15. 8. 2015

Nové epizody Twin Peaks již v roce 2016?

Nové epizody Twin Peaks již v roce 2016?

Od doby, kdy bylo oznámeno vzkříšení seriálu Twin Peaks (Městečko Twin Peaks), to s dramatem bylo jako na horské dráze. Tvůrce David Lynch oznámil odchod, jen aby se o několik měsíců později vítězoslavně vrátil a prosadil si větší rozpočet. Stanice Showtime s jeho tehdejším odchodem tvorbu nových epizod odložila na neurčito, což fanoušci nepřivítali příliš nadšeně. Nyní už je ale všechno jinak.

Běhelm letní tiskové konference TCA byl Twin Peaks jedním z nejdiskutova­nějších témat. K nadšení fanoušků potvrdil ředitel Showtime David Nevins, že natáčení začne již letos v září! Jak jsme již psali výše, David Lynch je oficiálně zpátky a chystá se režírovat všechny nové epizody. Spolu se scenáristou Markem Frostem prý napsali jeden dlouhý scénář. Série bude natáčena postupně a návazně jako film a až v post produkci bude sestříhána do jednotlivých epizod.

Původně bylo naplánováno, že nová série bude obsahovat deset dílů. Toto číslo se však s největší pravděpodobností navýší. Prozatím však nebylo oznámeno, na kolik přesně dílů se fanoušci můžou těšit. Nevins oznámil, že přesné číslo nebude jasné až do doby, kdy bude kompletně dotočeno.

Nevins také odmítl komentovat další castingy, prozatím je tedy potvrzen pouze návrat herce Kylea MacLachlana, který ztvárnil hlavní roli. Ředitel však prozradil, že fanoušci mají být optimističtí ohledně toho, že lidé, které chtějí zpátky, zpátky opravdu budou, a že nás čeká i několik překvapení.

Pokračování Twin Peaks bylo původně v plánu až v roce 2017, ředitel však uvedl, že epizody možná budou připraveny již v roce 2016. Nicméně se na Lynche, který má kompletní tvůrčí kontrolu nad projektem, nikterak nebude tlačit. „Odvysíláme to, jakmile to bude připravené,“ řekl Nevins. „Doufám, že to bude spíš dříve než později.“

Ředitel stanice se vyjádřil také ke skandálnímu dočasnému odchodu Lynche: „Nikdy jsem nepochyboval, že ho získáme zpátky. Twin Peaks je pro nás obrovská priorita. Postupně bylo jasné, že to bude delší než devět epizod, které jsme původně plánovali a vytvořili na ně rozpočet. Museli jsme to vyřešit. Lynch chtěl režírovat všechny epizody a my jsme chtěli, aby je všechny režíroval. Nyní je vše vyřešeno a my se těšíme na výsledek.“


Sledovali jste původní Twin Peaks? Těšíte se na nové epizody? Které postavy byste rádi viděli zpátky?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Idlady

Idlady

Výborně! Dobrá práce, Alberte. Koláč a káva již čekají :)
před 8 roky
Další články k tématu