3. 3. 2014

Piloty v sezóně 2014/2015 (ABC)

Opět je tu ta část roku, kdy vám jasně, stručně, výstižně a přehledně nabízíme letošní pilotovou nadílku. Náš seriál začne jako tradičně s novinkami stanice ABC.

DRAMA

Agatha

napravená feministka

  • Kdo za tím stojí: Tom Donaghy (Without a Trace), Mark Gordon a Michael McDonald
  • Kdo v tom hraje: Erik Palladino (NCIS: LA), Christian Keyes (Beauty and the Beast)

Kriminálka o bývalé trestankyni, která se stane uznávanou kriminalistkou. Bude přizvána k policii, která pracuje na případu zmizení. Nenajme ji nikdo jiný, než náčelník policie, který je zároveň jejím otcem. Ti dva spolu nepromluvili už patnáct let.

American Crime

pohled na vážnost světa

  • Kdo za tím stojí: John Ridley (Third Watch), Michael McDonald
  • Kdo v tom hraje: Richard Cabral

Děj se odehrává v Kalifornii. V centru dění je případ rasové vraždy a právní proces. Událost je vyšetřována skrze pohledy do osobních životů lidí, kteří jsou do toho nějakým způsobem zapleteni. Případ je hodně veřejný, v místní komunitě vyvstává americký pohled na rasy, třídy a politiku genderu.

Astronaut Wives Club

dramatický vesmír

Založeno na skutečné události. Seriál vypráví příběh ženy, která stála po boku největších hrdinů americké historie během vrcholu závodu o vesmír.

Pilot objednán s příslibem celého seriálu.

Clementine

komiks

Notorická kriminálkyně se začne pídit po tajemstvích svého původu. Stane se totiž cílem skupinky fanatiků, kteří se bojí, že je žena obdařena skrytými nadpřirozenými schopnostmi, které jednoho dne využije buď k velkému dobru, nebo velkému zlu.

Exposed

drama s velkým egem

  • Kdo za tím stojí: Charles Randolph, Peter Traugott, Rachel Kaplan, Jenny Gilbertsson, Berna Levin
  • Kdo v tom hraje: Sandrine Holt (House of Cards, Hostages), Pedro Pascal (Game of Thrones), Peter De Jersey

Jde o adaptaci bestsellerů spisovatelky Lizy Marklund. Hlavní postavou je investigativní žurnalista, který se nezastaví před ničím, jen aby odhalil pravdu; i pravdu o pochybných spojenectvích.

Forever

fantasy napříč staletími

  • Kdo za tím stojí: Matt Miller (Chuck), Dan Lin, Jennifer Gwartz
  • Kdo v tom hraje: Ioan Gruffudd (Ringer), Judd Hirsch (Damages, Numb3rs)

Dr. Henry Morgan je lékařská hvězda New Yorku. Nikdo ovšem neví, že Henry studuje mrtvé z určitého důvodu: Je nesmrtelný. S pomocí detektivky Jo Martinez se nám začnou ukazovat vrstvy Henryho bohatého a dlouhého života. A to vše skrze jejich řešené případy.

How to Get Away with Murder

tajemná vysokoškolská právničina

Svůdný právnický thriller o skupince ambiciózních studentů práv. Jejich chytrý, leč záhadný profesor je podezřelmým z vraždy, která otřásne celou univerzitou a změní životy všech zúčastněných.

Sea of Fire

drama, na které všichni budou koukat kvůli Debře

Projekt vznikl podle dánské seriálové předlohy s názvem Vuurzee. Tři dospívající dívky si zahrají v pornografickém filmu. Tato událost rozvrátí jejich rodiny a vede ke zmizení, vraždě a také k tomu, že na povrch vyplavou další tajemství jejich rodného maloměsta.

Secrets & Lies

drama, na které všichni budou koukat kvůli Ryanovi

Spořádaný muž a otec rodiny objeví tělo mladého chlapce a brzy začne být v tomto případu vraždy hlavním podezřelým. Nezbývá mu nic jiného, než na vlastní pěst začít hledat skutečného vraha dřív, než přijde o vše, na čem mu v životě záleží.

Nepojmenované drama

Downton Abbey z country klubu

  • Kdo za tím stojí: Susannah Grant (A Gifted Man), Sarah Timberman, Carl Beverly
  • Kdo v tom hraje: Callie Hernandez

Soap opera z prostředí soukromého country klubu, která ukazuje jak život smetánky, tak i pracovníků klubu.

Pilot objednán s příslibem celého seriálu.

Nepomenované drama

Revenge na třetí

  • Kdo za tím stojí: Richard LaGravenese (The Fisher King), Erwin Stoff, Ilene Staple, Wren Arthur
  • Kdo v tom hraje: –

Děj je zasazen do New Yorku. Příběh se točí okolo lásky a rivalství mezi dvěma rovnocennými mocnými lidmi, kteří hrají nebezpečnou hru svádění skrze manipulaci dalších lidí.

The Visitors

sci-fi, které zní slušně, ale beztak se z něj vyklube další rodinné drama

Seriál podle povídky Raye Bradburyho. Příběh je závodem s časem. Hrdinové se snaží porazit dosud nespatřeného mimozemského nepřítele, který chce zničit náš svět s využitím našich nejcennějších zdrojů, které obrátí proti nám.

Warriors

váleční lékaři

Lékařský seriál, který sleduje ty nejlepší a nejchytřejší doktory a sestry ve vojenské službě. Ti léčí těžce zraněné válečníky, kteří se vrátili domů z Afganistánu, válečné rodiny a veterány, stejně jako washingtonskou vládní elitu.

KOMEDIE

An American Education

o snílkovi

Adaptce britského seriálu. Alfie Wickers je anortodoxní mladý učitel ve veřejné střední škole v San Diegu. Alfie své studenty miluje, ovšem jeho naivní nadšení a nekonvenční metody mu přitěžují u administrativních úředníků. Alfie svůj čas věnuje studentům, snaze vyzrát nad systémem a také balení nové učitelky chemie.

Black-ish

černošské kořeny

  • Kdo za tím stojí: Kenya Barris, Anthony Anderson, Larry Wilmore, Laurence Fishburne, Helen Sugland, Tom Russo, Peter Principato, Paul Young, Brian Dobbins
  • Kdo v tom hraje: Anthony Anderson (Guys With Kids), Tracee Ellis Ross (Girlfriends), Laurence Fishburne (Hannibal)

Černoch z vyšší střední třídy má problémy s výchovou svých dětí, kterým se snaží vštípit kulturní identitu svých předků. A to i přes překážky, které mu staví do cesty jeho liberární žena, tradice zastávající otec jeho vlastní děti.

Damaged Goods

Masters of Sex v současnosti

  • Kdo za tím stojí: Lauren Iungerich (Awkward)
  • Kdo v tom hraje: Steve Talley (Pretty Little Liars), Justin Hartley (Smallville, Revenge)

Pohled n sexuální politiku, která se v dnešní post-femistické éře výrazně proměnila ve vztahu mezi muži a ženami.

Fresh Off the Boat

retro (zase)

  • Kdo za tím stojí: Nahnatchka Kahn (Don’t Trust the B—- in Apartment 23), Jake Kasdan, Melvin Mar
  • Kdo v tom hraje: Constance Wu

Jsou devadesátá léta. Eddie miluje hip hop. Vyrůstá v Orlandu, kde ho vychovává táta-přistěhovalec. Ten je přímo posedlý vším, co je americké. Čte to někdo? Jestli jo dejte vědět. Rodinka se snaží žít svůj americký sen a přitom si zachovat svou kulturní identitu a rodinné tradice.

Galavant

kaše z OUaT a Glee

Hudební pohádka, ve které se krásný princ Galavant snaží pomstít zlému králi, který ukradl jeho jedinou pravou lásku.

Irreversible

komu by stačily vlastní hádky

  • Kdo za tím stojí: Segahl Avin (Bilti Hafich), Peter Tolan (Rescue Me), Michael Wimer, Reshet TV
  • Kdo v tom hraje: David Schwimmer (Friends)

Adaptace izraelského seriálu Bilti Hafich. Andy a Sarah jsou výstřední pár. Jejich bouřlivé výbuchy většinou padají právě na toho druhého.

My Thoughts Exactly

zív

Romantická komedie, která odhaluje nefiltrované vnitřní monology mladého páru, který se snaží zvládat nový vztah.

Saint Francis

Welcome to the Family

Policista z Long Islandu a přísný muž rodiny najednou musí čelit modernímu svobodnému světu, když jeho devětadvacetiletá sestra náhle otěhotní mimo manželský svazek.

Selfie

druhá stránka Facebooku

Sebestřednou ženu kolem dvceti let více zajímá, kolik dostane „likeů“, než jak moc ji mají lidi rádi. Poté, co si prožije velmi veřejný a ponižující rozchod, se stane hlavní hvězdou internetového videa, které jí zařídí více kontaktů na sociálních médiích, než se jí kdy zdálo. Bohužel všichni ji znají jen z toho jednoho špatného důvodu. Žena vyhledá pomoc marketingového experta, který jí má pomoct napravit zkaženou reputaci.

Strange Calls

paranormální nerdi

  • Kdo za tím stojí: Donick Cary (New Girl), Ruben Fleischer, Aaron Kaplan, Tracey Robertson, Nathan Mayfield
  • Kdo v tom hraje: –

Adaptace australského seriálu. Dobrosrdečný bostonský policista Toby Banks je vykázán na noční služby na ostrov Nntucket, kde se devět měsíců v roce dějí divné a nevysvětlitelné věci. Toby si zařídí kancelář v místním majáku. Parťákem mu je Gregor, výstřední hlídač majáku a místní paranormální guru. Tato dvojice vytvoří nové proti zločinu bojující duo.

Nepojmenovaná komedie

krize středního věku

  • Kdo za tím stojí: Brian Gallivan, Will Gluck, Richie Schwartz
  • Kdo v tom hraje: Molly Shannon (Enlightened, SNL)

Hlavní postavou je přepracovaný otec, který sní o tom, aby měl celoroční dovolenou. Nakonec se rozhodne, že svou rodinu přestěhuje z města do New Hampshire, kde si otevou několik turistických chatek. Jen zřídka si zde však připadají jako na dovolené.

Nepojmenovaná komedie

ze života

Seriál podle života Kevina Harta. Děj divákům ukáže pohled na pár a jejich život po rozvodu. Oba se snaží zůstat přáteli pro dobro svých dětí, a to i přes to, že mají spoustu neshod.

The Winklers

střet protikladů

Citově uzavřený dělník na stavbě se učí užívat si lásku a žít život naplno, když se náhle musí přestěhovat k přehnaně dobrosrdečným rodičům své ženy.


Který pilot vás zaujal podle krátkého popisku? Který podle vás dostane objednávku na seriál? Koho byste chtěli vidět zpět na televizních obrazovkách?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Zní to celkem dobře. Většinou takové celkem dobré, ale loni jsem zjistila, že CW prostě umí oproti ostatním...
před 10 roky
ragelly

ragelly

Jj, už mají objednávku na celou první sérii.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Jo, tak děkuju. Já si nebyla jistá, když jste to neřekli tak narovinu.
před 10 roky
Další články k tématu