13. 5. 2013

NBC a postřehy z Upfronts 2013

NBC a postřehy z Upfronts 2013

Své programové schéma pro sezónu 2013/2014 už sice stanice NBC zveřejnila včera, nicméně její panel během Upfronts skončil teprve nyní.

Pokud vás tedy zajímají i jiné zprávy, než jen program, jste na správném místě. Vybrali jsme pro vás ty nejzáživnější informace, které vás snad potěší.

Pro seriálové nováčky by se asi ze začátku hodilo říct, co že to vlastně ty Upfronts jsou, když už o nich posledních pár týdnů mluvíme, kudy chodíme. Upfronts jsou v podstatě tiskové konference, během kterých se zástupci televizních stanic sejdou s novináři a poreferují jim o tom, co chystají na příští sezónu, jak hodnotí tu současnou atd.

Upfronts mají téměř všechny stanice, pro nás je však každý rok nejdůležitější druhý květnový týden, kdy své tiskovky pořádají stanice Velké pětky – ABC, CBS, CW, FOX a NBC. Kabelovky Upfronts mají také, většinou o pár týdnů až měsíců dříve + na sebe nepoutají tolik pozornosti, jako právě Velká pětka.

Dost už ale teorie, pojďme se podívat na střípky z NBC panelu:

The Voice poběží opět ve dvou cyklech – na podzim a na jaře. Jarní řada začne ihned po skončení Olympijských her.

Co se kolísavých ratingů této sezóny týče: „Byla to sezóna jako na kolotoči. Učinili jsme pokrok – na podzim jsme skončili na prvním místě poprvé po devíti letech. Nicméně na jaře jsme se museli potýkat s několika zklamáními, než jsme se z toho v dubnu dostali,“ řekl Bob Greenblatt, ředitel stanice.

První potlesk přišel, když Greenblatt oznámil, že se Community vrátí s třinácti epizodami páté série.

Velké naděje stanice vkládá do rodinných komedií, spousta z nich odkazuje na kultovní The Cosby Show. Veřejnost dobře přijala The Michael J. Fox Show, smích sklidily také Welcome to the Family, Sean Saves the World a About a Boy.

Co se týče dramat, NBC se letos při výběru soustředila na policejní a právnickou tematiku s důkladně prokreslenými postavami. Lidem se líbila ukázka z Ironside, nicméně obecně to vypadalo, že obecenstvo i reklamní partneři spíše tíhli k ukázaným komediím.

Bezesporu nejočekávanější novinkou je drama Blacklist. Greenblatt oznámil, že v testovacích projekcích si seriál vedl lépe než dalších 125 dramatických pilotů v uplynulé dekádě. Blacklist byl také posledním zveřejněným trailerem, který sklidil nejhlasitější potlesk.


Potěšily vás novinky o The Voice? Necháte se zmíněnými informacemi ovlivnit u nové tipovačky?

(Zdroj: Deadline)

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Maarti

Maarti

No, jsem docela zvědavá, kt z nich bude nakonec více úspěšnější, jestli Ironside nebo Blacklist..
před 11 roky
stonefire

stonefire

Teď jsem koukal na trailer Blacklistu, který dal k seriálu Fruiko. Vypadá to neskutečně skvěle!
před 11 roky
Další články k tématu