5. 2. 2013

Crossing Lines: AXN natáčí nové drama v České republice!

„Kontinent bez hranic potřebuje spravedlnost bez hranic. Jen jeden tým má moc, nástroje a dovednosti, aby překročil hranice.“

Tato slova ve větě shrnují obsah nového projektu, který v současnosti natáčí ve spolupráci se Sony Pictures Television Networks kabelová stanice AXN. Až do poloviny února bude Praha domovem pro herce a štáb kriminálního dramatu Crossing Lines, ve kterém září v roli bývalého detektiva William Fichtner.

Fanoušci napětí, akce, překvapivých zvratů a kriminálních případů si u Crossing Lines zcela určitě přijdou na své. Seriálu totiž nechybí ani jedna z těchto složek. V čele stojí mezinárodní tým evropských detektivů, kteří společně projíždí Evropu ve snaze chytit sériové kriminálníky, kteří své řádění přetáhnou přes hranice jednoho státu. Louis Daniel (Marc Lavoine), vedoucí týmu, si na pomoc s případy pozve svého někdejšího dobrého přítele, bývalého newyorského policistu Carla Hickmana (Fichtner). Hickman si při pronásledování zločince zchromil pravou ruku, na službu se zbraní může zapomenout, navíc trpí krutými bolestmi. Závistiví kolegové ho rychle a ochotně „odsunou do důchodu“. Hickman se přestěhuje do Holandska, kde žije v karavanu v zábavním parku jako anonymní uklízeč. Právě tam ho najde Louis, který Hickmana přesvědčí, aby se připojil k jeho unikátnímu světovému týmu.

Seriál se z části natáčel ve Francii, většina z deseti epizod první série však vznikala v Praze. Kromě světových hvězd tak uvidíte i české herce, především nádhernou Kláru Issovou nebo Karla Rodena.

Jak už jsme zmínili, Crossing Lines se natáčí do poloviny února. Poté seriál přejde do post-produkce. Předběžně se odhaduje, že se do vysílání dostane na podzim letošního roku. AXN a SPT Networks plánují seriál nasadit v jednaosmdesáti zemích po celém světě, včetně České republiky (AXN ČR).

A vězte, že toto není konec všem zmínkám o Crossing Lines. SerialZone měla totiž jedinečnou příležitost (jako jeden ze dvou českých zástupců) se zúčastnit rozhovorů s Williamem Fichtnerem a dalšími herci, tvůrci a producenty seriálu. Na tyto rozhovory a další podrobnosti se samozřejmě můžete těšit!

Mimoto jsme měli možnost podívat se na natáčení a projít si scény a interiéry, včetně bytu hlavního hrdiny a kanceláří a laboratoří týmu. O všem vás budeme podrobně informovat, protože seriálovou událost roku pro SerialZone a Českou republiku přece nemůžeme zanedbat!


Tak co, zaujala vás evropská verze FBI? Dáte seriálu s Williamem Fichtnerem a Donaldem Sutherlandem šan­ci?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Zajímavé, že to zmiňuješ. Seriál totiž vymyslel Ed Bernero, bývalý policista, ale hlavně tvůrce Criminal...
před 11 roky
Blackthunder

Blackthunder

Čichám čichám nové Missing :D Aneb Praha zas bude 20 různých měst v Evropě a kvalita celkového seriálu...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

zas uvidíme pražské metro jako vídeňské? :D
před 11 roky
Další články k tématu