22. 5. 2014

Trailery na novinky FOX 2014/2015

AKTUALIZOVÁNO! Přidán trailer na Red Band Society. Pomalu se blížíme ke konci. Dnes se podíváme na trailery, které si pro nás připravili na FOXu.

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako minulý a předminulý rok, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Vyhodnocení se nám trochu zaseklo, protože ještě není úplně znám osud všech seriálů, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů těch nových.

Tipněte si kdo přežije

Předloni tipovalo téměř 400 lidí. Loni jich bylo již téměř třikrát tolik – 1120. Nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Letos s námi, nebo spíš proti nám, budou opět tipovat kolegové z Gorilla.cz, CWzone.cz a Nextweek.cz. Doufejme, že tímto velkým kláním opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako minulý rok, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

Naše tipy na první stanici najdete v tomto článku. Jsou zatím předběžné a ještě nad nimi budeme – stejně jako vy – párkrát přemýšlet (takže máme taky uzávěrku na konci prázdnin). Ale třeba vám náš pohled pomůže při rozhodování. Když už ne, tak minimálně ty trailery, co jsou v článku zahrnuty, by mohly…

Backstrom

ragelly

ragelly: Rake 2.0, jen v policejním kabátě místo právnického. Nevidím, proč by takový seriál měl lidi zajímat, když už ignorovali letošní novinku. Nasazení na midseason moc nadějí nedává. K tomu navíc je hlavní hrdina nesympatický už od pohledu, ani nemusí otevřít pusu.

Tip: To zruší po třech epizodách.

Fruiko

Fruiko: U tohodle jsem byl lehce natěšen už loni, když to odkopli u konkurence. Líbí se mi to pořád.

Tip: Z nějakého důvodu to na CBS odkopli. Z toho samého důvodu se na to nejspíš vyprdnou i diváci. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Trailer jsem viděl už dřív a po jeho zhlédnutí jsem pochopil, proč to CBS odepsala. Když jsem prvně slyšel o tomto projektu, nebyl jsem moc nadšený, popis houseovského detektiva mě příliš neohromil. Netušil jsem ale, že Fox namísto charismatického detektiva nasadí do hlavní role Burana rozeného Buran z Buranova a bude si myslet, že to u diváků projde.

Příběhově pak nejde o nic jiného než o obyčejnou kriminálku. Vtipy nejsou nic moc, upřímně, čekal jsem o dost víc.

Tip: Doufám, že do tří epizod bude po něm.

Empire

ragelly

ragelly: Tohle bude asi první hudební seriál, který vynechám. Hip hop nesnáším, Timberland neocením ani trošku. Obsazení je neskutečně nesympatické a navíc se do toho přimíchají ještě gangy a drogy, no potěš koště.

Tip: Myslím, že tohle rychle odepíšou. I když bude záležet na tom, v jaký den to nasadí.

Fruiko

Fruiko: Jako nevypadá to úplně zle. Vypadá jako Magic City pro afroameričany. Z toho plyne, že já rozhodně nejsem cílovka. Proto se tomu obloukem vyhnu.

Tip: Zruší, je to nejspíš pro příliš minoritní skupinu.

Seraphine313

Seraphine313: Tak trochu Vlk z Wall Street bez zubů. Tak trochu černošské Walk the Line s noname postavami. Nebo taky remakovaný 8 Mile. Od všeho něco zabalené do ledabyle cool hávu, do toho rádoby vážná témata, ale ve výsledku? Hlavní hrdina vypadá jako bodrý černošský dědeček, jeho synové házejí jednu pózu za druhou ve snaze najít svůj styl (který nemají a pravděpodobně nikdy mít nebudou) a za každou druhou scénou nějaké slavné jméno, z nichž znám tak možná dvě…

Pro mě z toho vyplývá jediná věc. Tomuto seriálu se vyhnu. Seriál chce stanice vysílat až na jaře 2015, takže pravděpodobně v pondělí v timeslotu místo Sleepy Hollow nebo ve čtvrtek místo Gracepointu. Pokud to bude pondělí, bude to mít seriál hodně těžké. Ve čtvrtek o něco lehčí, ale ani přesto nevěřím tomu, že si dost diváků k tomuto hudebnímu dramatu najde cestu. Pod trailerem na YouTube se to hemží komentáři o očekávaném brzkém konci a já mám čím dál tím silnější pocit, že na kabelovce by to Empire slušelo mnohem víc.

Tip: Zrušení.

Gotham

ragelly

ragelly: Komiksům se v poslední době daří, není divu, že je Gotham jedna z nejočekávanějších novinek. Nejsem úplně cílovka pro tento žánr, nicméně potenciál na oslovení široké škály publika to má. Jen se bojím, aby to nedopadlo stejně jako s několika loňskými jasnými favority… RIP.

Tip: Tipuju prodloužení, snad se jim to povede. Kombinace se Sleepy Hollow je Match made in heaven.

Fruiko

Fruiko: Krásné. Vypadá to jako temná kriminálka se spoustou odkazů na Batmana. To co mi vadilo u Shieldu mi tu nejspíš vadit nebude, protože DC universe mám mnohem raději než ten Marvelovský.

Tip: Sem na vážkách. Pro masy to rozhodně nebude. Spíš doufám než věřím v nezrušení.

Seraphine313

Seraphine313: Když ta štětka řekne natvrdo do toho kulatého mamánkovského ksichtíčku s velkýma očima „… you have a little danger in your eye“, nemohl jsem se přestat smát :D

Ale k věci. Batmana jsem nikdy moc nemusel. Ne že by mi samotný koncept superhrdiny nepřišel dobrý, to ano, spíš mi všechny ty filmy kolem přišly nezajímavé. Dodnes za nejlepší příběhy považuju komiksové crossovery se Soudcem Dreddem, za což mě někteří hardcore komiksoví fanoušci asi ukamenují…

I proto se na ten seriál dívám jinak. Když jsem slyšel o začátku natáčení, byl jsem nadšen. Postupem času mi ale došlo, že se na to vlastně ani dívat nechci, že to bude taková polokriminálka, i když se známou značkou v pozadí. Timeslot sice naznačuje možné přežití, já se ale nemůžu zbavit dojmu, že výsledek bude mnohem horší než si všichni myslí…

Na druhou stranu to může být sledovanostní bomba. Za dva týdny nasbíral na Youtube devětadvacetkrát (!) více zhlédnutí než druhý nejsledovanější trailer seriálů příští sezóny. Možná se lidé na preBatmana opravdu těší.

Tip: Těžké, ale budou zde ještě těžší. Zatím tipuju prodloužení, i když po zkušenostech s Agenty není opravdu nic jisté.

Gracepoint

ragelly

ragelly: Mám ráda seriály s jedním hlavním příběhem, i když jde jen o kriminálku. Tohle by se mi mohlo líbit, Broadchurch jsem neviděla, takže i kdyby to bylo stejné, tak budu moct v klidu hádat a tipovat, kdo zločin spáchal.

Tip: Zruší, je to minisérie.

Fruiko

Fruiko: Broadchurch se mi líbil. Proto nemám důvod neoblíbit si i Gracepoint. Problém je, že stejný příběh (i když nejspíš s jiným koncem) jsem už jednou viděl.

Tip: Překvapivě remaky (a hlavně ty detektivkoidní) si v USA často vybojují další řady (vzpomeňte na Killing či Bridge). Takže prodlouží, i když se trochu bojím toho Event v popisku…

Seraphine313

Seraphine313: Já teda nevím. Předlohu jsem neviděl a nebýt Tennanta, přijde mi to jako prachobyčejná kriminálka (což asi ve skutečnosti seriál i bude). Series event se teď opravdu hodí a nevěřím, že to Fox bude prodlužovat. Sice konkurence není moc veliká, ale remaky v USA nefrčí, i když se poslední dobou stanice snaží až moc.

Tip: Tipuju zrušení.

Hieroglyph

ragelly

ragelly: Trailer si mě získal hned od první vteřiny. Tohle je jedna z novinek, na které jsem nejvíce zvědavá. Doufám, že pak seriál nezklame, jak je to u novinek se super trailery tak dobrým zvykem.

Tip: Takovéto seriály na Foxu moc nebývají, těžko se odhaduje, jak na něj bude reagovat publikum. Zatím se přikláním ke zrušení.

Fruiko

Fruiko: Zatím nepodojené období/téma a v podání FOXu mě bohužel příliš nenadchlo. Docela škoda.

Tip: Nemůžu si pomoct, ale vypadá to nudně. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Čekal jsem hodně a vlastně jsem z traileru ani moc nepochopil, o čem to má být, přestože synopse je poměrně jasná. Na druhou stranu, seriál nevypadá úplně špatně.

Jenže nasazení v midseason tomu vůbec nepomáhá. Navíc to vypadá, že z čistě subjektivního hlediska je tohle nejzajímavější novinka příští sezóny – a to je samo o sobě smutné.

Tip: Asi zrušení, i když bez znalosti timeslotu těžko říct.

Last Man on Earth

ragelly

ragelly: Celou dobu jsem si říkala, že to musela být děsná sranda tohle natáčet :D Jako už od pohledu je to nechutný, ale tak nějak mi to zvráceně přišlo vtipný právě tím, že tam je jen jeden člověk :D

Tip: Zruší. Nedokážu si představit, o čem by to mohlo být.

Fruiko

Fruiko: Jéj. Kdo by si nikdy nepředstavoval jaké by to bylo být posledním člověkem na světě a co by se všechno dalo dělat. Jenže by vás to asi brzy přestalo bavit, stejně jako tenhle trailer…

Tip: Zruší. Blbnutí hlavního hrdiny vás nezabaví na dlouho.

Seraphine313

Seraphine313: Jak natočit trailer o posledním muži na Zemi? Ukažte, že je opravdu poslední…

Ne, vážně. Krom té galerie působí jako sympaťák. Tvůrci by mu mohli do seriálu přihodit poslední ženu na Zemi.

Tip: Tohle si o zrušení přímo říká. Přemýšlím, jestli to Fox vůbec pustí do sezóny.

Mulaney

ragelly

ragelly: Tohle že je nejžhavější komedie Foxu? Tohle dostalo už nyní doobjednávku na extra epizody? Šmarja panno.

Tip: Fox je dost šílený na to, aby to prodloužil, stejně jako předloni Mindy. A loni Mindy.

Fruiko

Fruiko: No moc se mi to nelíbí. Přijde mi to jako výlet do minulosti, kdy se dělaly laciné sitcomy a všichni na ně koukali.

Tip: Bojím se, že laciné sitcomy fungují i dnes. Prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Prosím vás, najděte mi na tom jednu, jedinou vtipnou věc! Vždyť je to opět další sitcomopět stejným prostředím, postavami, vůbec vším. Loni to moc nevyšlo NBC ani Foxu (s čestnou výjimkou B99), bohužel jen první jmenovaná si uvědomila, že na vyprodukování dobré komedie prostě nemá.

Tip: Zrušení. Doufám.

Wayward Pines

ragelly

ragelly: Tak na tohle přesně čekám! To mě bude moc bavit, nemůžu se dočkat. Btw. taky jste si všimli černocha, který hraje hlavní roli v Empire? :D Třeba stanice dostala slevu 2 za 1 :D

Tip: Doufám a věřím, že to zruší po nadupané první sérii.

Fruiko

Fruiko: Tohle vypadá tak příjemně kabelovkově. Mix True Detective, Twin Peaks a ještě říznutý Shyamalanem. To můžu.

Tip: Já to můžu, ale obyčejný Američan nejspíš ne. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Trochu mi to připomíná U-Turn, ale skoro stoprocentně se to takovým směrem ubírat nebude. Shyamalan je totiž známý one-hit-maker, který už deset let nevyprodukoval koukatelný film. Já osobně víc než nadšení projevuji lehké pochybnosti a vidím to na jednu sezónu, trailer netrailer.

Tip: Zrušení.

Red Band Society

ragelly

ragelly: Docela mi to připomíná film Společnost mrtvých básníků, který je stejně dojemný jako tohle. Trailer se mi líbil a věřím, že se mi bude líbit i seriál, i když nejsem velký fanda dětí. Ale jsem cíťa a tohle mi přesně hraje do noty. Jen nevím, jestli nebudu v menšině. Populární obsazení by tomu ale teoreticky pár fanoušků nalákat mohlo.

Tip: Nevím, asi to zruší.

Fruiko

Fruiko: Citová vydíračka na mě nefunguje. Ale na amíky by mohla.

Tip: Jsem na vážkách, ale nejspíš se to neudrží.

Seraphine313

Seraphine313: Steven Spielberg je skvělý filmař. Je to ikona devadesátých let, která stvořila dnes už legendy filmu. Jenže v seriálech mu to úplně neklape. Má na to být u komedie a úspěšně ji dovést minimálně do druhé řady? Samotný trailer, ač až děsivě skladkobolný, je nemastný a neslaný. Černošská sestřička leze na nervy od prvních sekund a i když dojem jakž takž vylepšuje námět nemocných dětí, co chtějí žít (patetičtější téma snad nemohl vybrat), do pozitivní roviny se to nedostane. Osobně si myslím, že film by danému tématu vyhovoval víc – dokázal by děj i emoce lépe vygradovat, v seriálu po pár dílech asi nebude jak zaujmout.

Tip: Seriál jede po Hell's Kitchen, což je poměrně slabá podzimní show. Navíc konkurence není příliš lehká, takže tipuji zrušení.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
Backstrom
Empire
Gracepoint
Gotham
Hieroglyph
Last Man on Earth
Mulaney
Wayward Pines
Red Band Society
Celkem
2 prošly
7 neprošlo

Pokračujeme celkem v drsňácké roli a tipujeme prodloužení pouze u dvou seriálů. Překvapivě jsme se shodli u Gothamu, i když se z toho nakonec nejspíš vyklube podobný průšvih jako z letošního Almost Human. U rušení nám šla ta shoda ještě lépe a u 6 novinek je náš názor jednoznačný.

O roli největšího kruťáka se tentokrát zasloužil Seraphine313. Myslí si, že přežije pouze jedna novinka. Fruiko opět vyměkl a věří třem novým seriálům.

Loni se nám s FOXem celkem dařilo. V devíti případech jsme se sekli jen dvakrát i když na poslední tip si ještě musíme počkat. Uvidíme, jestli nám štěstí bude přát i letos.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
BeautifulN

BeautifulN

Tuto sezonu si asi moc seriálů nepřiberu, páč nic moc. Z Foxu zkusím Gotham a možnáa Wayward Pines.
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Backstrom - ten loňský trailer nebyl špatný, ale nejzajímavější tam byla Gummer, která už je letos nahrazena...
před 9 roky
dagsoftware

dagsoftware

FOX už tradične nemá čím zaujať. Last man on earth - takú hovadinu si nenechám ujsť Mulaney - Nasi...
před 9 roky
Další články k tématu