28. 2. 2014

Poslední muž na Zemi je z Foxu.

Poslední muž na Zemi je z Foxu.

Stanice Fox si objednala komedii Last Man On Earth. O projektu samotném je známo jen to, co už samo o sobě vyplývá z názvu. Děj se soustředí na cizince (Will Forte), který se stane posledním mužem, respektive člověkem, na planetě Zemi.

Na post exkluzivních producentů a zároveň na režisérskou židli pilotní epizody usedne duo Phil Lord a Chris Miller. Tato kreativní dvojka píše scénáře, režíruje, produkuje a občas se postaví i na druhou stranu kamery, nebo namluví kreslenou postavu. Mezi jejich nejčerstvější počiny patří Lego Movie, ale seriálový svět je zná (kromě výše zmíněných kreslených záležitostí) díky scénáři k How I Met Your Mother, nebo režii Brooklyn Nine-Nine. K této dvojici se přidá ještě Seth Cohen a produkční společnost 20th Television.

Celý projekt je z pera Willa Forteho, který začínal jako scenárista pro Late Show with David Letterman a potom na skoro deset let zakotvil v Saturday Night Live. Je také epizodním hercem a propůjčuje svůj hlas kresleným postavičkám (Clone High, American Dad!, Cleveland show). Nedávno byl nominován na Independent Spirit Award za roli ve filmu Nebraska. S dvojicí Lord/Miller se naposledy setkal u filmu Lego Movie, kde Will namluvil postavu Abrahama Lincolna. Toho v budoucnu uvidíme třeba v Life Of Crime. Will se na projektu podílí jednak jako tvůrce, potom jako producent a taktéž ztvární hlavní roli.

Fox tímto zvyšuje ojednávky komedií na tři. Last Man On Earth se tak připojí k seriálům Mulaney a Weird Loners, o kterém jste se mohli dočíst dříve. Kromě toho stanice také obejdnala několik dalších pilotů a dvě dramata (Hieroglyph a Backstrom).

Natáčení začne v létě a vysílat se bude v midseason (tedy na přelomu let 2014/15). Tento projekt je totiž součástí plánů Kevina Reillyho, na změnu tradičního schématu výběru pilotů, který chce na komerční stanici adaptovat kabelovkový model.


Myslíte, že tento námět může zaujmout? Nebude one-man show trochu málo pro více epozid?

Zdroj: deadline.com

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Last Man On Earth byl jeden ze starších pokusů o filmovou adaptaci knihy od Richarda Mathesona...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Ono to bylo málo i pro ten trailer.
před 9 roky
Další články k tématu