9. 11. 2014

Castle: Co všechno se stane ještě před vánoční pauzou?

Castle: Co všechno se stane ještě před vánoční pauzou?

Jak už nadpis napovídá, článek obsahuje spoilery k následujícím epizodám. Pokud si nechcete kazit překvapení, dál nečtěte.

Seriálový veterán Castle (Castle na zabití) se po dvoutýdenní pauze tento týden vrací zpět na televizní obrazovky a následujících pět dílů, které zbývají do vánoční pauzy, bude odvysíláno bez přestávek. Po novém roce se diváci mohou na jeho návrat těšit již během měsíce ledna.

David Amann, showrunner seriálu, v následujícím rozhovoru prozradil, na co všechno se mohou fanoušci do Vánoc ještě těšit a rozebral podrobně zbývající epizody. Avšak co se týče záhady, která byla představena v prvních dvou epizodách, ta ještě nějakou chvíli záhadou zůstane a v minimálně čtyřech následujících epizodách o ní řeč nebude. Bylo však naznačeno, že bychom se mohli dozvědět nějaké bližší informace během tradičního dvoudílu v druhé polovině série.

7×06 – The Time of Our Lives (10. listopadu 2014)
Pokud se někteří z vás podívali na promo k této epizodě nebo si pamatují jednu z dřívějších bleskovek, pak dozajista vědí, že se Castle (Nathan Fillion) ocitne v alternativní realitě, kde se s Beckettovou (Stana Katic) nikdy nepotkali. „Scenáristka Terri Miller vytvořila úžasnou epizodu, která nám umožnila prozkoumat jiný svět našeho seriálu a zároveň proto našla skvělý důvod – aby to Castla přimělo posunout svůj vztah s Beckettovou o krok dál,“ prozradil Amann. A ano, slíbil, že tentokrát dojde na skutečnou svatbu. „Už na konci šesté série byla slíbena svatba, ze které ale nakonec sešlo kvůli Castlově zmizení, a v tom už se opakovat nebudeme.“ Amann obřad popisuje jako „neuvěřitelně romantický“.

7×07 – Once Upon A Time In The West (17. listopadu 2014)
Tuhle epizodu má na svědomí scenárista Terence Paul Winter, který se podepsal mimo jiné pod epizodu The Blue Butterfly odehrávající se v 50. letech. I tato epizoda bude vybočovat z řad klasických kousků, bude se totiž odehrávat ve světě westernu. Castle s Beckettovou budou pózovat v utajení jako novomanželé v středisku Divokého Západu, aby tak mohli vyřešit vraždu. Fanoušci se mohou těšit na spoustu westernové zábavy, včetně dostavníků a podobně. „Je to neuvěřitelně zábavná a kouzelná epizoda, která v tomto podle mě krásně naváže na předchozí epizodu,“ sdělil Amann. Určitě vás napadá, zda se během epizody dočkáme i nějakých narážek na westernové scifi Firefly, ve kterém ztvárnil Fillion hlavní roli. „Možné to je…,“ odpověděl tajemně Amann.

7×08 – Kill Switch (24. listopadu 2014)
Od zábavných dílů se seriál v této epizodě přesune k poněkud napínavějším, když se Esposito (Jon Huertas) ocitne v metru s ozbrojeným mužem. „Esposito a Ryan (Seamus Dever) budou pátrat po muži spojeným s případem, na kterém pracují. Myslí si, že by mohl být potenciální obětí jednoho vraha nebo naopak někým, kdo je do případu zapletený. Ale za podezřelého ho nepovažují,“ uvedl Amann. „Esposito ho bude následovat do metra a pokusí se s ním promluvit a danou situaci vyřešit, jenže onen muž si všimne jeho odznaku, vytáhne zbraň a bude držet všechny jako rukojmí. Esposito se jej bude snažit uklidnit a celou situaci vyřešit, aby se nikomu nic nestalo.“

7×09 – Last Action Hero (1. prosince 2014)
V deváté epizodě se seriál opět vrátí k poněkud odlehčenějšímu tónu. Bude se totiž řešit vražda stárnoucí hvězdy akčních filmů. „Obětí bude jeden z Castlových dětských hrdinů, takže bude do případu velmi zainteresovaný,“ prozradil Amann. „Hrál ve filmu podobnému Expendables, takže tým půjde na natáčení, kde navštíví ostatní herce, ze kterých se stali staří, ztrápení akční hrdinové. Tím se pro nás naskytlo spoustu zábavy. Myslíme si, že to bude příjemná epizoda.“

7×10 – Bad Santa (8. prosince 2014)
Po dvou sériích se mohou fanoušci těšit na další, v pořadí druhou, vánočně laděnou epizodu. „Dojde zde k menší změně, jelikož, narozdíl od předchozích sérií, se před vánoční pauzou rozloučíme cliffhangerem, na který v lednu navážeme,“ oznámil Amann. „Ke konci epizody se stane něco, co změní budoucí vyhlídky Castla a Beckettové.“ Ale panikařit nemusíte. „Rozvádět se nebudou,“ slíbil Amann.
(pozn.: spousta fanoušků tipuje těhotenství, avšak na potvrzení či vyvrácení si budeme muset počkat do prosince)


Těšíte se na zbylé letošní epizody? Která vás zaujala nejvíce? Jaký je váš tip na vánoční cliffhanger?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
allyska

allyska

Následující epizoda bude určitě skvělá, jsem ráda, že castle ani v 7. řadě neztrácí dech
před 9 roky
Tulrika

Tulrika

Tak teď jsem opravdu natěšená :-)
před 9 roky
Deaneira

Deaneira

Už se nemůžu dočkat
před 9 roky
Další články k tématu