25. 1. 2013

Proč dát šanci Revenge

Boží mlýny sice melou, ale pomalu. Někdy musíme vzít věci do svých rukou a stejně jako Emily se ujistit, že ti, co nám ublížili, dostanou přesně to, co si zaslouží. Avšak na této trnité cestě plné překážek se dá lehce ztratit.

Proč dát šanci Revenge

Televizi Prima love ubývají diváci, a tak se je snaží nalákat nablýskanými akvizicemi. Mimo jiné se pustila i do hitu loňské sezóny, Revenge. Mě k seriálu přilákala úchvatná kanadská herečka Emily VanCamp, kterou jsem si oblíbil už z dob Everwoodu. Trailer mě sice nijak zvlášť nenadchl, ale po zhlédnutí pilotního dílu jsem musel okamžitě změnit názor, bylo mi jasné, že tohle je prostě NĚCO. Premiéru si seriál odbyl 21. 9. 2011 ve středečním time-slotu, kde ABC naposledy uspělo v roce 2006 s Lost (Ztraceni). Rating 3.3 byl druhým nejlepším debutem pro drama seriál v sezóně 2011/2012 (po Once Upon a Time – 4.0) a nezůstalo jen u tohoto úspěchu, Revenge se doteď drží na pozici 3. nejsledova­nějšího dramatického seriálu ABC (za Grey’s Anatomy a Once Upon a Time). Madeleine Stowe byla v roce 2012 za roli Victorie Grayson nominována na Zlatý glóbus (tyto scénky ukazují, čím si nominaci vysloužila. POZOR! Může obsahovat spoilery:

I když, jak bylo mnohokrát omíláno, se tvůrci inspiraci Hrabětem Monte Christo brání, mají obě díla viditelně hlavní premisu shodnou – odplatu, chcete-li pomstu, těm, kteří hlavnímu hrdinovi nějak ukřivdili a ublížili. A na co se můžete těšit?

Tajemnost a nečekané twisty

Revenge neboli česky Pomsta je temný seriál nabušený neočekávanými zvraty. Emily Thorne (Emily VanCamp) nezastaví absolutně nic před zničením těch, kteří neprávem poslali jejího otce do vězení za zločin, jenž nespáchal. Seriál také překypuje tajemstvími, jejichž postupné odkrývání udržuje tempo s rostoucím počtem otázek.

Tým Daniel vs. tým Jack

Na jedné straně stojí Daniel Grayson (Josh Bowman – na fotce vpravo), pohledný absolvent Harvardu a syn královny Hamptons, Victorie (Madeleine Stowe), na druhé straně milý, upřímný a skromný Jack Porter (Nick Wechsler), majitel rodinného baru stále zamilovaný do své dětské lásky, Amandy (alias Emily Thorne). Důvodů fandit oběma možným párům je nespočet, a dokonce i samotná Emily v tom bude mít zmatek. Za to Emily VanCamp měla jasno hned a během natáčení seriálu začala chodit Joshem Bowmanem.

Emily VanCamp

Tato překrásná a přitažlivá herečka, mezi jejíž nejslavnější role určitě patří Amy Abbott ze seriálu (již neexistující) the WB, Everwood (2002–2006) a Rebecca Harper z Bratrů a sester (2007–2010 (ABC)), září jako pomstychtivá Emily Thorne. Věřte, že jí budete fandit, až uvidíte, jak ničí ty vlivné a bohaté. Zajímavé určitě je, že Emily VanCamp odešla ve 12 do Québecu, kde ji přijali na baletní školu. Umí také plynně francouzsky. Před Joshem chodila s Josephem Morganem, který hraje Klause v Upířích denících (The Vampire Diaries).

Queen Victoria

Victoria Grayson, ztvárněná úžasnou herečkou Madeleine Stowe, jež se na plátně setkala s mnoha hollywoodskými hvězdami, patří do kategorie postav, které milujete nenávidět a nenávidíte milovat. Podle mě by její pohled mohl i zabíjet. Victoria ale rozhodně není „černobílá“ postava, má však velmi prořízlou pusu a je neuvěřitelnou mistryní v pasivně agresivních výpadech, např.: (5. epizoda 1. řady – Victoria: „Něco pochop, Lydie, pokaždé když se na tebe přes celou místnost usměji nebo na sebe narazíme na obědě nebo tě přivítám ve svém domě? Nechť je ten úsměv připomínkou toho, jak moc tebou pohrdám. A pokaždé, když tě obejmu? To teplo, které cítíš, je má vroucí nenávist.“). Proč Victoria Lydií tak opovrhuje, je prozrazeno hned v pilotní epizodě ;-)

Nolan Ross

Jak sám prozradil, na Kinseyho stupnici je trojka. Výstřední multi-miliardář Nolan Ross si velmi rád hraje se slovy a moderními technologiemi, zároveň má vytříbený styl. Pomáhání a sbližování s Emily je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejzajímavějších věcí celého seriálu. Mnohokrát se kvůli jejich „hašteřivému“ chování vůči sobě spekulovalo, že jsou dokonce sourozenci, ale důkazy o jejich pokrevním spojením nebyly zatím prozrazeny. Nolan se o Emily zpočátku postaral, protože její otec, David, v něho jako jeden z mála od začátku věřil, a dokonce mu půjčil na založení Nolanovy společnosti NolCorp. I když byl David usvědčen, Nolan stále věřil v jeho nevinu.

Elitní společnost

I když se Revenge natáčí před modrým plátnem ve studiích Los Angeles, díky okouzlujícím a fascinujícím večírkům máte pocit, že se vše opravdu odehrává v newyorkském letovisku the Hamptons. Benefice či podpůrná akce dobročinné organizace se koná téměř v každém díle, takže příležitostí k uskutečnění Emilyných brilantně připravených ďábelských plánů s pomocí Nolana, bude nespočet příležitostí.

Pilotní díl „Pomsty“ se bude vysílat v pondělí 28. 1. 2013 od 21:20. Na český trailer a na to, kdo koho dabuje, se můžete podívat zde:

Victoria se podle mě povedla, ostatní odmítám komentovat :-)


A co vy? Kvůli komu a čemu budete koukat?

Za každej like dostane autor bonbón! 
Frozen99

Frozen99

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře30zobraz všech 30 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

takové seriály mám já ráda. když jsem byla malá, jiné nebyly, teď takový neseženeš.
před 11 roky
theoliva1

theoliva1

Protože přes počáteční nadšení a půvab Emily, díky kterému někteří z vás nevidí, jak zoufale nehraje,...
před 11 roky
Pascal

Pascal

Sledujem, ale prva seria bola o dost lepsia. Dabing neriesim, je to zbytocnost a neviem naco to aj...
před 11 roky
Další články k tématu