28. 7. 2013

AMC objednává dva seriály

Stanice oznámila objednání dvou nových seriálů během TCA press tour. Je to poprvé, co stanice v jednom cyklu objednala více, jak jeden nový seriál. A co že může za toto narušení řádu?



Halt & Catch Fire

Vracíme se zpátky do osmdesátých let, do doby, kdy teprve začínala éra osobních počítačů. Překvapivě se v tomto retro drama nepodíváme do proslulého Silicon Valley, nýbrž do Texasu do „Silicon Prairie“, která odkazuje na předměstí Dallasu. Své cesty zde spojí vizionář a inženýr a „zázračné dítě“. Díky jejich spolupráci začnou brzy ovlivňovat celé jedno odvětví, ale i budoucnost Texas' Silicon Prairie.

V hlavních rolích se objeví Lee Pace (Ned z Pushing Daisies), Scoot McNairy a Kerry Bishe (jedna z praktikantek v poslední sérii Scrubs). Jako tvůrci budou v titulcích figurovat Chris Cantwell a Chris Rogers, pod producentským dohledem Marka Johnsona, který má za sebou brzy končící Breaking Bad.

Turn

Jedné se o historické drama z období Americké revoluce inspirované knihou Washington’s Spies od Alexandera Rose. Děj začíná v létě 1778 příběhem New Yorkského farmáře Abeho Woodhulla, který spolu se skupinou přátel z dětství dá dohromady síť špiónů, kteří připravují americký boj o nezávislost.

Za tímto projektem stojí Craig Silverstein showrunner Nikity a výkonný producent seriálu Bones Barry Josephson.

Natáčení obou seriálů začne na konci roku s plánovanou premiérou v roce 2014. Piloty obou projektů byly objednány již loni v listopadu spolu s Low Winter Sun, které mělo rychlejší vývoj a tak se na premiéru můžeme těšit již 11. srpna.

Stanice AMC s jedním ze sloganů „Tv for movie people“ má ve svém repertoáru spoustu proslavených a atmosferických seriálů. Aktuálně to je Mad Men, The Killing, Hell on Wheels a The Walking Dead. Na další sezónu má zatím objednán pilot k sci-fi Line of Sight od Jonathana Demme, ale o tom Clear psala již v dubnu.


Máte rádi seriály od AMC? A těšíte se na ty nové?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Em.

Em.

AMC není má oblíbená stanice nicméně "Turn" dle popisu vypadá moc dobře, snad mě zaujme.
před 10 roky
petule611

petule611

Televizní stanici AMC mám ráda sleduji od ní seriály The Killing a The Walking Dead a jsem velice spokojená....
před 10 roky
Další články k tématu