11. 5. 2020

Anketa: Který ukončený seriál máte nejraději? (statistika top 64)

Ze 101 základních nominovaných seriálů jste si v rámci prvního kola anket vybrali 64 nejoblíbeněj­ších, které se začaly proti sobě utkávat v duelech. V prvním kole duelů jste mohli hlasovat do včerejší půlnoci. Hlasování je nyní ukončeno a my známe 32 postupujících, které se od zítřka začnou představovat v další fázi duelů.

Ještě než začneme s hlasováním, uděláme si krátkou vsuvku v podobě statistik, které milujeme stejně jako vy. Na konci článku vám pak představíme všech 32 bojovníků, kteří jsou stále ve hře, a to prostřednictvím krásného grafického schématu, o jehož šablonu se nám postaral náš nepostradatelný grafik jarddos.

nejtěsnější výsledek

Navzdory tomu, jak to celou dobu vypadalo, jsme v prvním kole duelů nemuseli dělat rozstřel remízy. Souboj seriálů Gotham × Person of Interest (Lovci zločinců) byl do poslední chvíle těsný, ale jak můžete vidět v článku, PoI si nakonec dokázal urvat procento k dobru, a tak postupuje do dalšího kola. Rozdíl hlasů byl ale skutečně minimální – oba seriály dělilo pouze 18 hlasů!

největší dominance

V prvním kole duelů byli soutěžící mezi sebou rozlosováni náhodně. Většina duelů byla relativně vyrovnaná, ovšem našla se čtveřice vašich oblíbených kousků, která jen těžko hledala konkurenci. Seriály Supernatural (Lovci duchů), Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.), Lucifer a Castle (Castle na zabití) nedali svým soupeřům šanci a rozdrtili je tvrdě – získali totiž hlas více než 80 % hlasů těch z vás, kteří jste v daných duelech rozhodovali.

Celkově nejdrtivější vítězství slavil Lucifer – jeho směrem šlo 86 % hlasů, takže Justified (Strážce pořádku) nestihl ani vytasit drápky.

největší zájem

Procenta jsou jedna věc, ale můžeme se vymlouvat, že tyto seriály měly prostě jen slabší (resp. méně známé) soupeře. Celkový počet hlasů ale nelže. Kdo vzbudil váš největší zájem?

Už teď je jasné, že všichni soupeři to proti Luciferovi budou mít hodně těžké, v základních duelech totiž získal nejvíce celkových hlasů, kterých bylo přes 1100. Hned ve stopách mu jde Supernatural s 1000+ hlasy a třetí místo (prozatím) obsazuje Castle (Castle na zabití) s 900+ hlasy. Více než 800× jste pak hlasovali pro komedie 2 Broke Girls (2 $ocky) a The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), pro marvelovské Agents of S.H.I.E.L.D. (Agenti S.H.I.E.L.D.), pohádkové Once Upon a Time (Bylo, nebylo), fantasy Game of Thrones (Hra o trůny) a pro kriminálku The Mentalist (Mentalista).

těžcí soupeři

Čím víc lidí hlasuje, tím je těžší misky vah přesunout na druhou stranu. Většina duelů byla rozhodnutá od prvních hlasujících, ovšem našlo se deset seriálů, které proti sobě byly postavené jako skutečně rovnocenní soupeři a předem se nedalo určit, které z nich postoupí dál. O Gotham × Person of Interest už jsme se bavili, tam šlo jasně o nejtěsnější duel. Ale co další?

Teen Wolf (Vlčí mládě) taky nenechal seriálu Blindspot (Mrtvý bod) postup zadarmo. Poměr hlasů zde byl 52:48 a oba seriály dělilo jen 41 hlasů. Poměr 53:47 se objevil hned dvakrát, a to u The Magicians (V zajetí kouzel) × How to Get Away with Murder (Vražedná práva) a u souboje sitcomů The Middle (Průměrňákovi) × Will & Grace (Will a Grace). S 54% převahou ještě těsně do dalšího kola postoupily lhářky z Pretty Little Liars (Prolhané krásky), na které s 46 % hlasů nestačil netflixácký House of Cards (Dům z karet).

jsme pravičáci, nebo levičáci?

Politiku sem míchat nebudeme, nebojte. Jen v rámci statistik prozradíme, že seriály umístěné v duelu na pravé straně bezkonkurenčně dominovaly – do dalšího kola jich postoupilo 23, zatímco zleva pouze 9.

vaše osobní statistiky

Opět připomínáme, že pro vás máme připravené osobní statistiky anket, které máte dostupné v záložce Hry a zábava → Seriálová anketa (statistiky). Najdete zde přehled základního kola anket i prvních duelů, a brzy přidáme i průběžné statistiky dalšího hlasovacího kola, které spustíme již zítra.

tipněte si výsledky ankety

Když jsme anketu poprvé představili, někteří z vás si posteskli, že tomu chybí tipovací element. Rozhodli jsme se proto, že vám vyhovíme a zakomponujeme tipovačku přímo do ankety. Je to ale čistě pouze zábava, pořád platí, že v duelech dáváte hlas seriálům, kteří jsou vaši favoriti, ne těm, u kterých si myslíte, že mají větší šanci na vítězství.

Tak co, kdo bude mít nejjasnější věšteckou kouli? Tipovat můžete ve svých statistikách, a to až do konce duelů pro top 32 seriálů.

top 32 se představuje

SerialZoňáci, seznamte se s našimi nejlepšími 32 soutěžícími a se souboji, které nás čekají v druhém kole duelů!


Co říkáte na výsledky prvních duelů? Jak se vám líbí náš pavouk? Máte jasno, pro koho budete hlasovat v dalším kole? Začínáme už zítra!

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře39zobraz všech 39 příspěvků
IrmaVep

IrmaVep

Ja se snazim, ale nejak mi to neodsejpa, mam teprve 1. radu. Mam ted nejak vic naladu na oddechovky (TBBT...
před 3 roky
andromache

andromache

Jo, je fakt, že PoI se mezi oddechovky moc počítat nedá :-).
před 3 roky
Lenii

Lenii

No, jak se dalo čekat. Bude to čím dál větší boj. Také už jsem si tipla semifinalisty a vítěze. S...
před 3 roky
Další články k tématu