28. 11. 2020

The Undoing: Uhádnete vraha?

V neděli v noci se na americkém HBO odvysílá závěrečná epizoda minisérie The Undoing (Mělas to vědět), na českém HBO GO pak díl bude přístupný od pondělí. Konečně se tak dozvíme, kdo ve skutečnosti zabil Elenu Alves!

The Undoing: Uhádnete vraha?

Jelikož všichni z nás patří mezi amatérské seriálové detektivy, rozebereme si v tomto článku, kdo by tím vrahem mohl být. Na výběr máme několik jedinců, kteří měli motiv. Bude to jeden z nich? Nebo někdo úplně jiný?

Než začneme, tak si ještě dovolím jedno upozornění pro čtenáře – v článku jsou informace, které jsme se dozvěděli během předchozích pěti dílů. Jestliže jste tedy seriál ještě vůbec neviděli, nedoporučujeme vám pokračovat ve čtení. Tak, a teď už jdeme prozkoumat ty důkazy, co říkáte?

Jonathan

Manžel Grace, Jonathan, je hlavním podezřelým z vraždy Eleny, a to z dobrého důvodu – měl s ní poměr, ze kterého se narodilo dítě, byl s Elenou v noc její smrti a po vraždě na několik dní zmizel. Svoji vinu vždy popíral, ale také byl často usvědčen ze lží. I jeho vlastní matka si myslí, že je monstrum, které nemá žádné emoce a nic necítí. Že by tak seriál ukazoval celou dobu na správnou osobu?

Henry

No, nález vražedné zbraně, tedy sochařského kladiva, v Henryho pouzdru na housle, je dost usvědčujícím důkazem. Ale že by byl syn Grace a Jonathana schopen vraždy? Že by brutálně zavraždil tátovu milenku, ale pak ještě nastražil důkazy, aby to vypadalo, že to udělal právě jeho otec? Tak to by byl Henry pořádný psychopat. A tvůrci by nám vraha přece neukázali už teď… nebo ano?

Grace

Kdyby byla vrahem Grace, tak by to byl pořádný zvrat, co říkáte?! Vzhledem k tomu, že Grace byla šokována každým novým důkazem a zjištěním, je to vcelku nepravděpodobné. Jenže co když ji zabila a nepamatuje si to? Náznaky v těch divných záblescích tam přece jsou. Takže mohla Grace zavraždit Elenu a pak mít výpadek paměti? A navíc existují záběry z kamer, na kterých se Grace pohybuje podezřele blízko Elenina ateliéru…

plakát

Franklin

Franklin, velmi bohatý otec Grace, nejspíš vrahem nebude. Ale víme, že udělá vše pro to, aby ochránil svoji dceru a vnuka. Jen si vzpomeňte na jeho výstup s ředitelem školy, kam Henry dochází. A také má rád umění. Elena byla sochařkou, tak že by ji znal už před tím? Možná se dozvěděl, že Jonathan podvádí Grace právě s Elenou, a tak se rozhodnul eliminovat hrozbu. A pak vše svedl na Jonathana, aby jej dostal ze života Grace a Henryho. To dává smysl, ne?

Fernando

Manžel oběti bývá podle statistik často právě tím vrahem. I proto se na něj vyšetřovatelé také zaměřili. Jenže podle nich má Fernando na noc, kdy jeho žena zemřela, uspokojující alibi. Takže i když se na něj snaží ukázat prstem Jonathanova obhájkyně, na Elenina manžela to moc nevypadá. Nebo že by se dozvěděl o její nevěře a přepadl ho amok?

Sylvia

Velmi dobrá přítelkyně Grace, Sylvia, je do případu až neobvykle angažovaná. Také je v rodičovském sdružení, jehož členkami byly i Grace a Elena. Jonathan navíc přiznal, že byl Grace nevěrný víc než jednou. Mohla být tou další milenkou právě Sylvia? Třeba se o Eleně nějak dozvěděla a rozhodla se odstranit konkurenci. Navíc je právnička, takže ví, jak zahladit stopy.

plakát


Tak co myslíte, kdo zabil Elenu? Hlasujte v anketě a v komentářích nám napište důvody pro vaši volbu!

Anketa
Kdo je podle vás vrah?
Jonathan
(13 % – 25 hlasů)
Henry
(12 % – 23 hlasů)
Grace
(27 % – 52 hlasů)
Franklin
(14 % – 28 hlasů)
Fernando
(4 % – 8 hlasů)
Sylvia
(30 % – 59 hlasů)
celkem hlasovalo 195 lidí, anketa byla ukončena 29. 11. 2020
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Desperate houseman

Desperate houseman

No fakt jsem doufal že to bude »SPOILER«, ale co zrobím. K těm hereckým výkonům, co ta černá právnička...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Tak dokoukáno a můj tip mi nevyšel, myslela jsem, že to bude »SPOILER« :D
před 3 roky
petrSF

petrSF

Mě ten konec dost zklamal, kdokoliv jiný by byl lepší :) Tipoval jsem »SPOILER«, ale vzhledem k místní...
před 3 roky
Další články k tématu