8. 3. 2014

Piloty v sezóně 2014/2015 (ostatní)

Velkou pětku máme za sebou. Dnes se podíváme na ostatní stanice. Tedy na kabelovky. Tam si tvůrci mohou dovolit víc a i náměty bývají rozmanitější. Vyberete si?

Showtime

Crazy Ex-Girlfriend

hudební komedie

  • Kdo za tím stojí: Rachel Bloom, Aline Brosh McKenna
  • Kdo v tom hraje: –

Komedie s muzikálními prvky o dívce, která je posedlá stalkováním svého ex-přítele.

Happyish

černá komedie

  • Kdo za tím stojí: Shalom Auslander, Ken Kwapis, Emily Ziff, Alexandra Beattie, John Cameron Mitchell
  • Kdo v tom hraje: Kathryn Hahn (Crossing Jordan), Rhys Ifans (Neverland)

Temné zkoumání lidské touhy po štěstí, touhy, která dost možná způsobuje naše neštěstí.

Thom Payne má 42 let. Jeho noví šéfové v práci jsou o dvacet let mladší a používají slova jako „digitální“ a „sociální“ až příliš často. Thomův šéf Jonathan mu řekne, aby se rebrandoval a že štěstí je jen mýtus…

Seriál dostal objednávku na 10 epizod, ovšem aktuálně se neví co s ním bude. Hlavní hvězdou a producentem zároveň měl totiž být zesnulý Philip Seymour Hoffman.

The Affair

psychologie okolo aférky

Provokativní drama stanice Showtime, které zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželské aféry. Příběh je vyprávěn odděleně z ženského a mužského úhlu pohledu. V centru dění se nachází Alison, mladá žena pracující jako servírka v populární hospůdce v Hamptons. Alison se snaží dát život dohromady, než se stane tragédie. Její manžel Cole se snaží, ale selhává jak u manželky, tak finančně. Jeho ranč, který byl v jeho rodině po několik generací, totiž hodně prodělává.

Seriál má objednáno 10 epizod.

AMC

Line of Sight

netradiční sci-fi drama

Lewis Bernt je vyšetřovatel Národní bezpečnostní dopravní rady (NTSB), který přežije záhadnou nehodu letadla. To mu nedá spát a tak se pustí do vyšetřování tohoto záhadného případu. AMC seriál popisuje jako netradiční sci-fi drama smazávající hranice těchto žánrů.

Pilot nebyl vybrán, autoři se ho pokusí prodat jiné stanici.

Knifeman

historické drama o lékařích

Příběh se odehrává v 18. století v Londýně. Vypráví o okouzlujícím a arogantním géniovi, který čelí výzvám společnosti, aby mohl přeměnit své vize do velkých objevů. Hlavní postavou je John Tattersal, který se nebojí posouvat hranice moderní medicíny, i když je pro to nutné vykopat několik hrobů. Zatímco se živí na nelicencovaném operačním sále, odebírá orgány pro svého bratra Juliana, oblíbeného a ceněného lékaře ve fakultní nemocnici.

Galyntine

sci-fi postapo

Odehrává se v době po kataklyzmatické, technologií vyvolané katastrofě vedoucí k vytvoření nové společnosti, která odmítá užívání jakékoliv technologie. Tato katastrofická událost zanechává malé množství přeživších roztroušených po celém světě. Ti jsou nuceni přizpůsobit se a čelit nebezpečným výzvám, které tato katastrofa přinese.

FX / FXX

Bigfoot

animovaný sněžný muž

Animovaná série představující legendárního sněžného muže jako beznadějnou romantickou osobnost s bipolární poruchou. Nedokáže se rozhodnout, do kterého světa patří. Jestli do toho lidí, nebo do toho zvířet v Pine Falls…

The Comedians

komedie o komicích

Starý slavný komik je přes svou neochotu spárován s mladším a o dost ostřejším komikem pro večerní show. Inspirováno švédským seriálem Ulveson And Herngren.

Death Pact

sebepoznávání a sebezlepšování

Dříve dosti líný asistent vysokoškolského profesora se vrací do svého rodného města, jako vyznamenaný válečný hrdina. Přesvědčí své tři přátele a bývalé studenty, aby se ponořili do jeho nové radikální filozofie, která zahrnuje velmi tvrdé tresty za selhání.

How And Why

komedie alá Shedlon Cooper

Příběh o muži, který vám dokáže přesně vysvětlit, jak a proč funguje například jaderný reaktor, ale o obyčejném životě neví vůbec nic.

Man Seeking Woman

komedie o randění

Komedie na základě knihy Simona Riche The Last Girlfriend On Earth o všech slastech a strastech randění v New Yorku.

Married

komedie o manželství

Příběh se zaměřuje na dva nejlepší přátele a téma, kam až jsou ochotni zajít, aby zachránili svoje manželství. V hlavní roli se představí Judy Greer, která si zahraje Linu Bowman. Jako její manžel Russ Bowman se objeví Nat Faxon. Manželská dvojice spolu vychází skvěle v každé místnosti jejich domu, kromě ložnice.

Seriál už má objednáno 10 epizod.

Sex&Drugs&Rock&Roll

komedie alá Frank Moody v hudebním světě

Johnny Rock je v devadesátých letech frontmanem newyorské kapely The Heathens. Jenže na své cestě za slávou má problém. S pitím. A s kokainem. A trávou. A pilulkama. Jo, a taky spí s kytaristovou manželkou a k tomu ještě s basákovou snoubenkou. Kapela se rozpadne ve stejný den, kdy jim vyjde první a jediné album.

Nyní o 25 let později se Johnny snaží dát kapelu zpátky dohromady.

Zatím bezejmenná komedie od Zacha Galifianakise

komedie o manželství

Ženatý muž dostane od své manželky povolení pořídit si milenku, aby díky tomu mohli zachránit svoje manželství.

You’re the Worst

vztahová komedie

Dva toxičtí sebedestruktivní lidé se do sebe zamilují. A pokusí se o nemožné. O vztah.

Hoke

retro krimi drama

Příběh točící se okolo krize středního věku a vraždy přivádí na scénu možná trochu šíleného detektiva Hoka Moseleyho v Miami roku 1985.

Tyrant

Homeland naopak

Příběh se točí okolo klidné a nenápadné americké rodiny, která je vtažena do akcí bouřlivého středovýchodního národa. Bassam „Barry“ Al Fayeed, mladší syn diktátora válkou zničené země, se po dvaceti letech vrací do své rodné vlasti. Doprovází ho jeho americká manželka a děti; rodina se vypraví na svatbu Barryho synovce.

Seriál již byl objednán.

The Strain

upíří virus útočí

Projekt na motivy knižní trilogie od Guillerma del Tora a Chucka Hogana nás přenese do světa, kde řádí upírský virus.

Seriál již byl objednán.

HBO

The Brink

černá komedie

Projekt je označován jako černá komedie soustředící se na na geopolitickou krizi a její dopad na tři odlišné a zoufalé muže, kteří se snaží odvrátit třetí světovou válku.

Seriál byl již objednán.

Ballers

sportovní dramedy

Ballers se zaměří na skupinu bývalých a současných fotbalových hvězd. Jednu z nich ztvární Dwayne Johnson (více známější pod jménem The Rock), bude mít roli jednoho z hráčů na odpočinku.

Seriál byl již objednán.

Zatím nepojmenovaný projekt od Dialla Riddleyho & Bashira Salahuddina

novinářská komedie

Dva třicetiletí reportéři se snaží dělat pořádnou žurnalistiku v Atlantě.

The Money

drama o pracháčích

Příběh se soustředí na mediálního magnáta Jamese Castmana. Díky svému bohatství a korupčním stykům neřídí pevně jen svou rodinu, ale i svoje stále se rozšiřující mediální impérium.

Pilot nebyl vybrán.

Open

sex drama

Moderní a provokativní příběh zkoumající lidskou sexualitu a vztahy.

Westworld

umělá inteligence

Příběh inspirovaný filmem Michaela Crichtona o temném úsvitu umělého vědomí.

USA

Benched

právnická komedie

Eliza Coupe se v něm představuje jako právnička Nina zaměřená na podnikové právo. Vše se změní v okamžiku, kdy prodělá velmi nepříjemné a hlavně veřejné nervové zhroucení. Důvodem je to, že se jí nedostane očekávaného povýšení, důsledkem čehož se ocitne v pozici veřejného obhájce.

Love is Dead

vztahová komedie

Představuje zvláštní společnost specializující se na rozchody – uváženě, důkladně a s citem. Jejich služeb může využít každý, kdo je ochotný zaplatit, aby pro něj ukončení vztahu bylo jednodušší. Tato nekonvenční komedie si klade otázku: „Když je láska tak vrtkavá, proč neustále začínáme nové vztahy?“

Complications

gangstersko-kriminální drama

Doktor John Ellis, se jednoho dne zaplete do přestřelky gangů a zachrání život mladému chlapci tím, že zabije jednoho z útočníků. Jakmile si uvědomí, že chlapec stejně musí zemřít, rozhodne se ho chránit, ať to stojí, co to stojí. Tohle rozhodnutí změní celý jeho život včetně názorů na medicínu.

The Novice

poprvé zločincem

Když Kyle Jones po vysoké škole selže v pokusu proniknout mezi špičky korporátní Ameriky, tak mu nezbude nic jiného, než se vrátit zpět domů. Aby pomohl své zadlužené rodině, tak se vrátí zpátky ke své středoškolské práci v restauraci za minimální mzdu. Jenže minimální mzda moc rodinu nevytrhne, takže v okamžiku, kdy se mu naskytne možnost vydělat peníze s korejskou zločineckou rodinou, tak dlouho neváhá…

Rush

lékařské drama

Dr. William Rush není obyčejný doktor. Nepatří pod žádnou nemocnici, nemá ani svoji soukromou praxi. Jezdí za svými klienty domů a je dokonale diskrétní. Je mu jedno o jakou nemoc jde, hlavně když jeho klienti platí. A platí dost. A v hotovosti. A na svém způsobu života nehodlá nic měnit. Tedy alespoň do chvíle, než do jeho života zasáhne něco z minulosti a on si začne svůj život a svědomí dávat do pořádku.

Nepojmenovaný projekt od Seana Jablonskiho

nevěra a tak dále

Investiční bankéř Neil Truman a jeho manželka Grace žijí svůj stagnující vztah, když Neil zjistí, že Grace vídá jiného muže, a to díky tomu, že se dostane k telefonu jejího milence. Získá tak jedinečný pohled na svůj život a na to, co motivuje ženy k nevěře. Grace se mezitím rozhoduje, jestli jsou její potřeby naplněny a její manželství stojí za záchranu.

ABC Family

Mystery Girls

něco jako Castle naruby pro teenagery

Bývalá televizní hvězda je přinucena řešit zločiny, protože svědek zločinu bude mluvit jen s neslavně známou Mystery Girl.

Seriál byl již objednán.

Work Mom

matka jako podřízená

Heather konečně povýší a tak si může dovolit přijmout jako svou asistentku dlouhodobě nezaměstnanou matku. Jenže to netuší, jak její temperamentní a nepředvídatelná máma s celou kanceláří zamává…

Young & Hungry

neschopně schopná kuchařka

Divoká, bláznivá, mladá bloggerka s šokujícím smyslem pro styl je najatá jako osobní kuchařka mladého sanfranciského inženýra. Ačkoliv nemá zrovna úplné nadání pro vaření, vždycky dokáže přesně odhadnout, na co lidi mají zrovna chuť.

Seriál byl již objednán.

TNT

Agent X

politický guláš

Po smrti manžela, kandidáta na senátorské křeslo, se jeho manželka rozhodne ujmout jeho pozice. Vyhraje a bleskově si udělá skvělou politickou kariéru až se stane první ženskou víceprezidentkou USA. Zpočátku má obavy, že se její práce bude točit okolo charitativních a jiných slavnostních akcí, brzy ale zjistí, že má přísně tajnou povinnost – chránit ústavu v dobách krize s pomocí tajného operativce označeného jako Agent X.

Guilt by Association

detektivka od soudu

Odvážná náměstkyně státní návladního v LA úzce spolupracuje s drsnou detektivkou.

Proof

seriál o Dr. Scully

  • Kdo za tím stojí: Kyra Sedhwick, Rob Bragin (Lipstick Jungle), Jill Littman, Tom Jacobson, Alex Graves (Journeyman)
  • Kdo v tom hraje: Edi Gathegi (Family Tools), Caroline Rose Kaplan, Callum Blue (Dead Like Me)

Soustředí se na skeptickou, velice racionální lékařku, která se potýká s rodinnými problémy včetně jedné tragické smrti. Je přivolávána k vyšetřování případů reinkarnace, mimotělních zkušeností a dalším nadpřirozeným jevům. To všechno, aby zjistila odpověď na jednu z nějvětších otázek. Je smrt opravdu konec, nebo je něco dál?

Public Morals

retro policajti

Příběh se odehrává v roce 1967 v New Yorku, kdy se policisté pohybují na úzké hranici mezi morálkou a kriminalitou.

Nepojmenovaný projekt W. Blaka Herrona

mysteriózní drama

  • Kdo za tím stojí: W. Blake Herron, Armyan Bernstein
  • Kdo v tom hraje: –

Soustředí se na osobu vyvolávanou v dobách extrémní krize, kdy tradiční právo a vláda nejsou v pozici, kdy můžou pomoci.

SyFy

High Moon

měsíční sci-fi

Námět je napsaný podle knihy The Lotus Caves od Johna Christophera a pojednává o nové formě života nalezené při těžbě na Měsíci. Není se čemu divit. Země v roce 2068 zakládají kolonie na Měsíci, aby si mohly zabrat a vytěžit co nejvíce zdrojů. To se změní ve chvíli, kdy (podle knihy) dva chlapci ukradnou opuštěný lunochod. Při průzkumu se propadnou do jeskynního komplexu, kde objeví… ano, správně. Ne zrovna přátelskou formu života. Že to v celé kolonii způsobí pořádný chaos snad ani netřeba zmiňovat.

12 Monkeys

remake filmu

Hodinový pilot zrekapituluje v podstatě film. Sleduje totiž cestovatele časem z postapokalyptické budoucnosti, který se objeví v přítomnosti. Jeho misí je lokalizovat a zneškodnit zdroj smrtelného moru, který vyhubí lidskou rasu.


Kabelovky jsou téměř vždy sázkou na jistotu. Takže, co jste si vybrali?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Moloch

Moloch

Já jsem prostě na ty postapo takže zkusím Galyntine, zajímavě vypadá How And Why, jasný potřebujeme další...
před 10 roky
dagsoftware

dagsoftware

Complications (aspoň pilot kvôli Beth), Mystery Girls (aj keď Tori ma odrádza) How And Why, You’re the...
před 10 roky
Hrus

Hrus

Co bude hrát ve Flashi John Wesley Shipp (původní Flash)? Každopádně todle je seriál, na který se hodně...
před 10 roky
Další články k tématu