6. 11. 2014

Downton Abbey má šestou sérii!

Downton Abbey má šestou sérii!

Nejúspěšnější britské drama současnosti Downton Abbey (Panství Downton) se vrátí v příštím roce s novými epizodami. Stanice ITV oznámila, že seriálu objednává šestou sérii.

Downton Abbey se v současnosti může těšit z celosvětové popularity. Drama mělo na ITV premiéru v roce 2010 a od té doby se prodalo do více než 250 zemí světa. Pátá série, která odvysílá své finále v neděli 9. listopadu, sledovalo v průměru 10,4 milionů diváků. Fanoušci se již nyní můžou těšit na tradiční vánoční speciál, který bude odvysílán během vánočních svátků.

„Je fantastické, že Downotn i nadále zůstává tak velkým fenoménem. I ve své páté sérii jde o nejpopulárnější drama na ITV. Jsme nadšení, že můžeme objednat šestou sérii. Prozatím nevíme, co má Julian naplánováno, ale těšíme se na další spolupráci s ním, skvělými herci a společností Carnival Films. Nepochybujeme o tom, že šestá série bude opět báječná,“ uvedl v oficiálním vyjádření Steve November, ředitel dramatické skladby stanice.

Seriál tak bude pokračovat i přes zvěsti o možném odchodu tvůrce Juliana Fellowese. I v těchto zprávách se však mluví až o období po šesté sérii; Fellowes tedy prozatím u seriálu zůstává. Stanice dosud nekomentovala, zda u potenciálních dalších sérií převezme otěže někdo jiný.


Potěšilo vás dnešní prodloužení? Drží si Downton stále svou kvalitu a zasluhuje si veškerá ocenění, která vyhrává? Nebo už je pomalu načase začít vyhlížet konečnou?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

paráda paráda,moje oddechovka pokračuje,to mám radost
před 9 roky
apolenkakrasna

apolenkakrasna

mám radost,je to skvělý seriál
před 9 roky
kacka.irena

kacka.irena

za pokračování jsem ráda. Jen se obávám, že z toho brzo bude soapopera :-(
před 9 roky
Další články k tématu