosti sezónu od sezóny. Finálový díl získal nejlepší sledovanost v rámci celého seriálu a přinesl to nejlepší (a jediné možné) zakončení, jaké si tento gang zasloužil. V roce 2016 bylo oznámeno, že stanice vyvíjí spin-off Mayans MC, který však dosud neměl premiéru.

Hodnocení na SerialZone.czKabelovka HBO přišla v roce 2008 s novým trendem upířích seriálů, který se vezl na úspěchu filmové série Twilight. Otěže do rukou dostal tvůrce Alan Ball, který volně adaptoval románovou sérii The Southern Vampire Mysteries od Charlaine Harris a True Blood (Pravá krev) bylo na světě. Seriál o milostném trojúhelníku (zpočátku) obyčejné servírky a dvou upírů získal celkem sedm krvavých sérií a rozloučil se v roce 2014 finálovým dílem, který však nebyl fanoušky přijat příliš kladně. Nicméně šlo o zakončení příběhu, který tak alespoň nezůstal otevřený.

Hodnocení na SerialZone.czPokud se podíváme do Velké Británie, najdeme zde Merlina, jedno z nejoblíbenějších britských fantasy dramat posledních let. Seriál o přátelství kouzelníka Merlina a krále Artuše se vysílal pět let a jeho konec v roce 2012 fanoušci obrečeli. Je ale lepší skončit v nejlepším, než zbytečně příběh natahovat. Díky hlavní roli se z Colina Morgana stala seriálová hvězda.

Hodnocení na SerialZone.czNež přejdeme k výročí deseti let od konce seriálů, musíme zmínit ještě několik čestných zmínek seriálů, které před jednou dekádou začínaly. Diváci si zamilovali podfukářské drama Leverage (Dokonalý podraz), které se na stanici TNT dočkalo pěti sérií a stalo se úspěšným zástupcem žánru, jemuž v Británii dominuje Hustle. V roce 2008 se na obrazovky vrátila Amanda Tapping, která na Syfy získala hlavní roli ve sci-fi Sanctuary (Svatyně). Seriálu předcházela úspěšná minisérie z roku 2007. Celkem byly natočeny čtyři série a pilotní díl byl nejsledovanější epizodou stanice od doby, kdy se představila Eureka. Fanouškům policejního akčního žánru jistě neuniklo drama Flashpoint vysílané na kanadské stanici CTV. Seriál nikdy nepatřil mezi největší hity, ale divákům od začátku do konce nabízel napětí a akci bez úpadku kvality. Rozloučil se po pěti sériích a 75 epizodách v roce 2012.

Vzpomínáme: 10 let od konce

Hodnocení na SerialZone.czV roce 2018 si budeme připomínat také deset let od konce mnohých výborných seriálů, které před dekádou odvysílaly své poslední epizody. V předchozích odstavcích jsem již zmínila seriál The Shield (Policejní odznak), který byl pro kabelovku FX průlomový. Šlo o její vůbec první seriál, který však dodnes patří k těm nejuznávanějším a nejoblíbenějším, mnozí fanoušci jej dokonce považují za nejlepší policejní seriál všech dob. Drama o zkorumpovaném policistovi, který se stále více zaplétá do svých lží ve snaze zachránit si krk, začínal v roce 2002 a dočkal se sedmi sezón.

Hodnocení na SerialZone.czJeho úctyhodným protivníkem byl podobně laděný The Wire (The Wire – Špína Baltimoru), který v letech 2002–2008 vysílala kabelovka HBO. Stejně jako The Shield, i tento kousek patří k nejoceňovanějším krimi dramatům všech dob. Seriál je uznáván pro své realistické vyobrazení městského prostředí, společnosti a politiky, která zde panuje. I přes nadšený zájem fanoušků a kritiků se však The Wire dočkal za celé své vysílání pouze dvou nominací na Emmy, a to za scénář k epizodám Middle Ground a –30-.

Hodnocení na SerialZone.czV roce 2008 ukončil své pětileté vysílání seriál Las Vegas (Las Vegas: Kasino) . Odlehčené drama vysílala stanice NBC, která se však ani u tak dlouhého seriálu fanouškům nezavděčila. Zrušila ho totiž bez předchozího oznámení, takže pátá řada a tím pádem i celé drama zůstalo neukončené s velkým cliffhangerem na konci posledního dílu. Las Vegas se odehrává ve stejném univerzu jako Crossing Jordan, obě dramata měly společný crossover dávno předtím, než crossovery začaly být v módě.

Hodnocení na SerialZone.czNa stanici ABC se také po pěti sériích rozloučilo právnické drama Boston Legal (Kauzy z Bostonu). Seriál pochází z pera tvůrce Davida E. Kelleyho a v hlavní roli se zde objevil nyní slavný Red Reddington alias James Spader. Jde o spin-off neméně slavného seriálu The Practice, který stanice ABC měla úspěšně nasazený v programu v letech 1997–2004. Ihned po jeho ukončení se představil právě Boston Legal a pokračoval ve známé značce až do roku 2008.


Pokud jste dočetli až sem, gratuluju, zvládli jste to! Tak co říkáte, uvědomujete si vůbec, že už od některých seriálů uplynula taková dlouhá doba? Které vám chybí? Které jste měli rádi, ale už stačilo a je dobře, že nové epizody nevznikly? A u kterých byste další díly brali všemi deseti?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Hurvi

Hurvi

Babylon 5 sledujem v podstate od jeho vysielania na Markíze dodnes :D
před 6 roky
Lucyen

Lucyen

Super, zas si po přečtení připadám stará :D
před 6 roky
Tesa.

Tesa.

Najviac ma to zarazilo asi pri tom Breaking Bad, 10 rokov?! :-D Ten cas naozaj nejak rychlo leti
před 6 roky
Další články k tématu