17. 6. 2022

Chystá se spin-off Game of Thrones s Kitem Haringtonem

Chystá se spin-off Game of Thrones s Kitem Haringtonem

HBO začalo prvotní přípravné práce na pokračování svého kultovního hitu Game of Thrones (Hra o trůny). Začal se totiž chystat spin-off zaměřený na Jona Snowa. Pokud by se projekt ujal a práce pokročily dál, tak by si Kit Harington zopakoval svou roli, za kterou byl dvakrát nominovaný na Emmy.

V osmé a poslední sérii seriálu Jon Snow zjistil, že jeho pravé jméno je Aegon Targaryen, potenciální dědic Železného trůnu. Ve finále seriálu byl vyhnán ze Západozemí a vydal se s Divokými na sever od Zdi, aby nechal svůj starý život za sebou.

Pokud by se opravdu projekt ujal, tak by to bylo vcelku odvážné, protože by se možná mohl alespoň tak trochu napravit podle fanoušků zpackaný konec původního seriálu. Zároveň by to otevřelo dveře i dalším původním postavám, které by dostaly šanci se znovu objevit na scéně spin-offu, nebo dokonce získat svůj vlastní seriál. A jo, koukáme směrem k tobě, Aryo Stark!

Podobný novinky každopádně znamenají, že kromě tohoto projektu a téměř dokončenému House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka) je tak u HBO ve vývoji dalších 7 seriálů ze světa Her o trůny. Dalšími hranými prequely HBO, které jsou zatím v různé fázi vývoje, jsou 10 000 lodí (alias Nymeria), 9 plaveb (alias The Sea Snake) se showrunnerem Brunem Hellerem a Dunk and Egg. Připravovány jsou také tři animované prequelové projekty, včetně The Golden Empire, která se odehrává v zemi Yi Ti inspirované Čínou.

Vypadá to, že HBO tak trochu začíná kopírovat Disneyho, který své značky Star Wars a Marvel dojí co se dá a chrlí na nás seriály zaměřené na jednotlivé postavy jeden za druhým. Snad to tedy dopadne alespoň tak, jako u toho Disneyho, kde jim to docela funguje…


Se asi nemá cenu ptát, ale chcete „pokračování“, které by trochu napravilo konec?

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Eviik

Eviik

GoT mě fakt bavilo a zas tak strašně zpackaný mi ten konec nepřišel (jsou seriály, co ho mají horší nebo ho...
před 97 týdny
bodlinka7

bodlinka7

A já se na to ráda podívám...
před 97 týdny
F.Valek

F.Valek

Jon Sníh ne proboha... Kéž by tam oživili Dany ve Volantisu. :D S Jonem je pokračování nuda, protože zrovna...
před 97 týdny
Další články k tématu