20. 6. 2015

Z Doctora princem aneb hvězdné obsazení netflixácké novinky

Z Doctora princem aneb hvězdné obsazení netflixácké novinky

Již v listopadu loňského roku streamovací služba Netflix oznámila, že pro rok 2016 chystá dramatickou novinku The Crown.

The Crown vypráví příběh dvou nejznámějších adres světa: Buckingham Palace a 10 Downing Street. Zde se odehrávaly ty nejzamotanější intriky, milostné životy a machinace za nejslavnějšími událostmi, které pomohly zformovat druhou polovinu 20. století.

Každá série The Crown prozkoumává politickou rivalitu a osobnostní intriky skrze celou dobu vlády Alžběty II., divákům je nabídnut náhled jak na soukromý život panovnice, tak na její veřejné vystupování.

První série začíná s pětadvacetiletou princeznou, která je nucena čelit děsivé vyhlídce na vládu nad nejslavnější monarchií světa, a formováním jejího vztahu s válkou zoceleným premiérem Winstonem Churchillem.

Nyní Netflix obsadil hlavní role a nutno říct, že budeme mít tu čest s opravdu hvězdným složením. Do role Sira Winstona Churchilla se převtělí herec John Lithgow, známý ze seriálů Dexter, Twenty Good Years a 3rd Rock from the Sun (Takoví normální mimozemštané). V roce 2013 herec propůjčil hlas Bílému králíkovi v neúspěšné novince ABC Once Upon a Time in Wonderland.

V roli prince Philipa, vévody z Edinburghu, se objeví herec Matt Smith. Jméno jistě znají všichni fanoušci sci-fi Doctor Who (Pán času), ve kterém se Matt v letech 2010–2014 zhostil hlavní role Doctora.

Poslední obsazenou postavou je samotná Alžběta II. Královna, resp. v první sérii ještě princezna, dostane podobu herečky Claire Foy. Ta do televizního světa pronikla v roce 2008, když se zhostila hlavní úlohy v minisérii Little Dorrit (Malá Dorritka). O dva roky později se herečka ukotvila u seriálu Upstairs Downstairs, kde vydržela dva roky. V roce 2014 se přesunula za velkou louži, když zazářila v neúspěšném pirátském dramatu Crossbones. Letos se vrátila opět k minisérii, je k vidění ve Wolf Hall.


Už jste o The Crown slyšeli, nebo je tento casting poprvé, kdy se o dramatu dozvídáte? Zaujal vás příběh a obsazení? Zařadíte si seriál do watchlistu?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Valada06

Valada06

Matt Smith jako princ Filip? To si rozhodně nenechám ujít, seriál zní vskutku zajímavě…
před 8 roky
LadyJ

LadyJ

To mě láká už jen kvůli tomu obsazení. Navíc i samotný námět nezní vůbec špatně. Já si to tedy do...
před 8 roky
Eobard Thawne

Eobard Thawne

Tak to si nedám ujít! Smith jako princ Filip bude určitě úžasný a už se nemůžu dočkat, až ho uvidím.
před 8 roky
Další články k tématu