20. 1. 2015

Chicago Med jako spin-off Chicago Fire na obzoru?

Chicago Med jako spin-off Chicago Fire na obzoru?

Když se v roce 2012 začal vysílat seriál Chicago Fire, nikdo nevěděl, co od něj vlastně čekat. Koncept napůl akčního a napůl vztahového seriálu zafungoval, hlavně proto, že se nejednalo o případy kriminální. Poté spustil další rok Dick Wolf, tvůrce seriálu a člověk, bez kterého by pravděpodobně neexistovala NBC tak, jak v současnosti vypadá, druhý projekt ze stejného univerza – Chicago P.D.. Klasická kriminálka ale pokračovala ve stylu svého otce a dokázala se udržet na televizních obrazovkách i druhý rok. Dick Wolf ale nyní chce zkompletovat hattrick a přinést divákům to, co mu v trojici záchranných složek chybí – nemocnici.

V seriálu Chicago Fire se už jisté náznaky nemocničního prostředí objevily výrazně – například v epizodě 2×07 No Regrets. Postavu doktora Davida Araty (Dylan Baker a jeho sarkasmus si jistě pamatuje každý fanoušek seriálu. Nemocniční prostředí se ale hasičské stanice dotýká, byť jen lehce, téměř v každé epizodě.

Proto je nový projekt velmi logickým, i když možná ne úplně očekávaným krokem. Povede se Wolfovi do třetice stejně jako s prvními dvěma seriály? Nebude Chicago Med jednosezónní propadák?

Přípravy na seriál jsou zatím pořád v rané fázi. Postavy by měly být uvedeny na světlo světa někdy v této sezóně Chicago Fire v epizodě, která bude oběma seriálům společná. „Ano, přijde událost, která Chicago Med uvede,“ sdělil Dick Wolf. Zda půjde přímo o backdoor pilot (tedy epizodu, která bude zároveň epizodou ChF a pilotem ChMed) zatím není známo.

Bob Greenblatt, generální ředitel NBC řekl, že se snaží zapracovávat postavy do Chicago Fire a že zatím bude stanice sledovat, zda se seriál bude schopný vytvořit sám od sebe (tj. zda budou postavy natolik zajímavé, aby mohly utáhnout samostatný děj).

Seriál budou mít na starosti výkonní producenti Chicago Fire Derek Haas, Michael Brandt, Dick Wolf a Matt Olmstead. Dick Wolf stojí krom seriálů Chicago Fire a Chicago PD i za kriminální franšízou Law & Order.


Líbil by se vám další spin-off z Chicaga? Dívali byste se na něj nebo byste ho vynechali? Líbí se vám seriály Dicka Wolfa?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
lizzy

lizzy

Pro mě rozhodně palec nahoru. Celkem jsem se bála Chicago PD protože podobných seriálů je ažaž ale Chicago...
před 9 roky
ufonka

ufonka

Mám moc ráda Chicago Fire i Chicago PD, takže třetí seriál z tohoto prostředí bych rozhodně...
před 9 roky
_karel_

_karel_

A proč ne? :D Vždyť mezi těmi zkratkami, latinou a idiomy se občas vyskytne i normální slovo. Nebo...
před 9 roky
Další články k tématu