12. 4. 2014

Amazon obnovuje, objednává i ruší

Amazon obnovuje, objednává i ruší

Amazon Studios, produkční divize známého internetového obchodu Amazon.com, to se svou stanicí rozjela ve velkém. Jeden ze svých programů prodloužila pro druhou sérii, k šesti pilotům objednala celé série a také jeden seriál ukončila.

Svou druhou sérii si vysloužil seriál Alpha HouseJohnem Goodmanem v hlavní roli. Děj se zabývá příběhem čtyř republikánů v americkém Senátu, kteří žijí společně v pronajatém domě ve Washingtonu a věří, že tomu všemu šéfují. Výroba by měla začít v létě.

Studio také odhalilo, že rozhodlo vybrat šest pilotů, ze kterých udělá plnohodnotné seriály. Mezi těmito piloty nechybí postapokalyptický The After nebo krimi Bosch.

The After se soustředí na osudy osmi doposud navzájem cizích lidí, kteří se musí chtě nechtě semknout dohromady, aby přežili v nevypočitatelném světě plném násilí a intrik. Za seriálem stojí Chris Carter (Akta X).

Bosch je krimi o detektivovi z Los Angeles. Harry Bosch je téměř padesátník, veterán z války ve Vietnamu, kde byl členem speciální jednotky, která uvolňovala tunely. Nyní již dvacet let pracuje jako detektiv. V hlavní roli se představí Titus Weilliver. Příběh pochází od Michaela Connellyho a scénář vytváří Eric Overmyer.

Kromě těchto dvou dramat stanice vybrala i dva pořady, Gortimer Gibbon's Life on Normal Street a Wishenpoof!, které se zaměřují na dětské publikum ve věku 6–11 let.

Mezi vybrané projekty patří i Mozart in the Jungle, který má popisovat příběh klasického hudebního skladatele tak, jak jste ho ještě nikdy neviděli. Za tímto projektem stojí jména jako Roman Coppola, který byl nominován na Oscara za scénář k filmu Až vyjde měsíc nebo Jason Schwartzman, který má kontě hlavní roli v seriálu Znuděný k smrti. K nim se připojila ještě dvojice Alex Timbers (nominace na cenu Tony) a Paul Weitz.

Posledním vybraným projektem je Transparent. Jill Soloway (Odpočívej v pokoji) nám v něm představí příběh dysfunkční rodiny, v jejímž čele je Jeffrey Tambor. I když se to tak může zdát, tak se nejedná o spin-off Arrested Development.

Roy Cena, ředitel Amazon Studios, prohlásil: „Měli jsme obrovskou odezvu na nejnovější piloty. Ve skutečnosti to byl dvojnásobek zákazníků ve srovnání s naší první sezónou. Teď opravdu začíná ta zajímavá část, kdy bude Amazon spolupracovat s některými z nejtalentova­nějších lidí v oboru.“

Tím nešťastníkem, který dostal stopku, je seriál Betas, příběh o čtyřech chlápcích, kteří se rozhodli splnit si svůj sen a získat slávu díky sociální aplikaci pro mobilní zařízení, kterou vyvinuli.

Očekává se, že premiéry nových seriálů se odehrají někdy v závěru roku 2014 nebo případně na začátku roku 2015. Piloty seriálů jsou již momentálně k dispozici, stejně jako první série Alpha House.


Zaujal vás některý z nových projektů stanice Amazon? Sledovali jste některý z předchozích počinů stanice?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_karel_

_karel_

Pilot The After jsem ze zvědavosti zkouknul a, jak říká HonZajs, bylo to celkem zajímavé. Sice trochu...
před 10 roky
Lill

Lill

Tento článok ma pred troma mesiacmi nejako obišiel, ale teraz som naň narazila a poriadne ma prekvapil....
před 9 roky
Lill

Lill

Bosch Tak som pozrela pilot a moc ma neprekvapil.. Dúfala som síce, že vymyslia nejaký nový prípad, ale...
před 9 roky
Další články k tématu