11. 5. 2014

Krmení pro watchlist: Penny Dreadful

Krmení pro watchlist: Penny Dreadful

Možná se ve vašem watchlistu uvolnilo místo a chcete ho zaplnit nějakou novinkou, nebo možná patříte mezi ty, kteří tento projekt netrpělivě vyhlížejí už delší dobu. Tak jako tak, dnes si představíme seriál Penny Dreadful.

Tuto hororovou lahůdku přichystala stanice Showtime. Blížící se seriál nabídne příběh zasazený do roku 1891, tedy do období viktoriánské Anglie. Prostředí však není to jediné, na co se můžeme těšit. Samotný příběh by měl nabídnout ke sledování životy těch nejděsivějších postav literatury. Na seznamu nechybí Dr. Frankestein a jeho monstrum, Dorian Gray nebo Drákula.

V hlavní roli se představí Josh Hartnett, zahraje si Ethana Chandlera. Ethan je velmi odvážný muž činu, který se nebojí sáhnout k násilí. Je drzý, ale zároveň okouzlující, a skrývají se v něm různí démoni. I proto je o dost komplikovanější, než je mu milé přiznat. Hlavní ženskou postavu, Vanessu Ives, si zahraje Eva Green. Vanessa je tajemná žena se strašidelným pohledem. Je klidná, ale brzy se ukáže, že není radno si s ní zahrávat. Pokud vám k nalákání tato jména nestačila, tak věřte, že v záloze jsou ještě například Billie Piper nebo Timothy Dalton.

Za projektem stojí John Logan, který má na svém kontě tři oscarové nominace za Gladiátora, Huga a jeho velký objev a naposledy za Skyfall. Mimochodem na seriálu spolupracuje i Oskarem oceněný Sam Mendes (Americká krása). Není to jejich první společná práce, pánové si už spolupráci vyzkoušeli například na poslední bondovce.

John Logan se o projektu rozpovídal a prozradil, co ho na tento nápad přivedlo: „Nejprve jsem začal přemýšlet o tom, proč i téměř po 200 letech od prvního vydání, stále čteme Frankensteina. Myslím, že je to proto, že monstra nám lámou srdce. Vyrůstal jsem jako gay dříve, než to bylo společensky přijatelné, takže jsem věděl, co to znamená cítit se odlišně a nebýt jako všichni ostatní.“ Přiznal i svou inspiraci a to, že ji čerpal ze starých hororů společnosti Universal, které nabízely postavy jako Frankenstein či Vlkodlak. „Přemýšlel jsem, jestli existuje nějaký způsob, který by dokázal, aby tyto postavy byly brány vážně i v dnešní době,“ řekl Logan.

Natáčení Penny Dreadful probíhalo v Dublinu. Jedním z důvodů je prostředí a atmosféra, kterou chce Logan zachytit. K tomu navíc řekl: „Rozhodl jsem se show zasadit do roku 1891. Ne proto, že to bude vizuálně skvěle vypadat, ale proto, že viktoriánská éra mi připomíná současnost. Byli na prahu moderního světa a potýkali se s elementární otázkou: co znamená být člověkem?“ A na závěr Logan dodal: „Je tu děsivý nesoulad a vzrušení z neprozkoumaných vod. Budeme tyto postavy vytahovat z jejich pohodlí a připravíme pro ně něco nového. To je pro mě známka dobrého dramatu.“

Premiéra Penny Dreadful je připravena na desátou hodinu večerní 11. května. Podívejte se tedy na trailer a posuďte sami, zda vás herecké hvězdy a známé literární postavy dokáží upoutat natolik, aby si získaly pravidelné místo ve vašem watchlistu.


Patříte mezi ty nedočkavé, co už projekt dlouho vyhlížejí? Láká vás spojení hororového tématu a stanice Showtime? Najdete si ve watchlistu místo? Co říkáte na obsazení?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Laura Kingdom

Laura Kingdom

kde zozeniem titulky??
před 10 roky
Miss Black

Miss Black

České titulky najdeš na Edně - http://www.edna.cz/penny-dreadful/ Ale jestli někdo překládá do...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Zajímavé, kolik mají producenti vždycky verzí jednoho příběhu :D. V traileru tvrdil, že to období vybral,...
před 10 roky
Další články k tématu