15. 8. 2015

HBO se stěhuje do Vatikánu, přibírá hvězdné obsazení

HBO se stěhuje do Vatikánu, přibírá hvězdné obsazení

Oscarová vítězka Diane Keaton a dvojnásobně na Oscara nominovaný Jude Law. To je hvězdné duo, které zazáří v chystané novince kabelovky HBO s názvem The Young Pope. Osmidílná minisérie pochází z pera tvůrce Paola Sorrentina, který, aby nekazil partu, má doma také Oscara za vítězný film The Great Beauty.

Minisérie The Young Pope vznikla ve spolupráci Velké Británie (Sky), USA (HBO) a Francie (Canal+). Seriál vypráví kontroverzní příběh začátku pontifikátu fiktivního papeže Pia XIII. Pius, rozený Lenny Belardo, je komplexní a konfliktní postava. Je přísný v otázkách poslušnosti a tmářství, ale zároveň mu nechybí spousta soucitu k chudým a slabým. Je to mocný muž, který tvrdohlavě odolává vatikánským dvořanům a nezajímá ho, jak se tento odstup projeví v jeho autoritě. Belardo musí čelit ztrátě svých nejbližších a neustálému strachu z toho, že ho všichni opustí… včetně Boha. Na druhou stranu se však nebojí vydat se na dlouhou misi s cílem hájit právě tohoto Boha a svět, který ho reprezentuje.

Keaton zazáří v roli sestry Mary, americké jeptišky, která nyní žije ve Vatikánu. Law byl obsazen do hlavní role Pia XIII., dříve známého pod jménem Lenny Belardo.

Sorrentino k minisérii řekl: „Je to jasné znamení boží existence. Je to jasné znamení božího opuštění. Je to příběh o tom, jak se hledá a ztrácí víra. Ta velikost svatosti, která vás může podržet, i když čelíte pokušení. Ten vnitřní boj mezi obrovskou zodpovědností, kterou sebou nese pozice hlavy katolické církve, a utrpení prostého muže, kterého si Duch svatý zvolí jako svého zástupce na zemi. V neposlední řadě je to také o tom, jak nakládat a manipulovat s mocí ve státě, jehož dogma a morální nátlak jsou zároveň neodmyslitelně spjaty se zřeknutím se moci a s nesobeckou láskou k bližnímu svému. Přesně o tom všem je The Young Pope.“

Datum premiéry prozatím nebylo stanoveno.


Zaujal vás obsah a herecké obsazení nejnovější minisérie z dílny HBO? Přidáte si The Young Pope do watchlistu?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu